Служителите от летище „Пловдив“ до Narod.bg: Четири месеца сме без пари, министърът мълчи

0 8 641

Летище „Пловдив“, за което Narod.bg пръв алармира, че е в окаяно състояние и пред фалит, тенденциозно е оставено на произвола. Служителите на доскоро печелившия аеропорт изпратиха сигнал, в който описват тежката ситуация и търсят помощ, но засега министърът на транспорта Христо Алексиев си прави оглушки.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Уважаеми представители на медиите,

Обръщаме се към Вас, тъй като вече четвърти месец всички ние, служителите на „Летище Пловдив“ ЕАД, не получаваме пълните си трудови възнаграждения в срок.

Според подписания колективен трудов договор в Дружеството, в което над 90% от служителите са страна, месечното трудово възнаграждение се изплаща на два пъти в месеца както следва:

•     аванс – 2-ро число на текущия месец;

Реклама

•     заплата – 16-то число на следващия месец.

За съжаление вече четвърти пореден месец ние получаваме между 40-60% от заплатите си на 16-то число, а останалата част до три седмици.

След проведено Общо събрание на служителите, изпратихме писмо с покана за среща до служебния министър на транспорта и съобщенията г-н Христо Алексиев и изпълнителния директор на Летище Пловдив г-н Красимир Пешев.

За съжаление до ден днешен не сме получили официален отговор на какво се дължи това забавяне и съответно нямаме насрочена дата за провеждане на среща.

Заявяваме твърдо, че по-голямата част от служителите и работниците на Летище Пловдив ЕАД сме в пълна протестна активност.

Намираме това забавяне за изключително некоректно, обидно и поставящо всички нас в изключително трудна ситуация.

НАСТОЯВАМЕ за намеса от страна на министерството на транспорта и съобщенията и незабавно прекратяване на тази „практика“.

За повече информация и контакт, можете да се свържете с избраните представители на служителите и работниците (оставени са имена с телефонен номер и имейл, които няма да оповестим заради характера на информацията, б.ред.)

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.