СРАМ: Калинки в НС – бакшиш, танцьорка на пилон и съблазнителка от „любовен телефон“

2 196 135

И след поредните 4-и, а може би вече и 5-и избори, през последните две години парламентът се напълни с депутати, чиито биографии могат да събудят само смях и съжаление – танцьорки на пилон, шофьори на таксита, келнерки, бивш борец и разбира се, изкусителка от „любовен телефон“ и, разбира се, куп роднини на партийните вождове, предаде „Уикенд“.

Липса на адекватно образование, разбира се, си казва тежката дума, но най-пострадалите от това ще са онези, които са ги пратили да коват закони и да решават съдбините на страната. Преглед на новоизлюпените депутати показва, че най-ексцентричните представители са излъчени от „Възраждане”. Явно там критерият е вярност към вожда, а не образование и професионален капацитет.

Несебър почти сигурно изпраща в парламента иначе колоритната Звезделина Каравелова. Тя може и да не е стигнала до върхове в науката, но определено е активистка във фейсбук, с мнение по всеки наболял въпрос. Доскоро Звезделина е единствената „копейка”, за чиято биография в партийния сайт няма и дума. Мнозина подозират, че не е завършила дори 8 клас.

Тя обаче натри носа на скептиците, като гордо публикува дипломата си за средно образование. Приключила го е през 2012 г., на сравнително зрялата възраст – била е на 21 години! Училището в Несебър, в което е изкласила бъдещата депутатка, казват, че събира проблемни ученици от цялата Бургаска област, които напират за дипломи, въпреки че трудно пишат и четат.

Каравелова е завършила тази непретенциозна школа с успех 4,28. Патриотката от „Възраждане” явно не е била нито зубър, нито бележкарка, понеже има 3 по български език и литература и по повечето предмети, но пък по музика, физическо и рисуване са й писали пълно 6. В онези години обаче Звезделина е оценена по достойнство на конкурси за красота, а преди да се захване с политиката във фейсбук, е работила като келнерка, което е поредно доказателство, че еволюцията на човечеството никога не е спирала.

Докато в други страни се иска от политиците, макар и неофициално, солиден образователен ценз и богата професионална биография, тук, в България, сме големи либерали. Ето, таксиджията от Пловдив Емил Янков, понесен на крилата на „Възраждане”, става народен представител.

Така вече цял едни бранш ще има свой човек на най-високо ниво. И ако преди години такситата само обграждаха парламента на повикване от подземни босове, то вече човек на бакшишите, с цялото ни уважение към професията, влиза вътре.

Самият Янков казва, че е икономист по образование. Като транспортен експерт човекът си имал приоритети, по които щял да работи в парламента. Например, строителство на повече кръстовища на две нива в градовете, та да намалят задръстванията. Пловдивският последовател на Копейкин засега обаче е известен най-вече като капацитет по лепене на плакати на забранени места. „Възрожденци” от Пловдив пък разказват, че много се натягал на лидера им при всяка среща. Явно е имало полза от това…

В парламентарната група на Костадин Костадинов вече има цяла семейна фракция. Това дори БСП в най-силните си години не си го е позволявала, но пък беше по силите на бай Тошо, за чийто времена избирателите на „Възраждане” въздишат.

Трима български патриоти и не по случайност братовчеди – Николай Дренчев, Димо Дренчев и Димчо Димчев вече сбъднаха мечтата си да се монтират на жълтите павета. Влизат от София, Перник и Кюстендил. Началото на фамилния депутатски „поминък” слага Николай Дренчев, който минава за дясна ръка на Копейкин.

Той според негови съпартийци, е ревностен пазител на изконни народни традиции и затова се къпел само в неделя. Някогашната му професия е била героична – пилот на изтребител МИГ, а днес продава щори. В миналото Народното събрание Дренчев успя да прокара в парламента само един от родствениците си – братовчеда Димо. Сега обаче и трети от клана –  Димчо Димчев, е успял да пробие в Кюстендил.

За сведение на неговите избиратели, той е със средно образование, строителен работник и няма нищо общо с Кюстендил, който обаче го вкарва в парламента. Роден е в Добрич и е живял в силистренско село, преди да забегне в Лондон, откъдето сега се връща важен-важен като депутат.

Народното събрание все пак остава със затворени врати единствено пред госпожа Красимира Цекова, съпругата на фамилния водач Николай Дренчев. Досега тя се рееше в листи из разни райони на страната, но в последните избори нейното участие е спестено.

