Годежът на ПП с ГЕРБ: Какво ще пожертват партиите за кабинета?

2 6 103

Депутати на ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ провеждат срещи за управленска програма. На различни места в Народното събрание: кулоари, кафене, зали експерти от двете най-големи формации говорят за прилики и разлики в приоритетите си.

Вчера, 26 април, Николай Денков, съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ каза, че коалицията готви програма за кабинет за 18 месеца, а ГЕРБ постави ултиматум, че, ако до края на почивните дни (1 май) не получи структура и състав на правителство на „Продължаваме промяната – Демократична България“, ще започне срещи с останалите парламентарни групи.

Реклама

„Днес започнаха да се срещат експертите, за да видят къде би могло да има разногласия и съгласия за програмата за управление. Времето е кратко и е важно в даден момент, когато „Продължаваме промяната – Демократична България“ изготви проект да бъде максимално близък до това, което би могло да бъде подкрепено от другата страна“, каза Николай Денков в кулоарите на парламента.

На въпрос дали новата коалиция ще покаже на ГЕРБ предложението си за състав и структура на правителство, както поиска Бойко Борисов на лидерската среща, а Атанасова постави срок до края на почивните дни, Николай Денков отговори: „Опитваме се да влезем във времевата рамка, която беше представена от ГЕРБ. Казахме им, че трябва да минем през наша процедура, тя изисква време“.

2 Коментара
  1. Ради казва

    лаф моабет тече с пълна сила

  2. Иван казва

    Всички ще се изкарат гергьовски агнета. Чакам само ДБ кога ще зареват, че те все мълчат

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.