Арести в Narod.bg: Колко е рушветът на бившия зам.-министър Николай Сиджимов, Светлана Божкова и Мартин Ганюшкин от МОСВ?

0 27 079

Източник от прокуратурата разкри разтърсваща информация пред Narod.bg за разследване срещу бивши и настоящи служители в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) за получаване на колосални подкупи, свързани с боклука.

Очевидно държавното обвинение активно се е задействало, за да покаже, че работи срещу корупцията, която процъфтява при прекрасни условия в екоминистерството.

Интересен детайл е, че погнати за злоупотреби са както бивши, така и настоящи служители на ведомството. Към момента активно се събират доказателства за крупна афера и са възможни зрелищни арести, предупреди информаторът на Narod.bg.

Реклама

Екипът на бившия зам.-министър Николай Сиджимов е обект на разследване

Сред разследваните прави впечатление името на бившия заместник-министър на околната среда и водите по времето на Борислав Сандов – 61-годишния кърджалиец Николай Сиджимов, който на предишните избори беше водач на листа на ДБ в Сливен от квотата на „зелените“.

Във фокуса на криминалистите, обаче, са и настоящите висши служители Светлана Тронкова – Божкова, директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в МОСВ, както и главният експерт Мартин Ангелов Ганюшкин с уточнението, че и двамата отговарят за отпадъците.

Очаквайте подробности и ексклузивна информация за връзките на служителите с влиятелни бизнесмени и порочните им практики в МОСВ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.