Новина на Narod.bg: Масови уволнения в Министерството на икономиката, ето как Никола Стоянов гази закона

0 17 251

Едно от най-проблемните министерства в държавата е това на икономиката. Освен, че не реши проблемите с инфлацията, цените и правата на потребителите, затъна в скандали с незаконни уволнения (като това на КЗП) или с тежки корупционни измерения като тези в Ел Би Булгарикум и соларния парк върху язовир „Огоста“, алармира източник на Narod.bg от служебния кабинет „Гълъб Донев“. 

Примерите за лошо управление на уволнения за корупция министър Никола Стоянов са за учебник. Той не решава проблеми, а усвоява власт. Поредният скандал вече е факт.

Реклама

На 24 април следобед на интернет сайта на Министерския съвет за обществени консултации е качен проект на Постановление за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на икономиката и индустрията.

В самия проект в Параграф 23 е написано, че постановлението влиза в сила от 1 май 2023 г. (!!!), т.е., след 6 дни. Законният срок за обсъждане и даване на бележки е 30 дни. Това е административен произвол и злоупотреба с власт, категоричен е информаторът на Narod.bg.

По същество това е нов правилник, с който се преструктурира цялата администрация на министерството (директори, началници на отдели) и вещае масови уволнения, заключи източникът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.