Сигнал до Narod.bg: Гербаджия, загробил 350 бона с криминална поръчка, се върна като зам.-шеф на театъра в Добрич, ето кой е Иван Мандев (ВИДЕО)

1 166 009

„Пишем ви загрижени граждани на гр. Добрич. Моля да помогнете да се разпространи тази новина, защото това кощунство не бива да се допуска. Искаме да имаме нормално действащ театър. Моля, помогнете“.

Така започва сигнал до Narod.bg за безобразията, които сътворил през годините бившият директор на Драматичния театър „Йордан Йовков“ в Добрич Иван Мандев, близък до шайката ГЕРБ, който сега, макар и пенсионер, се завърнал като… зам.-директор.

СИГНАЛЪТ:

Преди дни Министерството на културата публикува в своя YouTube  канал видео от проведения конкурс за нов директор на драматичния театър в Добрич.

От изказването на комисията научихме, че бившият вече директор Иван Мандев, който е близък до ПП ГЕРБ, е ръководил театъра потресаващо през последните 14 години.

Разбрахме, че голямата зала не функционира през по-голямата част от годината, че покривът на театъра тече, въпреки изхарчените 350 000 лв. без ДДС за ремонт след съмнителна обществена поръчка през 2018 година, направена от гербаджията Иван Мандев.

Оказва се, че системно старият директор е нарушавал Кодекса на труда, като е подписвал всяка година срочни договори с някои от персонала, което грубо нарушение.

Реклама

За капак гербаджията не е допуснал подписването на колективен трудов договор, който е щял да вдигне заплатите на служителите. Театърът в Добрич е оставен по течението през последните години и е един от най-зле финансово представилите се театри в страна с незначителните 12 щатни актьори.

Комисията за избор на нов директор дори попита един от новите кандидати „каква е мотивацията в град Добрич към днешна дата да има репертоарен театър с постоянна трупа? “ Представяте ли си колко е зле ситуацията, че да се задава подобен въпрос?  Дали в Добрич да има театър, щом ситуацията е толкова лоша…

След всичко това бе избран нов директор. Млад режисьор на име Стефан Спасов, който от години работи с добричките актьори и представят наистина добри спектакли и има добър потенциал за директор.

След този лъч надежда, че ситуацията ще започне да се подобрява и старият пенсиониран вече директор Иван Мандев е сменен, за жалост научаваме, че некадърникът все пак ще запази ръководна позиция за себе си като зам.-директор. Дори е успял вече да си обзаведе нов кабинет за своя пост и то доста преди да се обяви кой е спечелил конкурса.

Нашата молба като зрители е да не се допуска човек, който е злоупотребявал 14 години с този културен институт, да продължи да го прави.

Надеждите на добруджанци са свързани промяна към по-добро, а не към същото, но под друга форма.

Надяваме се този въпрос да се разреши и в театъра да не се допусне да има сиви кардинали.

Освен това в изключително грубо нарушаване на правилата за конфликт на интереси Иван Мандев стопанисва автомивка в двора на Драматичният театър от над 10 години. Фирмата се води на негова роднина и е на символичен наем през цялото това време. Фирмата е „НИКОЛ 05“ ЕООД с ЕИК 200859601. Фирмата е собственост на Галя Николаева Мандева.

1 Коментар
  1. Красимир казва

    И защо до сега мълчахте?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.