ДАЛАВЕРИ за милиони: Шпионират ученици и учители в Софийската математическа гимназия

14 130 579

Истински „Биг Брадър” се разиграва в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски” (СМГ), която иначе има претенции да е сред най-елитните столични училища. За непрекъснатото шпиониране в гимназията разказват потресени източници на „Уикенд” от просветното министерство, а също родители и ученици.

Обяснението на този Оруелски сюжет, който се случва на живо, е омотано в клишета, според които така се опазвали животът и здравето на учениците, учителите и служители на СМГ! При проверка в сайта на училището обаче липсва правилник за видеонаблюдението, което позволява целия този произвол.

Само че родителите искат децата им, освен да получават знания, да са спокойни и да ходят на училище, без притеснение, че ги дебнат и записват, макар да е конституционно забранено. На повечето учители също не им е приятно да са непрекъснато в окото на Големия брат.

Въпреки това в СМГ камерите не спират да работят. Шпионират кой какви ги върши и в класните стаи и коридорите, през междучасията, и по време на часовете. Придобитата информация след това се коментира в учителската стая.

Зад камерите, както поясняват запознати, стои и усърдно наблюдава зам.-директорката по административната част – някоя си Мона Генева, единствената с пълен достъп до видеотехника. Госпожата дори си позволявала по време на час да изпраща на учениците съобщения по мобилните телефони със забележки за тяхното поведение. Въобще, не учебно заведение, а полицейска държава!

Въпросната зам.-шефка е лансирана от директора на СМГ д-р Антоан Тонев. В математическата гимназия тя попада по негова инициатива, като преди това двамата са били колеги в друго столично училище. Първо е назначена по заместване на мястото на излязла в майчинство библиотекарка. След завръщането на титулярката, започва бурното кадрово израстване на Мона Генева, която е издигната за зам.-директор по административната част.

„Не сме против да има контрол, но това непрекъснато шпиониране, донасяне за най-дребни детски „прегрешения” минава всякакви граници. Вместо да се развива материалната база на училището, в СМГ се инвестира в модерна техника за видеонаблюдение. Не е от полза нито за децата, нито за педагогическия колектив, това е непрекъснат стрес да не се издъниш, понеже Мона те гледа. Все пак СМГ е училище, а не централата на КГБ на „Лубянка” – споделят пред „Уикенд” гневни преподаватели.

По-малки ученици от прогимназията пък били заплашвани, че ще бъдат предадени на… Агенцията за закрила на децата. „Това е някакъв абсурд – продължават възмутените ни източници. – Децата нито са безпризорни, нито са лишени от родителски грижи, че да ги плашат с Агенцията. Явно някой копнее за макаренковските методи, но е объркал епохите!”

Според специалисти, с които разговаряхме, една от причините за тези недомислици в общуването с децата е липсата на педагогическа подготовка в част от протежетата на директора Тонев. Работата с учениците е специфична, не е за всеки и за нея се изискват специални знания, умения и подход, но това е далеч от представите на директора Тонев за правата на децата. При това неговите кадри стават не само преподаватели, но и класни ръководители.

Самата Мона Генева, например, била ангажирана с философски дисциплини, давала и консултации по тях. Като цяло обаче ангажиментите й с учебната дейност са концентрирани в един работен ден, отбелязват запознати. Скандален факт е, че в иначе толкова престижно училище, е допуснато да преподават служители, които нямат педагогическа специализация, казват юристи. При това не става дума за някакви лектори – световно известни учени, а за най-обикновени администратори.

Логиката на такава „толерантност” е елементарна – онези, които без педагогическо образование преподават и стават класни ръководители, получават бонуси за това. Разбира се, привилегированите се оказват в особена близост до директора.

Самият шеф на СМГ д-р Антоан Тонев пък не само преподава история, но и е класен ръководител. Дали в университета е държал изпити за педагогическа правоспособност, източниците ни нямат категоричен отговор. Тонев е бил учител и в други столични училища в годините на недостиг на кадри, сочат данните на МОН.

Реклама

Около името му, по времето, когато преподава в класическата гимназия, например, избухва скандал, свързан с политическите му виждания. Родители го разпознават в телевизионен репортаж като представител на частния клуб на националисти „Кръв и чест”.

Самият Тонев отрича да участва в него, но все пак признава, че бил „националист през целия си съзнателен живот”, каквото и да означава това. Да не се чудят после интелигентни семейства защо децата им, иначе възпитаници на най-престижните училища в София, симпатизират на „Възраждане” и Костя Копейкин, каквито примери не липсват през последната година.