ГЕРБ също има с какво да се похвали откъм семейни връзки. Например, Плевен праща в Народното събрание областния координатор на партията – Валери Лачовски.

Неговият брат Илийчо Лачовски е кмет на Кнежа, а майка им Йорданка Лачовска е собственик на медицинската лаборатория в общинската болница, на която пък Валери е прокурист. Направо на човек да му се завърти свят! Да не пропуснем и съпругата на новия депутат – тя е съдружничка в частната охранителна фирма „Димакс секюрити”, която, разбира се, охранява не един и два обекта в района.

Много ценен кадър за ГЕРБ се оказва и бившият борец Даниел Александров. Спортистът, чиято кариера на тепиха вече е приключила, е поставен в листата на Кюстеднил, но също и на 23 район в София, а ликът му грее на билбордове из цялата столица, което явно не  случайно. Нещо повече – Даниел Александров веднага след изборите е представен като сто процента сигурен депутат от транспортния бос и виден гербаджия Ивайло Константинов-Ивкони.

В Кюстендил обаче вторият в листата Даниел е изместен с преференции. Спасението идва от д-р Асен Балтов, който изненадващо обяви, че се отказва от депутатското място, за да помага на хората като лекар. Колко благородно! Още повече, че самият Даниел Александров и неговите близки се хвалели наляво-надясно, че той е съветник на Бойко Борисов и редовно играел с него мачлета.

Ако някой е очаквал, че Народното събрание, като най-висш орган на властта, ще събере елита на нацията, за да кове закони и да ръководи съдбините на държавата и народа, има много здраве!

Повечето от новите депутатите са всъщност старите муцуни и за чест на техните водачи поне владеят четмото и писмото. Винаги обаче има изключения и кой защо те са любимците на избирателите. Стефчо Апостолов от Симитли отново е първенец по преференции. Той винаги има запазено място – 22-та позиция в самия край на списъка, сигурно за да не стане някоя грешка при отбелязване на преференциите. Синът на кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли обаче винаги излиза на второ място в Благоевград, като на последните избори персонално беше предпочетен от 7033 избиратели.

Реклама

В същата листа има и още един шампион – петричкият инженер Костадин Стойков. Той е натрупал 5117 преференции. Стефчо от Симитли и Коцето от Петрич са истински нешлифовани диаманти, хвалят ги от партията им в Пиринския край. Те вече понатрупаха политически стаж като депутати от ГЕРБ и покрай това изгладиха уменията си да четат на български език, допълват техни съграждани през смях.

Прави впечатление, че и Стефчо, и Коцето рядко излизат на парламентарната трибуна, но всяка тяхна поява е запомняща се. Не заради фундаменталните мисли, които споделят пред колегите си, а поради неистовите усилия да прочетат гладко предварително написания им текст.

Горките, сричат като първолаци и завалят думите, особено по-дългите. Нещо, което обичайно се усвоява още в началните класове, но има време, както е тръгнало, те ще изкарат дълъг стаж в парламента – при тая народна любов, която избирателите питаят към тях… Затова пък народните представители от ГЕРБ ще се пукнат от смях, когато някой от друга парламентарна група направи лапсус на трибуната, но явно не виждат гредата в собственото си око вече няколко мандата.

За пореден път депутат от Хасково ще бъде друг „харизматичен” герой и шампион по преференции – ветеринарният лекар от Любимец Георги Станков. На последните избори той успя да спечели на своя страна 6734 избиратели. Макар и да изглежда впечатляващо постижението му, това не е рекордът на Станков. На изборите преди 2 години за него преференциално гласуваха 13 655 избиратели. Подобна цифра никога не е събирал дори и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Георги Станков така и не се прочу с някоя ярка политическа реч от парламентарната трибуна, но пък се запомни завинаги със страстта си към кича. Манията към криворазбрания разкош лъсна на тържеството по повод 55-тия му рожден ден.

На купона Станков шашна гостите си с двуетажна торта със златна глазура, рози и негова снимка в златна рамка. Отстрани този шедьовър беше декориран с 500-еврови пачки от захарно тесто. Казват, че Станков наистина обожавал тези банкноти, за предпочитане даже било да не са от захар…

Републиканска рекордьорка по преференции обаче е твърдо Славена Точева от Варна, натрупала 10155 персонални точки. За нея, както се установи при преброяването, дават вота си под строй цели села и ромски махали. МВР вече проверява този феномен, дори има и арести на известни имена от нейния антураж, а също и от криминалния контингент.

