ПРОБИВ: Кмет осъден за криминална обществена поръчка! Гражданите плащат 100 000 лева

1 8 821

Пернишкият окръжен съд осъди Община Перник заради незаконно провеждане на обществената поръчка за сметосъбирането на града. Сключеният от кмета Станислав Владимиров договор е обявен за нищожен, защото е подписан в разрез със закона.

Заради незаконната поръчка общината е осъдена да плати близо 100 000 лева от парите на пернишките данъкоплатци (Решение № 18 гр. Перник, 12.04.2023 г.). 

Това е вторият тежък удар срещу Владимиров, след като преди месец излезе доклад на Агенция за държавен и финансов контрол (АДФИ) – № ДИД1-ПК-3/12.12.2022 за дейността на общината по време на управлението му.

Реклама

Почти всички обществени поръчки на общината са правени в нарушение на Закона за обществените поръчки.

Ревизорите констатират, че има пълно погазване на процедурите по време на мандата. Държавната проверка установява още, че общината е правела всичко, за да може определена фирма да спечели дадена поръчка. Дадени са и редица конкретни примери за една и съща фирма, като най-големите нередности са за рекултивация на депо за неопасни отпадъци.

Според АДФИ са се използвали хватки, за да се отстранят нежелани от  Станислав Владимиров кандидати. В доклада се вижда, че градоначалникът е правил възражения на всяка една констатация на АДФИ, но нито едно от тях не е прието.

1 Коментар
  1. Со керез казва

    А Поповската дърта мумия Веселинов – Кога?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.