И ако политическите виждания са личен избор, то как се разпределя бюджета, а също и даренията, които постъпват в СМГ, засягат всички – и учители, и ученици. Училището разполага с не малко пари, за да се чувстват комфортно и педагозите, и възпитаниците.

Сградата е общинска, а финансирането идва от просветното министерство, Столична община и от дарения. Годишният бюджет на гимназията, според официалните данни на МОН, е близо 3,5 млн. лв., които отиват за заплати, стипендии на учениците, за консумативи и за поддържане на базата. Как точно обаче се изразходват тези милиони, е наистина любопитен въпрос.

Част от даренията, получавани от ръководството на гимназията, се пренасочват към доста странни дейности – казват запознати, според които това може да се проследи по документи, ако министерството се зарови в тях.

Ръководството на СМГ не е длъжно публично да се отчита, но пък това е начин да се  прикриват много харчове и отклонения на пари. Например, при толкова дарения, гимназията все още не разполага с оборудван  физкултурен салон, достатъчен за всички ученици. „Научихме също, че част от даренията, да кажем най-общо – под формата на вещи, техника и т.н., са били присвоени или бракувани, веднага след получаването им” – поясняват източниците ни и настояват за прецизна проверка.

От години не стихват и скандалите около прословутите курсове, които се организират от учители от Математическата гимназия извън учебната дейност. Според Търговския закон тези частни уроци са търговска дейност, но по закон гимназията няма право да я върши. Курсовете при това са „приватизирали” училището – те се провеждат в сградата на СМГ, но за помещенията не се плаща какъвто и да било наем.

Електричество, отопление, вода остават за сметка на гимназията. Така на гърба на СМГ се върши частна стопанска дейност, която обаче по никакъв начин не е свързана пряко и непосредствено с обучението на нейните ученици, сочи проверката, която направихме. В курсовете участват предимно ученици, които се подготвят да кандидатстват в СМГ.

Зад курсовете стои дружеството „СМГ учители”, регистрирано на адрес в квартал „Младост” с 80 лева капитал и с името на гимназията, понеже така е по-престижно. Съдружници и управители в него са част от учителите в училището, всеки с по 4 лева участие в капитала. Парите, събрани от курсовете, са под контрола и се разпределят от училищното ръководство. Родители забелязали, че за тези частни уроци не се издават каквито и да било касови бонове и фактури.

След това част от изкараните пари се раздават като допълнително възнаграждение на ангажираните учители, които пак да уточним, ползват за частните уроци базата на училището, а не собствения си хол. Разбира се, това, което печелят по схемата на тази образователна „приватизация”, не се отчита пред НАП и НОИ. Справка във финансовите отчети на частното дружество показва, че то реализира годишни приходи за над 1 милион лева, но не декларира печалба.

Преди време бившият министър на образованието Красимир Вълчев се канеше да предприема радикални мерки срещу частните уроци в СМГ. Дори беше поискал от директора д-р Антоан Тонев въпросните курсове да се организират от СМГ „Паисий Хилендарски”, а не от „СМГ учители” ООД.  Както се вижда, схемата продължава да работи и се радва на голям успех и високи приходи.

Накрая ще се окаже, че гимназията се е превърнала в „държава в държавата”, която си има и свой частен „Биг Брадър”.

14 Коментара
 1. Пройчо казва

  Аааааа! Ето къде бил ключа от бараката. Директорът бил националист, каквото и да означавало това. Значи, ако изповядваше Дженифър идеологията, ако изповядваше мултикултурализъм, напълнил Европа с мигранти, ако беше под шапката на Отворено общество, или Америка за България няма нищо лошо. Ама това, че е националист си е престъпление.

 2. Мунчев казва

  В този материал се промъква писък от ГЕРБ. Нещо не им е угодно. Значи всичко си е наред в гимназията и не трябва да се пипа.

 3. Рени казва

  Я виж ти! Да си дойдем на думата – значи Костадин Костадинов е в основата! За умреш от смях! Останалите висши бивши и сегашни драпащи мошеници са наши другари. Я стига! Ако пишещите наистина милеете за СМГ, няма да изпадате в глупотевинизъм.

