Бойко, къде са 90 млн. лева? ВиК дружества с менте търгове, печели само „наша“ фирма

1 7 669

Конкретика как точно се нагласят търговете във водния сектор бе принуден да признае министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Преди два дни той и колежката му Росица Карамфилова съобщиха, че България ще загуби 90 млн. лв. след финансови корекции на проектите по европейската програма „Околна среда“ заради измами в сектора по времето на Бойко Борисов.

Реклама

Пред БНТ Шишков днес уточни, че са проверени 10 ВиК дружества във връзка с подмяна на водопреносната мрежа. При всички били установени проблеми с възлаганията.

„Проверени са 21 договора, само 4 от тях нямат проблеми,17 имат. Проблемът се състои в начина, по който са възлагани договорите – в търговете кандидатстват определен брой участници, отстраняват се всички и остава един. Но се оказва, че и той има същите нередности като останалите“, обясни Шишков.

Най-много нередности са установени в дружествата в Смолян, Кърджали, Стара Загора и Бургас. Регионалният министър даде като ярък отрицателен пример ВиК – Бургас. По думите му през последните 8 месеца МРРБ и българският ВиК холдинг се опитвали да сменят управителя на дружеството, но съдът ги възпрепятствал.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    „Другарят“,който трябва да ОТГОВОРИ за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,“ДЖУДЖЕТАТА“,“Белене“, „Лукойл“,“Росенец“,Капитан Андреево,ПАНАИРА,…………………………,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА му ОПГ „герб“,ПИТА ,КЪДЕ са ПАРИТЕ ?!?!?! КАКВО става ???? Не го ли е СРАМ ???? КЪДЕ си НАРОДЕ ????!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.