Само в Narod.bg: Депутат от ПП напуска парламента, вижте защо

1 24 739

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров ще напусне 49-ото Народно събрание, научи ексклузивно Narod.bg. Причината е повече от прозаична – 47-годишният банков експерт от Гоце Делчев, неуспял гуверньор на БНБ, ще бъде кандидат-кмет на Благоевград от ПП.

Наскоро депутатът, който оглавяваше парламентарната група на „Промяната“, изненадващо оттегли номинацията си за председател на ПП – ДБ в новото Народно събрание. Решението му изненада не само колегите му в парламента, но и симпатизантите на партията.

В миналия парламент Гюров беше изключително активен от трибуната, но рядко избирателите от област Благоевград го виждаха на тяхна територия. Затова Андрей Гюров мотивира отказа си да оглави групата с желанието този път да бъде близо до хората, които са му гласували доверие.

Всъщност, за да подгрява собствената си кандидатура за кмет на областния Благоевград.

Реклама

Ето как депутатът обясни решението си:

„Времето на равносметката от изминалите избори отмина. И е ред за следващата стъпка. А тя трябва да бъде към всички българи, които са разочаровани и може би обезверени и не излязоха да гласуват. Точно в тях е и огромният потенциал за промяна. Към тях е и нашата отговорност да направим така, че те да видят надежда и избор.

Чух мълчанието на хиляди мои съграждани в Благоевград. Сигурен съм, че имат много какво да кажат, но не намериха смисъл да го направят на 2 април. Дължа на всички тях един честен разговор. И за да се случи той, трябва да съм още по- близо до тях. Всички ние трябва да бъдем още по-активни в познаването и търсенето на решения на техните проблеми.

Като единствен народен представител на Продължаваме Промяната от МИР1 Благоевград за мен е изключително важно да работя с местните структури и екипи от доброволци. Убеден съм, че това е единственият устойчив път напред. Затова взех решение да оттегля номинацията ми за съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ. Така ще бъда по-ангажиран с важната мисия народен представител от Благоевград.

Поверихме на акад. Денков задачата да води групата. Разчитаме на неговия опит, прозорливост и аналитичен ум. Вярвам, че това е правилното решение и ще даде най-добра предпоставка за успешното преодоляване на всички предизвикателства, които ни предстоят“, завърши депутатинът.

1 Коментар
  1. Лирцата казва

    Мъдро решение, лошото е, че ще след него кой знае какъв юнак ще влезне

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.