 4. Иван казва

  То тези наи елитни така наречени гимназии са пълни с децата хич неслучаини хора, които деца нито уважават учители а за дисциплина хич д не говорим, а отценки получават след многократно посещаване на частни уроци

 5. ✞❤️Boйн-Xpиcтoв Пeтъp-Бeзcтpaшний от Б●Т●❤️ казва

  ☞⚡Днec 24.4.2023 ниe xpиcтияните-нekoмyниcти почитaмe cвeти cвeщeнoмъчeниk Aнтипa, eпиckoп нa Пepгaм Acийckи⚡: x.gd/38qx3

  ☞☀️Cвeтлo и Цapcтвo-н●e●б●e●c●н●o нa мoятa Бaбa Ивaнka, нa 20.1.2023 бeшe «Cъбop на Cвeти Йoaн Kpъcтитeл и Пpeдтeчa Гocпoдeн – Ивaнoв дeн»☀️: 1u.fi/HfGfo

  ☞⚡Бoлшeвикo-милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилотo пpoмeни дaтитe нa чepkoвнитe пpaзници в чеpkoвния kaлeндap, изби бългаpckитe cвeщенници, cлoжи нa тяxнo мяcтo мyтpо-милициoнepи oт пoпckият oтдeл нa ДC-KГБ и пpeвъpнa чepkвaтa в дoм нa Caтaнaтa!⚡: tiny.cc/veozuz

  ☞☀️Нa 21-ви Април пoчитaмe cвeтитe aпocтoли Иpoдиoн, Aгaв, Pyф, Acинkpит, Флeгoнт и Epмий oт Ceдeмдeceттe aпocтcли!☀️: jmp.by/qGyP5wp
  ☞☀️Нa 12-ти Юли почитaмe «+++ Cвeтитe cлaвни и пpexвaлни aпocтoли Пeтъp и Пaвeл – Пeтpoвдeн»!☀️: jmp.by/yGngXzY
  ☞☀️нa 2-ри Aвгycт почитaмe «+++ Cвeти cлaвeн Пpopok Илия – Илиндeн!☀️: x.gd/Dzdr9

  ☞☢️Oт 78 гoдини лykaвият вилнee в pуcko-тypckия жидo-милициoнepo-цигaн-KЛOЗEТ-БГ.☢️: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡Дъpжaвaтa oтдaвнa нe e бългapcka, caмo дeтo зoмбиpaнoтo cтaдo нe гo знae!: tiny.cc/gwfzuz
  ☞⚡Нa милициoнepo-koмyниcтичecka-чepkвa нe xoдя, вяpвaм във вceлeнckият Бoг и нямaм нyждa oт милициoнepи-лъжe-пoпoвe-пocpeдници.

  ☞⚡Чеpквитe в Бългapия ca пoдeлeния нa ДC, a пoпoвeтe ca гнycни милициoнepи-дoнocници c paco и kилимявka.
  ☞⚡Тoвa ca пoпoвe нa cвoдницитe, нa мyтpитe, нa бaндититe и нa мaнгaлитe, a нe нa бългapcкият нapoд!
  ☞⚡Вcъщнocт мнoгo пoпoвe ca цигaни-бългapoмpaзци.

  ☞⚡Бългapckaтa чepkвa e мacoнизиpaнa oщe в 12-ти вek .
  ☞⚡⚡⚡Нaвcякъдe в чepkвитe мoжeтe дa oтkpиeтe мacoнckи cимвoли, нaпpимep чepнo-бeлият шaxмaтeн пoд нa чepkвaтa в гpaд Пoпoвo kaтeгopичнo пokaзвa, чe тoвa e xpам нa мacoни-caтaниcти, в koйтo сe извъpшвaт caтaниcтkи pитyaли c чoвeшkи жepтвoпpинoшeния⚡⚡⚡: tiny.cc/txytuz
  ☞⚡Инфилтpиpaни ca тoлkoвa caтaниcти, koлkoтo e билo нeoбxoдимo зa дa paбoтят cpeщy нeя и зa нeйнoтo caтaнизиpaнe.
  ☞⚡Вcичkи зaдyнaйckи пoпoвe ca нa xpaнилka в Mockвa или Aтинa.
  ☞⚡Пpaвocлaвнитe пoпoвe ca мpъcни пeдepacти и чeнгeтa-доносници, a kaтoличeckитe ca пeдoфили и зooфили.
  ☞⚡Чepkвaтa пpoпoвядвa лъжe-xpиcтиянcтвo и cлyжи нa мaмoнa.
  ☞⚡Bиcokoпocтaвeният тypckи oфицeр нapeчeн «вceлeнckи пaтpиapх Bapтoлoмeй I», e пoддpъжниk на Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя!⚡: x.gd/aeArF
  ☞⚡Иcтинckaтa Вяpа в Бoгa, нямa нищo oбщo c чepkвитe и лъжe-пoпoвeтe-мyтpи.
  ☞⚡Xopa, нe влизaйтa в чepkвитe нa чepвeният caтaнинckи opдeн!
  ☞⚡Нa вяpвaщ във вceлeнckият Бoг чoвek, нитo чepkвa мy тpябвa нитo няkakъв пoдъл бoлшeвишkи пoп-дoнocниk oт ДC и KГБ!

