ПОЛИТОЛОГ: Бойко иска да контролира властта, за да се спаси от затвора (ИНТЕРВЮ)

3 10 765

Депутати от първите две политически сили се срещат всеки ден, поставят си ултиматуми, пишат програми, но за правителство не отварят и дума. Какво ще произлезе от всичко това? Има ли уговорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за някакъв кабинет с втория мандат? Каква е играта на Бойко Борисов, който стана депутат и нещата се задвижиха ускорено? А как президентът ще приеме едно парламентарно правителство, което ще му отнеме безконтролната власт, упражняване вече две години? Хипотезите на иначе благосклонния към ГЕРБ доцент Стойчо Стойчев са в интервю пред „Труд“.

– Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ текат някакви разговори, поставят се ултиматуми, пишат се управленски програми… Какъв е коментарът ви, доцент Стойчев? Какво очаквате да произлезе от всичко това?

– Очевидно разговорите са дали някакъв резултат, щом продължават. Ако нямаше резултати, щяха да си мълчат като миналия път. А щом си говорят, значи са се разбрали. Въпросът е как сега да се представи това пред избирателите на едните и на другите, но най-вече пред тези на ПП, защото те са най-критични към тази колаборация между двете парламентарни групи. Ясно беше от самото начало, че правителство няма никога да стане с първия мандат на ГЕРБ, защото избирателите на ПП няма как да го преглътнат и ГЕРБ добре знаят това. И се мисли за някакъв вариант  да се реализира вторият мандат.

– В какъв формат може да стане това?

– Един Господ знае. Може с правителство начело с професор Николай Денков, който е бил заместник-министър при Бойко Борисов.

– Христо Иванов е бил и министър при Борисов, и вицепремиер при Георги Близнашки…

– Точно така, но Христо Иванов трудно ще влезе в такава конфигурация, където сто партийни лидери да му бъдат началници. Би го играл, но няма смисъл да го прави точно сега при такъв тип мнозинство, то няма да му е комфортно, защото ще бъде ясно, че това мнозинство е събрано насила, а насила хубост не става. 

Христо е достатъчно дълго в политиката и обигран, за да се жертва за няколко месеца или година или две да стане министър-председател на такъв тип кабинет на две парламентарни групи и хиляда партийни шефове, които през цялото време ще договарят някои неща които я му харесат, я не. Докато Николай Денков е готов за такъв тип кабинет. Той си е технократ и му е все тая от кого се състои политическото мнозинство, важното е да вървят проектите и програмите, както е по план, а той ще организира нещата. Предполагам, че ГЕРБ го възприемат точно така, защото той никога не е бил изявен партиец.

– Като че ли не случайно в сряда при поредните разговори той бе единственият представител на ПП-ДБ, докато от ГЕРБ-СДС бяха десетина души…

– Точно така, Денков няма да има проблем да преговаря дори и с Путин. Той е химик, химиците мислят прагматично, при точните науки няма такива неща да не седнат на една маса с някой. Откъде накъде? За тях няма ценностна определеност в тези отношения. При тях всичко е прагматично – да се свърши работа.

А това, че бе сам на преговорите с ГЕРБ-СДС може да означава, че търси подкрепата им за свой кабинет. Може и така да тълкуваме – че са го изпратили – ето го нашият кандидат. Нали Борисов искаше ПП-ДБ да му кажат коя ще им е премиера? И те казват – ето го нашия кандидат, говорете си с него и решете дали ще го подкрепите. Цялата работа натам отива, но в момента ГЕРБ играят сценката – ние ще ви подкрепим, пък вие няма да ни подкрепите.

– Това не е ли малко шизофренично – ПП-ДБ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ или с участието на ГЕРБ, но те са в изолация от другите партии в НС, и искат ГЕРБ да ги подкрепи?

– Въобще не трябва да слушаме кой какво говори. Моята хипотеза е, че те са се разбрали да има правителство, което да бъде уж по-близко до ПП, за да може да го преглътне електоратът ѝ. И работно да кажем, че Денков ще е министър-председател. На Борисов му е все тая с кой мандат ще бъде кабинетът и абсолютно все тая кой ще бъде вътре в този кабинет. Дори и Бойко Рашков да турят, той ще каже „добре“. За него е важно той да е в мнозинството и този кабинет да е зависим от него и пряко от неговия глас. Той затова стана и депутат.

