ЗАЩО? Слави се отказа, няма да е депутат

2 11 647

Председателят на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 49-ото Народно събрание, стана известно на днешното заседание на ЦИК. Заявлението на Трифонов беше прието с 12 гласа „за“ и един „против“. Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отказа от депутатското си място в 49-ия парламент.

Трифонов бе водач на листите на ИТН Благоевград и Стара Загора, откъдето партията вкарва депутат, а дясната му ръка Тошко Йорданов трябва да избира дали да представлява Варна или Плевен.

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение, с което да обяви имената на народните представители в 49-ото Народно събрание. Това стана по време на днешното заседание на комисията. „За“ решението гласуваха 13 души, а един беше „против“. Предстои решението да бъде обнародвано в Държавен вестник.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова посочи, че имената на избраните депутати в 49-ото Народно събрание ще бъдат публикувани на сайта на комисията днес.

Реклама

„Отново Централната избирателна комисия взе решение за необявяване за избрани на вече избрани депутати“, каза по време на заседанието Цветозар Томов, който гласува „против“. „Аз съм категорично против тази практика, която е възможно да доведе до много сериозни изкривявания на вота на хората на местните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения – обявеният списък от нас депутати не съответства на волята на избирателя в пълна степен“, обясни мотивите си той.

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров ще е депутат от Враца, става ясно от негов пост във фейсбук. БСП получи мандат и в Хасково, където той също водеше листата. След решението му народен представител от региона ще е Смиляна Нитова, която оглавяваше Държавната консолидационна компания при коалиционното управление на кабинета „Петков“, има и стаж като депутат от БСП – в 42-то, 44-то и 48-то НС.

„За съжаление БСП остана без мандати във Видин и Монтана и ще помагам на структурите и нашите избиратели и в тези райони. Сигурен съм, че до мен в тази нелека задача ще бъде и вторият в нашата листа Иван Иванов – общинският председател на БСП Враца. Иван даде всичко от себе си в тази кампания, показа отлични организаторски и експертни качества и съм сигурен, че има впечатляващ политически път пред себе си“, написа Зафиров в социалните мрежи.

Драгомир Стойнев пък трябваше да реши дали да представлява Габрово или Пазарджик. Той отново ще е представител на пазарджиклии и така даде път на младия габровец Валери Митов.

Катя Панева от коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ можеше да избира между Пловдив, където бе втора, и хасковската листа, която пренареди с преференции. Навръх Лазаровден тя обяви, че избира Хасково и така изхвърля от парламента Веселин Недев.

2 Коментара
  1. ОТ ПЛОВДИВ казва

    някой може ли си представи , че БАЩИЦАТА НА ГЕРБ Б.Б. ЩЕ ОСТАНЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДА СТОИ ВСЕКИ ДЕН НА СВОЯ СТОЛ В ЗАЛАТА.НЕПРИСЪЩО И УНИЗИТЕЛНО ЗА НЕГО. СКУКА !!

  2. Варна - българин казва

    защото е боклук и не му стиска!
    Измекяр до измекяра в тази България , мила моя майноле!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.