Схемата е задействана: ГЕРБ се отказва от мандата

3 23 827

Ние искаме да имаме единно становище от тази коалиция (ПП-ДБ) още преди връчването на мандатите, защото ние много ясно заявихме, че загърбваме политическия егоизъм. Даже сме готови, ако те заявят, че с техния мандат ние може да сформираме стабилно мнозинство, което да приеме тази законодателна програма в пълнота, да не отиваме към предлагане с първия мандат на кабинет“.

Това каза пред bTV Росен Желязков от ГЕРБ, който беше избран на 19 април за председател на 49-ия парламент.

Според него в коалицията ПП-ДБ има противоречия и отстрани погледнато изглежда, че „Продължаваме промяната“ са по-склонни да управляват на държавно ниво, докато „Демократична България“ се стремят бързо да стигнат до местните избори.

„ПП-ДБ се срамуват от подкрепа от ГЕРБ, така ми изглежда. И не искат на фасадно ниво да има участие от ГЕРБ. Мотивите им са доста изкуствени. В мен остава усещането, че те започват да подготвят почвата за нови избори“, коментира Желязков. Това каза пред bTV в първото си телевизионно интервю за Росен Желязков от ГЕРБ, който беше избран на 19 април за председател на 49-ия парламент.

Той стана 16-ят председател на Народното събрание в новата ни история.

Реклама

Неговата кандидатура беше подкрепена от депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „Има такъв народ“.

ПП-ДБ се съгласиха да гласуват за Желязков след споразумение с ГЕРБ, че след три месеца за председател на парламента ще бъде избран депутат от тяхната коалиция.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова вчера ПП-ДБ да кажат ясно от кого ще искат подкрепа за правителство с техния мандат.

„Това не беше ултиматум, изнасяне на въпроса преди връчването на мандата. В политиката с всички означава с никого“, уточни Желязков.

По думите му политическият разговор губи своята логика при формулировката „ние не искаме ГЕРБ да участват в управлението, но много искаме да ни подкрепят“.

3 Коментара
 1. многознайко казва

  Нищо няма да стане-помнете ми думата.Пак избори и пак по много от същото.Въпроса е до кога?И само да вметна за да видите малоумието на ония и от Брюксел по въпроса за пустия му внос от Украйна на зърно.Хем дават пари-хем не им щем зърното.Ми толкова ли не можете да се сетите да го реекспортирате за бедстващите и гладуващите в Африка например…..много е просто-ама не.Що да е лесно,като може да е трудно???!Не мога да си представя,че именно в Брюксел никой не се е сетил поне да го предложи.Така и така се харчат милиарди залудо……..поне тази добринка да направят.

 2. !!! казва

  Нямат толкова акъл.

 3. ☠️✋Дeницa Caчeвa✌️☠️ казва

  ☞⚡И дeцaтa знaят, чe в цялa Бългapия oт 33-гoдини, kakтo мeстнaтa влacт, тaka и дъpжaвaтa e пoд koнтpoлa нa cъздaдeнитe oт ДC нa БKП cилoви гpyпиpoвkи – BИC, CИK, TИM, ДПC=Myлтигpyп и дpyги тaйни aнтибългapcko-мacoнckи cтpykтypи! ⚡: 350.my/FUJvRAHl

  ☞⚡Bижтe ги Зaдkyлиcнитe-Шyмkapи-Kykлoвoди-българоубийци koитo дъpпaт koнцитe нa БГ-Пoлитицитe, актуална снимка от 10.7.2022, koйтo pазбpaл-paзбpaл⚡: tiny.cc/yeozuz

  ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz

  ☞⚡Копейките с нов фейк! ⚡: 350.my/3Xv6VsL5

  ☞✋…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa Боко-Бългaроубиецa и CEMETO мy до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸¸¸¸.††††††…ПPOKЛEТ дa Бъдe!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡: tiny.cc/6fk2vz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.