И сега ще гледа сеира – хайде управлявайте! Защото той не иска да управлява, той иска тези, който ще управляват, да го оставят на мира. Затова иска да бъде в управляващото мнозинство. И не някакъв депутат, заврян в ъгъла, а  конституиращ фактор в държавата. Но няма да е в изпълнителната власт, за да не го плюят. Ще каже – ето, аз не съм влязъл във властта за да крада или да управлявам, аз съм в мнозинството, за да има правителство.

Нали искахте да управлявате и да правите реформи? Заповядайте! Тази ситуация го устройва максимално и сега го играе стратегически – щом те се назлъндисват, и ние ще се назлъндисваме. Кирил вика – как ще го кажем на избирателите си, Бойко вика – ами и ние как ще го кажем на нашите. На всяка тяхна простотия той слага негова контра. Но идеята зад цялата тая работа е, че ако те нямаше да правят правителство и не се бяха разбрали, нямаше изобщо да си правят труда да играят тази игра.

– За някои тя може и да е забавна, но на хората взе да им писва…

– Така е, тази сценка е достатъчно омерзителна за участниците в нея, за да се играе просто ей така, ако няма нещо сигурно, някаква договорка. Затова аз съм абсолютно сигурен, че те са се договорили за кабинет, който да мине с втория мандат, защото иначе няма как да го обяснят на гласоподавателите на ПП, ако това стане с първия мандат. Те ще кажат – ние гласувахме да махнете Борисов и ГЕРБ, а вие ги върнахте на бял кон в управлението, като подкрепихте тяхно правителство.

А сега ще стане обратното – ПП ще редят кабинет,  Бойко ще го подкрепи. Разбира се, вътре ще има хора, които са партийци и такива, които са близки до ГЕРБ, защото почти няма професионалист, който да не е бил свързан по някакъв начин с ГЕРБ – те управляваха достатъчно дълго. Или са били близки до ГЕРБ, или са правили проекти, свързани с ГЕРБ. Например Калина Константинова беше  съветник на Румяна Бъчварова. Идеята на ГЕРБ, пак казвам, е не да управляват, а да са в мнозинството. А имайте предвид и обществената реакция, ако Борисов или негови министри влязат на „Дондуков“ 1.

– Каква очаквате да бъде реакцията?

– Веднага отпред ще цъфнат Мая Манолова и Бабикян с вувузели. А ако кабинетът е на ПП, какви протести ще има и какво ще търси Мая Манолова отпред?

– Ако наистина има договорка за правителство, защо тогава ГЕРБ казаха, че предложат правителство на малцинството или че ще започнат преговори с другите партии в НС? Това нещо като рекет към ПП-ДБ ли беше – давайте по-бързо, защото ние  имаме и план „Б“, че и план „В“ даже?

– Това си е част от сценката. ПП няма да откажат. За да тръгнат въобще да говорят означава, че върху тях е оказан много силен натиск, да кажем – от американците, и който тях ги е страх да минимизират. Те не са се изрепчили, когато им е било казано, и сега няма да го направят. 

Просто са казали – трябва ни време да го подготвим и сега в момента изпълняват ангажимента си. Така че тази игра с план „Б“, план „“В“ е просто участие на Бойко Борисов в театъра, за да изглежда всичко правдоподобно – ето, те трудно се съгласиха, не беше лесно, ние го направихме в името на страната,  бла-бла-бла, да има бюджет, за да има бонбони за децата и така нататък.

Реклама

– Колко е голям електоратът на ПП, та толкова държат на него? Той не е ли доста променлив, както показаха изборите на 2 април?

– Променлив е наистина, но говорим за този електорат, който е близък с гласоподавателите на ДБ. Това са хора, за които няма нищо друго, освен махането на Борисов. Това са хора със самочувствие, макар че в политическо отношение са абсолютно примати и няма как да им продадеш колаборацията с ГЕРБ, затова го играят този водевил. 

– А как електоратът на ГЕРБ ще преглътне подкрепата за кабинет на ПП?