Самата Точева в досегашните си мандати мълчи като риба в парламента, затова е много интересно с какво точно е спечелила любовта на толкова много хора. Точева, вероятно, има някаква експертиза. Тясната й специализация преди да влезе в Народното събрание е най-вече в журиране на конкурси за миски.

Тя е била и хостеса във варненската дискотека „Сенсо“, а връзка й със сенчестия бизнесмен Дидо Дънката е само за пред хората, както първо Narod.bg разкри. Хубавицата остава жената до наркобоса Милен Райков – Мушо, който гние в испански затвор.

Славена може и да е мълчалива в парламента, но депутати, които обитават съседни ведомствени апартаменти, твърдят, че в нейното жилище нощем е доста шумно. В разказите си те използват изрази като „една вечер направо я разцепиха”, каквото и да означава това. За съжаление, в новото строителство стените често са много тънки…

Бегло да отбележим, че Стара Загора също праща личност с богат житейски опит. Напористата Искра Михайлова пак ще е депутатка от „Възраждане”. Преди да се захване с политика, тя е труженичка на еротичен телефон, където пъшка сладострастно години наред, което съобщи първо писа Narod.bg. Естествено, тази подробност е спестена във визитката й, където е отбелязано, че е завършила връзки с обществеността.

Твърдо се е закотвил в Народното събрание и човекът на ДПС в Монтана – Димитър Аврамов, притежател на голям бизнес с пилета. Той стартира навремето с ГЕРБ, но след съдебни разправии преминава в ДПС. След неговата поява тази партия печели цели общини в Монтанска област, а напоследък се налага все по-успешно и във Видинско.

Няма две мнения по въпроса – заслугата за това е главно на Димитър Аврамов. Иначе той от години е клиент на Темида, като беше  обвинен за търговия с влияние. Според прокуратурата искал огромен подкуп от бизнесмена Светослав Илчовски. Самият Аврамов обаче е категоричен, че е вкаран в тази интрига от  Искра Фидосова и Цветан Цветанов, които искали парите уж за партийно строителство.

В Пазарджик „Промяната” отново пък заложи на младия предприемач Ивайло Шотев. И той е от забележителните мълчаливци в Народното събрание, но ето че кара пореден мандат. И защо не! Майка му Гергана Шотева е собственичка на частното училище „Петър Берон”, в което учат децата на Кирил Петков.

Бащата на младия депутат – Валентин Шотев, пък е последният секретар на ДКМС в МВР. Той обаче стана известен на цяла България покрай делото „Октопод”, като в него Шотев беше свидетел срещу Алексей Петров. Навремето двамата започват общ бизнес. Малко по-късно обаче Шотев изхвърля Петров, без негово знание. Следва раздяла, като в крайна сметка се стига до прословутото дело „Октопод”, което приключи с пълно фиаско за прокуратурата.

Шотеви обаче успяват да прилапат частното училище, което също е било част от общия бизнес. И досега то се намира на хубаво място в „Кръстова вада” и понеже Шотеви уж са много „притеснени” от Алексей Петров, школата им е редом до негов офис.

Запознати с битието и контактите на фамилията са категорични, че Валентин Шотев от младините в МВР е много близък с Бойко Борисов. Мнозина дори са изненадани, че младият Шотев досега не се е появил в листите на ГЕРБ, а е избрал „Продължаваме Промяната”. А запознати издават, че в печатницата на фимилията се печатали опаковките на прословутите пробиотици на Кирил Петков…

Преди години Любка Качакова на сбирка на нашумелия тогава „Български Великден”, също събрал празни надежди, връчи на депутатите тениски с надпис „Срам ни е от вас”. Този надпис е толкова актуален и до днес. Излиза, че през изминалите години нищо не се е променило, дори напротив – вече дълбаем под дъното. Но спокойно! Както се казва, българското дъно е двойно – може и още по-надолу да дълбаем…

2 Коментара
  1. Пламен казва

    Сайта ви трябва да се казва glupost.bg защото толкова глупости колкото сте написали тука дори и депутатите не могат да кажат. Всичко за рейтинг ли го правите или сте си толкова „умни“. 90% от тези измишльотини няма как да се провери дали са верни, а вие сте сигурни. Трябва да бъдете съдени за клевета от всички изброени

  2. pupee казва

    Дори да са верни тези „глупости“,то за депутат ценз не се иска.Някой е объркал дипломат от кариерата с народен представител-а такъв може да стане всеки навършил 18г.Наистина този сайт е пълен с псевдожурналя които само лаят и плюят.
    Благодаря за разбора и срам за логиката ви!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.