Глезотия: Говорителка в прокуратурата си купи къща в центъра на Гоце Делчев

0 57 529

Говорителката на Градската прокуратура Антоанета Панчева е станала собственица на къща в центъра на Гоце Делчев. Източниците ни обясняват, че в имотът вече се прави ремонт. Първият етаж на къщата е зает от магазини, а самата сграда има интересна, макар и позанемарена фасада.

В Гоце Делчев се разчуло, че прокурорката Панчева, която е родом от село Мосомище, е платила за имота голяма сума. Слуховете са за 180 хил. евро, но малцина вярват, че в някогашния Неврокоп цените са толкова високи. Според Имотния регистър прокурорката е взела ипотечен кредит за покупката, направена през януари тази година.

В Гоце Делчев живеят двамата сина на Панчева, обясняват запознати. Самата тя от няколко години обитава хубав апартамент в столичния квартал „Лозенец”, заедно с бившия шеф на Митниците Георги Костов. Преди години той беше изпратен да оглави дирекцията на МВР в Благоевград.

Реклама

По онова време Антоанета Панчева е дознателка в полицейското управление в Гоце Делчев, като преди това е била юрисконсулт в НАП-Благоевград. С Костов се срещат и се харесват на служебен банкет в механа в Банско. Може и да е случайно съвпадение, но малко след това Панчева става районен прокурор в Гоце Делчев.  След това кариерата й продължава да се развива възходящо в столицата.

В Гоце Делчев с особена гордост обясняват, че три прокурорки на висока длъжност са местни момичета. Освен Антоанета Панчева, от града са родом и говорителката на главния прокурор Сийка Милева, а също и зам.-главният прокурор Десислава Пиронева. И трите са завършили право в Югозападния университет.

Преди години, когато беше избрана за заместничка на Гешев, Десислава Пиронева направи гаф при попълване на имотната си декларация, подадена в Инспектората на Висшия съдебен съвет. Беше отбелязала като спестени на влог 981 197 лв., които натрупала от заплата, обезщетение от НОИ и спестявания на майка й. При това само година по-рано сумата била едва 78 738 лева на влог.

От Инспектората на ВСС тогава заявиха, че са направили справка в банката и  се оказало, че е допусната техническа грешка. Пиронева имала по сметката си само 98 197 лева. В последната си подадена декларация в Инспектората на ВСС тя е декларирала, че през 2021 г. има 304 498 лв., 376 евро в банка и още 10 000 лв. налични пари, както и 5000 лв. дарение от майка си. Година преди това е обявила, че разполага с общо 257 392 лв.

Другата неврокопчанка Сийка Милева е обявила през 2022 г., че в банка държи 333 869 лева и 18 277 евро. Декларирала е, че 60 000 лв. е получила като наследство. През 2020 г. Милева е притежавала 280 191 лв. в банкова сметка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.