– Ще го преглътне, защото на него, а и вече на всички в държавата е ясно, че Бойко Борисов тържествува в парламента, че той дирижира събитията. За електората на ГЕРБ щом Бойко го е измислил така, значи става, това е най-доброто, щом той контролира играта. И след като той го прави това, как няма да е най-гениалният ход? Това е висш пилотаж. Борисов печели във всяка ситуация, постоянно трупа позитиви. Оня ден щяха да го арестуват, че бил корумпират, сега спасява държавата с враговете си, дето искаха да го затварят. 

– Превръща ли по този начин Борисов ПП и ДБ в заложник?

– Не, напротив. Той не иска те да му бъдат заложници. Той просто иска да ги неутрализира по отношение на себе си и партията си. Това на първо време, да не му навредят. Сега като е вътре в къщата, щом са се оженили, няма как да го изхвърлят. Освен това той ще участва във всичко, предвидено в законодателната програма, включително и в съдебната реформа.

Това е голям успех за Борисов.

Реформата ще тръгне нанякъде и кой знае къде ще отиде. Важното е да не я правят те, което е най-лошият вариант, а да я правим заедно.

Най-добрият вариант е нищо да не се прави, по-добрият е ние да я правим, което не става, най-лошият е те да я правят, което е недопустимо, най-добре е тогава те да я правят, но ние да участваме. Тогава ще можем да я блокираме, да предложим нещо друго, всичко може, само да сме там.

– ПП-ДБ ще пишат и управленската програма…

– Кой какво ще пише няма никакво значение, важното е кой какво ще внася в Народното събрание и като го внесе после кой какво ще предлага между двете четения. Защото там се решава един законопроект, когато всеки народен представител има законодателна инициатива. И тогава може да минат и големите далавери на малките партии. Борисов добре знае, че каквото дадеш лесно, то не се цени. Затова той гледа да продаде подкрепата за кабинет на някаква цена, та да може да каже – аз колко много ви дадох, а вие нищо не направихте!

– Как според вас президентът ще реагира на едно правителство ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ, което ще му отнеме безконтролната власт, която има от две години?

– Президентът сам иска вече да я дава тази власт. Стига му толкова. Иронията на съдбата е, че той много искаше да управлява, но му се случи във време, което не му се искаше – войната в Украйна. Сега ежедневно му се налага да взема решения, които той не би искал и които не би му се наложило да прави, ако всичко си вървеше по мед и масло, както преди войната.

Сега стои между чука и наковалнята – между хората, които са го направили президент и другите, на които България реално им е стратегически партньор. Едните го натискат по една линия, другите – по другата. Той си има свои планове и към момента е капитализирал това, което му е трябвало. Така че той сам иска да се отърве от тази власт временно, защото вижда, че и рейтингът му пада. И му е крайно време да минава в критикарската позиция, която му е изключително удобна, защото оттам си трупаше популярността. 

– Какъв е според вас залогът за местните избори, та всички погледи и сметки на партиите са насочени към тях?

– Голям залог са. На първо място, през общините се разпределят големи бюджети. Второ, кметът е голям разпоредител не само с обществени поръчки, но и с щатни бройки.  Кметът е на практика несменяем и там, където имаш кметове, можеш да командваш една голяма клиентела от администрация, учители, детски градини, каквото щеш. Тези хора са много важни, когато дойдат парламентарни избори –  те се организират и гласуват през тях, въобще който ги контролира, разполага с една много сериозна организация, когато се правят избори. Затова е важно да имаш местната власт и да разполагаш с такива ресурси.

– Но на местни избори има много локални коалиции, които въобще не се съобразяват с партийните централи в София…

– Разбира се, на местно ниво работят клиентели, а не партии. Няма значение от коя партия си съветник, в момента, в който влезеш общинския съвет, трябва да си добре с кмета. И става една голяма коалиция от партии, които на национално ниво не могат да се траят, но на местно ниво никой не ги гледа тези неща.

И ако общинският съвет е от 20 души, кметът си събира 15-16, които са на софрата, ще включи и останалите, ако искат. Идеята е да няма някой да крещи и да блъска и да вика медиите. И оттам нататък общински съвет и кмет си управляват по мед и масло. Ако кметът е кадърен, той изгражда тези клиентели. И без тях партиите не могат да пробият на национални избори. Хората, които са назначени от кмета, трябва да са лоялни и да гласуват за неговата партия. Защото ако дойдат другите, ще ги уволнят. Няма нужда дори да им го обясняваш, тези хора си го знаят. Защото за да са те на работа, някой друг преди това е бил уволнен….

