„Държавен преврат!“: Шоуто на Копейкин при Румен Радев

3 12 703

С шоу от „Възраждане“ започна първата среща на президента Румен Радев на днешния втори кръг от консултациите с парламентарните формации за възможността да се състави правителство.

Пред Радев водачът на националистите Костадин Костадинов увери, че партията му няма намерение да бъде в опозиция, а иска да управлява и е готова да предложи кабинет, ако получи мандат за това. Като основен приоритет на парламента той открои приемането на държавен бюджет.

Костя Копейкин определи като безпрецедентна ситуацията, при която нямаме такъв през април. Костадинов обеща, че ще работи за ограничаването на властта на главния прокурор. И напомни, че в предния парламент се оформи мнозинство около предложение на „Възраждане“ за механизма за разследване на шефа на държавното обвинение.

Костадинов нашироко рекламира инициативата на партията му да се проведе национален референдум за запазване на лева като национална валута.

Той изрази увереност, че са събрани достатъчно подписи, за да стане това допитване задължително. След това  обвини ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в „скрит, пълзящ държавен преврат“, тъй като говорят за приемане на закони, свързани с въвеждане на еврото, и „замитат под килима“ предложението за референдум.

Реклама

Водачът на националистите настоя служебното правителство да изпълни решението на предния парламент за запазване на българските ТЕЦ-ове, работещи на въглища. От своя страна, Радев го увери, че кабинетът усилено преговаря с Европейската комисия, пред която сме поели ангажимент въглищните централи да бъдат затворени.

По думите на президента, трудно е да се промени веднъж поет ангажимент, но той очаква до края на април т.г., че ще има постигнат резултат от преговорите.

След като вчера разговаря с лидерите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, днес държавният глава ще посрещне представители на останалите политически сили в Народното събрание. Най-напред е „Възраждане“ от 9.30 часа, следвана от ДПС в 11 часа, БСП от 13 часа и накрая ИТН от 15 часа.

На вчерашните разговори нямаше особен резултат, тъй като не се забеляза промяна в позициите на политиците. От ГЕРБ-СДС искат коалиция с ПП-ДБ, но дясното обединение отказва и държи да получи втория мандат.

Самият Радев, както се разбра, бърза с консултациите, защото не иска да бъде обвиняван, че като ги забавя, се опитва да си осигури „безконтролна власт“.

3 Коментара
  1. Дедо Пене казва

    Смешникът-Копейкин иска да разпределя пари от Европа и държи спестявания в евро но реве срещу приемането на еврото и за референдум, за да не загуби рублите от Митрофанова, която вчера заяви…“ако можех да гласувам бих гласувала за Възраждане“!ПРИЕМАНЕТО НА ЕВРОТО Е ТОЧКА ОТ ДОГОВОРА НА БЪЛГАРИЯ С ЕС ПОДПИСАН 2006г.!!! КОГА-КОГАТО Е ГОТОВА БЪЛГАРИЯ, защото ние се натискаме да сме пълноправни европейци и никой не ни насилва !! Копейкин иска даже излизане от НАТО и ЕС ,респективно НАСТАНЯВАНЕ НА РУСКИ ВОЙСКИ И РУСКА ДИКТАТУРА!!!

  2. О БГ нянОгнян БГ казва

    Неееееее е шоу.., Българите гласуваха и избраха българското, идентичността, суверенитета…… А, вие, драскачи, сте ПРОДАЖНИ ПСЕТА…… До

  3. Христов казва

    Слушах при Карбовси г-жа Митрофанова : ще гласувам за Малинов, така че Костадинов защитава България, без Изтк или Запад! Ние сме в Европа, ЕС и НАТО, защитаваме България!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.