СКАНДАЛ в Narod.bg: Ченге от Шесто на ДС става зам.-шеф на Столичната митница, Росица Велкова е за уволнение

1 21 751

Скандално назначение в Агенция „Митници“ ни готви за довиждане министърката на финансите Росица Велкова и ресорният зам.-министър Александър Свраков. Източник на Narod.bg разкри, че от утре, 27 април, в зам.-шефското кресло в Столична митница сяда ченгето от Шесто управление на „Държавна сигурност“ за борба срещу идеологическата диверсия Сергей Наков.

Остава висящ въпросът защо финансовият министър на Владислав Горанов връща на такъв висок пост уволнен за корупция от бившия шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов агент на ДС? Вероятно за Росица Велкова няма значение и фактът, че през 2017-а ДАНС тихомълком отне допуска до секретна информация на Сергей Наков.

Важно уточнение е какъв опит има милиционерът от ДС – бил е шеф на „Митническо разузнаване и разследване“ (МРР), която дирекция отговаря за контрабандата – като се почне от наркотици, през горива и цигари, до алкохол – сектор, който може да направи непочтен директор неприлично богат.

МРР е туморът на Агенцията – ако тя не работи, всички други и да се стараят, все едно нямаме митници, коментира източникът на Narod.bg.

Реклама

И даде пример как може да се правят милиони на гърба на държавата – пристига сигнал от партньорска служба, че към България идва тир с цигари. Ако „случайно“ тази информация се сведе до служителите само с един ден забавяне, тирът е вече разтоварен я в Унгария, я в Нидерландия… После след бонусът за митническия бос.

Според нашия източник възнаграждението за „случайно“ пропуснатия тир се движи от 30 до 50% от стойността на контрабандата. Трафикантите предпочитат да си плащат, защото ако ги хванат, името им влиза в системата за предупреждение и после по всички митници в Европа светва в червено, т.е., за следващите 5 години носиш мишена на гърба, което не опция за сенчестите бизнесмени.

В крайна сметка Сергей Наков от утре ще е зам.-директор на Столичната митница, която обхваща Югозападна България и е сред най-големите. По оборот и приходи със сигурност е №1.

Според информацията в момента шефският екип е читав и работи повече от добре. Остава чуденката защо зам.-директорка е понижена в длъжност, за да може да се върне пробито ченге от „Държавна сигурност“…

1 Коментар
  1. Lucid & Ferrous казва

    „Важно уточнение е какъв опит има милиционерът от ДС – бил е шеф на „Митническо разузнаване и разследване“ (МРР), която дирекция отговаря за контрабандата – като се почне от наркотици, през горива и цигари, до алкохол – сектор, който може да направи непочтен директор неприлично богат.“

    ПЕЧЕНЕГ! Направо си е на мястото ДС-ара! ДС-ар да не е мангуста няма, колкото по-малко му личи, толкова е по-крадлив.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.