ВИЗИТКА

Стойчо Стойчев е роден е в Шумен на 7 януари 1983 г. Завършва Софийския университет – бакалавър, 2001-2005 и магистър, 2005-2006. През 2010 г. защитава дисертация на тема “Европеизация на представителния елит в България: измерения и ефекти”. Доцент в Софийския университет от 2018 г. Началник на кабинета на министъра на образованието и науката (2014). Съветник на вицепремиера и министър на вътрешните работи на Република България.

Доц. д-р Стойчо Стойчев е ръководител на Лабораторията за изборни системи и технологии (ЛИСТ) и преподавател по анализ на политическия риск и противодействие на организираната престъпност в катедра “Политология” на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Интересите му са в областта на организираната престъпност, криминални пазари, анализ на политическия риск, избори и прогнозиране.

Заглавието е на Narod.bg

3 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  Този охлюв, Денков, като е толкова велик химик, да ни светне КАКВО ПРИЧИНЯВА ПСЕВДОМОНАС СИРИНГЕ, който се ползва за засяване на облаци. Кайсиите, прасковите, черешите ми изсъхнаха за две седмици. Не че не знам, но мен никой няма да ме чуе, все по друго е академик да ви го каже.
  А летящият чорап-О-гащник да ни осведоми КОЙ ръси трейлите – български или натовски пилоти, и доколко са компетентни в ръсенето.
  Тече трета световна. Защо населението на Европа е предупредено за предпазни мерки, а българите не са?

 2. Lucid & Ferrous казва

  Заради санкциите за Русия, западните производители на плодове и зеленчуци няма къде да си изнасят продукцията. Целенасочено ли се съсипва тази на българите та да ни внасят застоялия си боклук?
  Преди време гледах едно видео с американски фермер. Фермерът казва: Няма къде да си реализираме продуктите, нашите снабдители предпочитат да внасят от Африка евтино месо защото себестойността му е много ниска, негърът работи за 1 долар на ден. Какво да правим нашето?
  И, хоп – чума по свинете в Китай, и в бг-то. Зетят на примата от Банкя ни внесе американско, втора употреба.
  Ако имахме народ като французи, гърци, сърби, тази полуграмотна криминална сган отдавна щеше да е ИЗМЕТЕНА!

 3. ✞❤️Пeшo Пeтeлa от Б●Т●❤️ казва

  ☞☢️Аko ceгa Лeвckи бeшe жив, цигaн-милициoнep-дъpжaвaтa-мaфия щeшe дa гo oбяви зa тepopиcт!☢️: tiny.cc/nc10vz

  ☞⚡Джypeвkaтa KYPAЛИHA Mинoжa CлaНинoвa=Бoko-Гoмнoтo cъc cyтиeн!

  ☞☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи!☢️: 350.my/J1SkBGch

  ☞☢️Moшeницитe oт ДБ-ПП ca гepбepacтkи нaeмници, а глacyвaлитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!☢️: tiny.cc/1006vz

  ☞☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: tiny.cc/wxm5vz
  ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz

  ☞⚡Бaндититe oт тeжkaтa opгaнизиpaнa пpecтъпнoст, зaнимaвaщи ce cъc cвoдничecтвo, тъpгoвия c жeнcka и дeтcka плът, пoбoй, чyпeнe нa пpъcти и yбийcтвa, изтoчвaнe нa бaнkoви kapти и вcяkakви дpyги гaдocти, Коcтадин Коcтадинов и Злaтaн Злaтaнoв, вмecтo в зaтвopa, kъдeтo им e мяcтoтo, ce шиpят в пapлaмeнтa!⚡: tiny.cc/x4e3vz

  ☞⚡Bъзpaждaнe ca гeрбepacтko-пeeвckи нaeмници, KYЧETO на Боkо-Гoмнoтo, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов е CATAНИCТ, член на масонскатa ложа “Бoян Aбаджиев”-Варна, приет в нeя през 2018г., от тогавашния велик майстор на ложата, бившият ректор на военноморското училище във Варна, Бoян Mедниkаров, за една година се сдоби с нова къща, с изглед към морето, и чисто нови коли!⚡: 350.my/wFpE1uGo

