Финал: Георги Харизанов изритан от „Евронюз“

0 9 073

Официално: Рупорът на ГЕРБ Георги Харизанов  – Жоро Тръбата бе позорно изритан от телевизия „Евронюз“, която върви на честотата на гербаджийската кабеларка тв „Европа“, за което Narod.bg съобщи още през януари.

Днес стана ясно, че бившият шеф на „Напоителни системи“, откъдето и „винкеловият“ прякор, поема по свой, различен професионален път и вече няма да бъде част от екипа на Euronews България. „Благодарим му за съвместната работа и му пожелаваме успех в новите предизвикателства“, съобщиха от медията в официално съобщение.

Ето какво още гласи текстът:

Реклама

От декември месец 2022 година Иван Иванов е изпълнителен директор на българския канал Euronews България, развивайки операционния план на компанията, включващ нови проекти, които да затвърдят позицията на бранда на пазара в България.

Нюзрумът на Euronews България е под управлението на главния редактор на медията Марина Стоименова. Нейна отговорност е редакционната политика и спазването на редакционните ценности на най-голямата европейска новинарска мрежа.

Марина Стоименова е служител на централата на Euronews във Франция и нейн представител в България. Марина отговаря директно пред Питър Барабас – chief content editor и Франсоа Шиняк – affiliate editorial manager в Euronews.

Тези механизми, въведени още през 2021 в Euronews България, защитават мисията и редакционните ценности на Euronews, предоставяйки обективна, безпристрастна, точна, балансирана, справедлива, независима и фактологична журналистика на своята световна аудитория.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.