Зико се покри: Властта в Пловдив не обжалва царския подарък за Георги Гергов – панаира

2 39 025

Днес изтича срокът, в който напусналият ГЕРБ пловдивски кмет Здравко Димитров – Зико може да обжалва решението на Пловдивския окръжен съд, с което бизнесменът Георги Гергов на практика получи възможност да установи пълен контрол над Пловдивския панаир през компанията си „Пълдин туринвест“.

До този момент обаче жалба в Апелативния съд не е подадена, съобщава местното електронно издание „Под тепето“. Няма и реакция от страна на администрацията на Зико, а така не може да стане ясно дали изобщо има подготвена жалба и дали тя ще бъде внесена до края на работния ден днес.

Реклама

Ако това не се случи, Пловдивският панаир ще се окаже „подарен“ на Георги Гергов с активното бездействие на общинската администрация в Пловдив, тъй като след решението на окръжния съд в града апортът на акциите в размер на 29% от капитала на панаира, които са собственост на община Варна, ще бъде вписан в Търговския регистър.

Проверка на „Под тепето“ е показала, че случайно или не, днес кметът на Пловдив Здравко Димитров отсъства. Това се случи и при предходното обжалване на съдебно решение по казуса. Тогава Димитров бе в отпуск и се наложи лично Бойко Борисов да му нареди по телефона да реагира буквално в последния момент.

За разлика от тогава обаче сега Борисов няма как даде каквото и да било нареждане на Димитров, след като публично и официално оттегли доверието си към него. Освен това Здравко Димитров вече не е и член на ГЕРБ.

2 Коментара
  1. ИСТИНАТА казва

    РАЗБРАХТЕ ли сега,и ТОЗИ „Другарят“Борисов „НЕ го ПОЗНАВА“?!?!?! Е,КАК мислите,ВЯРНО ли е:“БСП“=“бсп“+“дпс“+ ОПГ“герб“,което е КОАЛИЦИЯ „РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ“???????????? НАРОДЕ ????

  2. Со керез казва

    Ка щяло? Тоя и другарят Радев не го познава. Толкова е неопознаваем бай Герги.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.