  ➤⚡Жyрнaлиcтът Cимoн Mилkoв kъм Мошеник-Костя Копейкин: Kak cи kупиxтe kъщa дo вapнeнckoтo eзepo!⚡: 350.my/jU4UiOEf

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия⚡!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи oблeчeни във влacт дo eдин, cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞⚡Дoлy мaфиятa⚡!: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo⚡: tiny.cc/9gk2vz

  ☞✋Bce пo-вeчe Чoвeци иckaт дa видят kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин и Дoмyз-Kapakaчaн НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☀️❤️Maлko xopa ce ocмeлявaт дa kaжaт иcтинатa зa Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!❤️☀️: tiny.cc/cgk2vz

  ☞☠️☠️☠️Цигaн-Бoko-Гoмнoтo e пcиxoпaт cepиeн-изнacилвaч и cepиeн-yбиeц!!!☠️☠️☠️: tiny.cc/6fk2vz

  ☞☢️B цигaн-милициoнepckия Kлoзeт-БГ, вcekи koйтo e пpoтив Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo, ce бpoи зa тepopиcт, и ce тpeтиpa kaтo тepopиcт, пpaщaт мy джeлaтитe oт COБТ дa гo caмoyбият!☢️: 350.my/V4qWNaRU

  ☞☠️Цигaн-Бoko-Гoмнoтo пpaщa джeлaти oт cлyжбитe нa вcekи koйтo гo kpитиkyвa!☠️: tiny.cc/cfk2vz
  ☞☠️Изпитaнo нa coбствeн гpъб!☠️
  ☞☠️Oт oпит дa мe избyтaт в пpoпacт зaeднo c koлaтa ми в Бългapия, дo cнaйпepиcтkи kypшyми, нoжapckи aтakи, oтpoвитeли и пocтoяннo oблъчвaнe нa жилищeтo ми c eлekтpoмагнитни импyлcи и виcokoчecтoтeн звyk, тyк във Bиeнa.☠️

  ☞⚡Пpoчeтeте зa Teoдopa Лeoнидoвa, koятo paзkaзвa kak e билa зaбpeмeнeнa oт Цигaн-Бoko-Гoмнoтo и kak e билa cиcтeмнo изнacилвaнa и тopмoзeнa oт нeгo.⚡: 1u.fi/zYfwQ

  ➤⚡☮️⚡☮️⚡☮️Eтo и линk kъм 15-минyтнoтo kлипчe c Teoдopa Лeoнидoвa, kъдeтo тя kaзвa шokиpaщи нeщa зa ypoдa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, и дpyги мнoгo cъщeствeнни нeщa!☮️⚡☮️⚡☮️⚡: tiny.cc/l6h2vz

  ➤⚡⚡⚡Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!», дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA! ⚡⚡⚡: tiny.cc/6ec1vz

  ➤⚡Бизнecмeнът Beceлин Дeнkoв: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Meтoдиeв Бopиcoв!⚡: 350.my/BcnqinYI

  ☞⚡Cпopтнитe и милициoнepckитe yчилищa ca eничapckи шkoли зa oбyчeниe нa пpoфecиoнaлни cвoдници и eничapи-джeлaти!

  ☞⚡Пoлиция=Maфия!⚡☜
  ➤⚡Преди десет години, трима рaзгрaдски пoлицaи oтвличaт учeничkа и три месеца я бият, изнacилвaт и се гaвpят с нея в едно бунгало край морето, но и до днес продължават да са в системата на мвр, наказани с мъмрене!⚡: tiny.cc/5c10vz

  ➤⚡Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая!⚡: tiny.cc/cdayuz

  ➤⚡Тypчeeщият ce цигaнин-cвoдниk-г•p•e•б•e•ц Джaн Мaxмyд oт Рyce, биe злoбapckaтa бългapинa Ивo Бoнeв oт Рyce, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи!⚡: jmp.by/dVw20zO

  ➤⚡Цигaнина Гилбeрт cипе oбиди и заkани kъм бългаpите, a цигaнckaтa дъpжaвa мълчи!⚡: tiny.cc/blytuz

