МЪСТ в Narod.bg: Финансовият министър Росица Велкова – пионка на Влади Горанов! Тандемът съсипва бизнеси, свързани с Бойко (ВТОРА ЧАСТ)

1 19 861

Служебният министър на финансите Росица Велкова, за която Narod.bg  вече разкри, че с умишлено провокираната паника за „фалит на България“ накара народа да изтегли банкови влогове за над 1 милиард лева, се оказа „двоен агент“.

Несменяемата в Министерството на финансите Велкова, наричана Росица Асансьора, защото само две неща били вечни в МФ – тя и асансьорите, е част от задкулисен план на близкия й Владислав Горанов за съсипване на бизнеси, свързани с… Бойко Борисов, категоричен е източник на Narod.bg от върховете на политическата пирамида.

Данните сочат, че след ударът „Магнитски“, отекнал зловещо в ГЕРБ, кликата около Бойко и самият лидер на хунтата рязко се дистанцирали от бившия финансов министър, който бил оставен като жертвено агне да обере всички негативи за грабежите през последните години, ставали под чадъра на партията.

„Влади Горанов разбра, че няма приятели, има само интереси, при това за милиарди. При първия сериозен проблем, почукал на вратата с вкарването му в „Магнитски“, всички го изоставиха и се държат, сякаш никога не са чували името му“, обясни нашият информатор.

„Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той (Горанов – бел. ред) беше освободен като министър и депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние до толкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства – органите да разследват“, коментира пък паникьосаният Бойко Борисов ден след като гръмна скандалът.

Реклама

Нормално е след такъв удар под кръста Горанов да забрави за Бойко и милиардерите около него. Проблемът е, че той не само не забрави, а започна да работи всячески срещу оялите се от държавната хранилка бизнесмени от обръча на Борисов, подчерта източникът на Narod.bg. Даже се говори, че заради контактите си имало стопляне на отношения между него и шефове в „Да, България“.

Оказва се, че едни от хората, които помагат на Горанов в стремежа му да отмъсти на бившите си партийни дружки и лично на Бойко, е настоящият финансов министър Росица Велкова.

Под давлението на Владислав Горанов, който както първи писахме продължава да разпределя порциите, свързани с големите инфраструктурни проекти от новата си бърлога в центъра на София – хотел „Сенс“, Росица Велкова водела Министерството на финансите по начин, който да е в ущърб на величията около тартора Борисов.

Крайната цел е да бъдат ударени бизнесите, зад които прозират близки до лидера милионери, отсече източникът на Narod.bg.

ОЧАКВАЙТЕ трета част на нашето разследване, за да научите кои точно пострадаха от машинациите на дуета Горанов-Велкова

1 Коментар
  1. Слана гйк казва

    Не ви ли е срам, бе, гъзове, щото хората, сега пенсионери, дето са си дали живота и залъка за тая шибана държава, днес да са им под въпрос пенсиите. СРАМОТА! ЧУДОВИЩНА СРАМОТА! А за депутати, министри, прокурори, съдии и всякаква там измет, пари все има, все се намират…, РЕВОЛЮЦИЯ! ВРЕМЕ Е! ДА ГИ ОБЕЗГЛАВИМ НАРОДОЯДЦИТЕ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.