  ☞⚡⚡⚡..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…Пpokлeтo дa e цялотo ДC-AБпФK-Милициoнepcko koтилo-бългapoyбийци! ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡⚡⚡: tiny.cc/b9z4vz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa дyшмaнитe, cвoдницитe, дoнocницитe и CEMETO им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡⚡⚡: tiny.cc/6tz1vz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пoпoвeтe, xoджитe, вyдy-мaгьocницитe, вeщицитe и шaмaнитe пpaвeщи ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/hwczuz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пopъчитeлитe нa ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6fk2vz

  ☞⚡Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя дa kaжe ял ли e чoвeшko мeco или дa!⚡: tiny.cc/p5x3vz

  ➤☢️☮️☢️☮️☢️☮️Цъpkвaтa нa ГPEXA☮️☢️☮️☢️☮️☢️: tiny.cc/n1c2vz

  ➤☢️☮Bcичkи митpoпoлити ca aгeнти нa ДC.☮️☢️: tiny.cc/k4ztuz

  ➤☢️☮️Пaтpиapx Heoфит e Aгeнт Cимeoнoв oт пoпckия oтдeл нa ДC☮️☢️: tiny.cc/ogwyuz

  ➤☢️☮Цъpkoвeн тpилъp c имoти, лимyзини, aгeнти и дapитeли.☮️☢️: tiny.cc/0vytuz
  ➤☢️☮Aгeнти c kopoни пoд пpиkpитиe☮️☢️: tiny.cc/cvytuz
  ➤☢️☮Бългapckитe митpoпoлити ca aгeнти нa ДC☮️☢️: tiny.cc/9vytuz

  ➤☢️☮️Бeлeнe, лaгepни pазkaзи oт oцeлeлитe – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв.☮️☢️: tiny.cc/gbz4vz
  ➤☢️☮️Лилянa Пиpинчиeвa: B Лaгepитe yнищoжaвaxa пpeдимнo…☮️☢️: tiny.cc/1llxuz
  ➤☢️☮️Гopяни☮️☢️: tiny.cc/s5ztuz
  ➤☢️☮️Пecентa – eдин филм зa Бeлeнe нa BiT.☮️☢️: tiny.cc/vklxuz
  ➤☢️☮️Гopяни – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв – част 1.☮️☢️: tiny.cc/rbz4vz
  ➤☢️☮️Гopяни – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв – част 2.☮️☢️: tiny.cc/ubz4vz
  ➤☢️☮️Cпoмeнитe нa пocлeдния жив oт koнцлaгepa «Cлънчeв Бpяг».☮️☢️: tiny.cc/m1j4vz
  ➤☢️☮️Cъkpoвищeтo нa Eмин Aгa☮️☢️.: tiny.cc/eolxuz

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи oблeчeни във влacт дo eдин, cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz

  ☞☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи!☢️: 350.my/J1SkBGch

  ☞☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: tiny.cc/wxm5vz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞☢️Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo, Moшeниka Цигaн-Kиpy-Измaмaтa и Пeдaлa Цигaн-Асан-Анала имитиpaт двyбoй, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: tiny.cc/wxm5vz

  ☞☢️Moшeницитe oт ДБ-ПП ca гepбepacтkи нaeмници, а глacyвaлитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!☢️: tiny.cc/1006vz

  ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz

  ☞⚡Докладна от убития Ахмед Емин от Козица до Ахмед-Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Цигaн-Axмeд Дoгaн⚡: tiny.cc/po33vz

  ☞☢️ГEPБ и ДПC ca пионки на Георги Гергов!☢️: 350.my/UuzphoAJ

  ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaлитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz

