Само в Narod.bg: Ето я офертата на Киро&Асен към Бойко Борисов за подкрепа на втория мандат

0 16 429

Политическата върхушка очаква с нетърпение лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Разговорите ще се проведат днес в Народното събрание.

Поканата за този диалог е от страна на ГЕРБ. Основен акцент при разговорите ще бъде поставен на шансовете за съставяне на правителство с първият мандат.

На този етап заявката на ПП/ДБ е да седнат на масата за преговори, но без да дадат своята подкрепа за кабинет с мандата на ГЕРБ. Втората политическа сила е готова да предложи кабинет на малцинството.

На този фон от ГЕРБ-СДС посочват, че ще положат всички усилия да съставят правителство и няма да върнат празна папка на президента Румен Радев. Очаква се до края на седмицата да се проведат лидерски срещи и с останалите политически сили.

Реклама

Каква, обаче, е офертата на ПП към Бойко Борисов?

Източник на Narod.bg от щаба на ПП разкри ексклузивно, че преди седмица Киро&Асен са предложили на тартора на хунтата да подкрепи кабинет на малцинството с втория мандат.

Офертата включва следното предложение – „Продължаваме промяната“ да поеме всички министерства воглаве със зам.-министрите, а за ГЕРБ да остане властта от втория ешалон – областни управители, шефове на агенции, всякакви иначе престижни международни постове и прочие.

Дали Бойко Борисов ще се съгласи да изпусне юздите на властта точно когато трябва да се разпределят „порциите“ за 12 милиарда лева, които идват по Плана за възстановяване, може би ще научим по-късно днес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.