  ☞⚡ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞⚡ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞⚡ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞⚡ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞⚡ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞⚡БГ-Дeпyтaт=CВOДНИK, БAНДИT и ПPECТЪПНИK!:
  ☞☢️ПАЗЕТЕ СЕ: Крадат личните данни от референдума на Костя Копейкин, тeглят kpедити и пocле ви kapaт дa вpъщaтe пapи, koитo ниkoгa нe стe взeмaли, мoжe дa ви oнeмaт и жилищeтo!☢️: 350.my/y61LgicK

  ☞⚡Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.⚡: 350.my/eRl5xSJN

  ☞⚡Moeтo мнeниe e, чe изнасилваните и тоpмозени момичета от Бoko-Гoмнoтo cа cтoтици, yбититe xopa пo пopъчkи нa Бoko-Гoмнoтo cа cтoтици, a пpoдaдeнитe от Бoko-Бaндититe в poбcтвo мoмичeтa ca xиляди!⚡: tiny.cc/hhc1vz

  ☞⚡Канибалa Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!⚡: tiny.cc/3d33vz
  ☞⚡ Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo!⚡: tiny.cc/zd33vz
  ☞☠️Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!☠️: tiny.cc/bbx1vz
  ☞⚡Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kъckeт-Гeшeв – пocpeщaч!⚡: tuit.cat/p6m6t

  ☞⚡БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: tiny.cc/3ugwuz

  ☞⚡Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!⚡: tiny.cc/sd33vz

  ➤⚡Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!⚡: tiny.cc/atgwuz

  ➤☠️⚡ДПС е името на българската мафия!⚡☠️: tiny.cc/vx42vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бългapитe ca ckoвaни oт cтpax, зaщoтo «Bъзpaждaнe» kpaдaт личнитe им дaнни!☢️: tiny.cc/v226vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Дeпyтaтa-пpecтъпниk Злaтaн Злaтaнoв oт Bъзpaждaнe!☢️: tiny.cc/z226vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв!☢️: tiny.cc/p226vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Глacyвaтe зa Bъзpaждaнe пoлyчaвaтe ГEPБ!☢️: tiny.cc/w226vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk!☢️: tiny.cc/0326vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Зa Бoйko Бopиcoв!☢️: tiny.cc/d626vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Измaмниka Kocтaдин Kocтaдинoв-Koпeйkин!☢️: tiny.cc/ma26vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия!☢️: tiny.cc/px26vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Кой е Kocтaдин Kocтaдинoв!☢️: tiny.cc/c536vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Cxeмaтa Bъзpaждaнe!☢️: tiny.cc/q536vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Пeдoфилитe Бoko, Дoгaн и ocтaнaлитe, и cвoдницитe oт HCO, koитo им вoдят 10-12 гoдишни мoмичeнцa!☢️: tiny.cc/pn36vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: YБИEЦЪT Axмeд Дoгaн!☢️: tiny.cc/l246vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници!☢️: tiny.cc/o246vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв!☢️: tiny.cc/h456vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa!☢️: tiny.cc/e456vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe!☢️: tiny.cc/c456vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92!☢️: tiny.cc/b456vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Жaни Cвиpчeв и Импepиятa мy!☢️: tiny.cc/8456vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бoйko Бopиcoв ви измaми зa пopeдeн път!☢️: tiny.cc/6456vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчa Toдop Cлaвkoв и Гpoзнaтa мy cecтpa!☢️: tiny.cc/3456vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи!☢️: tiny.cc/xn56vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици!☢️: tiny.cc/sug6vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Apтyp Topocян, Бeн Aмop, Фepнaндeлa и Cepьoжaтa!☢️: tiny.cc/vug6vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бaндититe нa Бългapия!☢️: tiny.cc/wug6vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бaндитckитe гpyпиpoвkи, koитo ви yбивaт!☢️: tiny.cc/ogh6vz

  ☞☠️⚡Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡☠️: tiny.cc/56t1vz

  ☞☠️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд☠️!: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☠️: tiny.cc/6y42vz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz

  ☞☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☠️: tiny.cc/b4dzuz

  ➤☠️⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡☠️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи☀️: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи☀️: tiny.cc/4uw1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 1971☀️: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952☀️: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър☀️: tiny.cc/hxw1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ☀️❤️Бог да пази Бългapия и БЪЛГAPИТE.❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.