  ☞⚡Eтo kъдe тoчнo ce нaмиpa kъщaтa нa Боко-Бългaроубиецa, купена с oткраднaти oт нapoдa пapи, paзпoлoжeнa e нa yл. Фpaнцeck Pибaлтa №8, в Бapceлoнa, Иcпaния, koopдинaти 41°23’15.8″N 2°05’23.0″E ⚡: xewio.com/kiOKG

  ☞☢️Кмет=Бългaроубиец!☢️: tiny.cc/my9zuz
  ☞☢️Фeoдaлизъм и kpeпocтничecтвo цapят в Kлoзeтa-БГ!☢️: tiny.cc/zc7wuz
  ☞☢️Kмeт oт ДПC плaши c изтpъгвaнe нa eзици!☢️: 350.my/529meGfn

  ☞⚡ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞⚡ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞⚡ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞⚡ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞⚡ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞⚡Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 6. Мишката казва

  Дълга статия описваща простотията в България. Тотално пълни глупости с които ни промиват мозъците за да не виждаме истинските проблеми .

 7. ermac казва

  Ахахахаха. Като ученик на СМГ Ви уверявам, че това е най – жълтата новина, която ще видите някога. Всичко изложено е напълно невярно. Явно автора на статията е разочараван ученик опитал да влезе в СМГ, но поради липса на възможности не е успял и сега си изкарва яда.

 8. Eagle eye казва

  По стар СОЦ наниер ДС ,ВКР,РУМНО имаха практика да вербуват деца от ПМГта най-вече тия от специалност “ИНФОРМАТИКА“ разбира се децата НЕ бяха случайни а СИНОВЕ на разни фатмаци,полковници ,полицай и и военни
  Разбира се такива ВКР-ДС синчета от рано бяха “бутани“ към усилено изуаване на ИНФОРМАТИКА/Паскал.Фортран и др езици/ а по късно направо към Университети или в чужбина/такива са училите вПМГ -Росен Плевнанлиев,Румен Радев,Иво Прокопиев,ВОЛЕН Сидеров и др /
  ПМГи Английските гимназии ВИНАГИ са били в полезрението на репресивния комунистически и ВОЕНЕН апарат които си “отглежда“ елитарен слугинаж вероятно тая МОНА и нациoналиста от “Кръв и ест“ се оглеждат за БЪДЕЩ Росен Плевнанлиев , КОСТЯ ИЛИ ВОЛЕН

 9. Боби казва

  Сигурността на децата ,трябвя да е на първо място.Аз смятам ,че подобна система е по-скоро положителна от колкото отрицателна.
  Ако учителите/учениците ,който се намират в СМГ са там за да преподават/учат не би трябвало да се притесняват от камерите.
  От камерете се притесняват най-вече престъпниците.

 10. Анонимен ученик от СМГ казва

  Това са пълни глупости. Ако човек се рови в интернет, всичко може да намери. Като ученик в СМГ не смятам, че на този сайт може да се има доверие. Фактът, че говорят за човек, без изобщо да го познават, показва колко надеждна информация се представя. Коментар с две думи: ЖЪЛТИ НОВИНИ

 11. Анонимен ученик от СМГ казва

  Това са пълни глупости. Ако човек се рови в интернет, всичко може да намери. Като ученик в СМГ не смятам, че на този сайт може да се има доверие. Фактът, че говорят за човек, без изобщо да го познават, показва колко надеждна информация се представя. Коментар с две думи: ЖЪЛТИ НОВИНИ

 12. Гост казва

  Не е редно никой да бъде наблюдаван цял ден. Просто не е редно. Случва се на все повече места. Побългарената версия е, че после клюкарстват от всичко, което виждат. Много грозно. По повод на кои връзкари децата са там – тези деца са се скъсали от учене, за да влязат и знаят около хиляда пъти повече математика в пети клас от средното дете, иначе там освен влизане, няма и завършване. Децата на успешните в професията и финансово хора са натискани да учат и подкрепяни с хиляди частни уроци, естествено е те да успеят най-лесно там.

 13. Анонимен СМГ ученик казва

  Пълни глупости. Аз уча там и няма нищо такова. Нито ти пращат съобщения на телефона, най-много да ти се скара някой учител ако вдигаш врява в коридора по време на час.

 14. Анонимен СМГ ученик . казва

  Пълни глупости. Аз уча там и няма нищо такова. Нито ти пращат съобщения на телефона, най-много да ти се скара някой учител ако вдигаш врява в коридора по време на час.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.