Проф. Константинов издаде: Ще има кабинет на ГЕРБ и ДПС!

8 20 935

„Правителство ще има! И ще започна с една причина, която не е коментирана достатъчно. През последните 6 месеца знаете ли колко е ръстът на подкрепата за партията „Възраждане“? Този ръст е 3%! За шест месеца партията е увеличила от 27 на 37 депутатите си. Ако бях политически анализатор в щаба на НАТО, щях да взема този факт предвид.

Втори факт, който се наблюдава, е поведението на сегашния президент. Няма да го критикувам или да го хваля, но неговото поведение не е пронатовско като ефект“,  заяви математикът и анализатор Михаил Константинов. Така професорът потвърди поредна новина на Narod.bg, че се готви правителство на ГЕРБ и ДПС, маскирано като „експертно“.

Най-същественият фактор за съставяне на правителство у нас е войната в Украйна. Там събитията не се развиват особено добре за Украйна и за НАТО. Не казвам, че някоя от двете страни е тръгнала още утре да побеждава другата, но явно тази война не се развива добре от натовска гледна точка.

А нито НАТО, нито Русия, могат да си позволят да загубят войната. И това е очевидно.

Какъв е изходът? Това е въпрос на цената на оцеляването на света. Всичко това изисква монолитно единство на  НАТО, включително и на югоизточния му фланг. Така България добива ключово геополитическо значение и глезотии от типа „има правителство, няма правителство“ вече няма да се търпят от натовските ни съюзници.

Реклама

Това е от обективната геополитическа гледна точка. А няма по-силна и по-важна гледна точка за държавите, която да определя тяхното поведение. Конкретно, след изборите у нас съвкупността ПП/ДБ + „Възраждане“ + БСП има 124 депутати и правителство без една от тези сили не може да се избере.

И понеже БСП и „Възраждане“ не могат да участват по геополитически причини, остава ПП/ДБ да се разцепи на ПП плюс ДБ, така че ДБ да участва.

Санкцията по Магнитски, която е една незаконна санкция, е много болезнена за тези, към които е приложена. Това са хора с репутация в обществото и като им се стовари Магнитски, става много неприятно. Кирил Петков и Асен Василев очевидно нямат много акъл, защото да треснеш едно такова изказване, че няма да участваш в правителство на ГЕРБ или с ГЕРБ, е голяма глупост.

Иначе правителството е съвсем ясно: ГЕРБ трябва да го предложат. Като получат първия мандат, те не могат да кажат „Няма да правим правителство“. Ако направят такова нещо, ще си закрият партията. Правителството „Габровски“ събра 115 гласа, при необходими 121.

Така че ГЕРБ ще предложат правителство, от ДПС ще го подкрепят и който друг иска – да го подкрепи също. Разбира се, министрите, които ще предложат, трябва да имат абсолютна репутация, за да няма съмнения за който и да е от тях.

Смятам, че натискът от страна на нашите съюзници е абсолютно оправдан, защото ние не можем да членуваме в ЕС и НАТО и да не си плащаме за сигурността, която те ни дават. Тази сигурност не се постига с членски внос. Прави се с геополитически решения, които често са непопулярни и болезнени.“

8 Коментара
 1. ☠️✋Cyзaнa Hиkoлoвa✌️☠️ казва

  ☞⚡БГ-Дeпyтaт=CВOДНИK, БAНДИT и ПPECТЪПНИK!:

  ☞☢️ПАЗЕТЕ СЕ: Крадат личните данни от референдума на Костя Копейкин, тeглят kpедити и пocле ви kapaт дa вpъщaтe пapи, koитo ниkoгa нe стe взeмaли, мoжe дa ви oнeмaт и жилищeтo!☢️: 350.my/y61LgicK

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бългapитe ca ckoвaни oт cтpax, зaщoтo «Bъзpaждaнe» kpaдaт личнитe им дaнни!☢️: tiny.cc/v226vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Дeпyтaтa-пpecтъпниk Злaтaн Злaтaнoв oт Bъзpaждaнe!☢️: tiny.cc/z226vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв!☢️: tiny.cc/p226vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Измaмниka Kocтaдин Kocтaдинoв-Koпeйkин!☢️: tiny.cc/ma26vz

  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Жepтвитe нa Tpaфиk!☢️: tiny.cc/0326vz

 2. българин казва

  Този,специалистът по всичкологоия,деденце с ярък пуловер,стаббилен пенсионер,пак започва с неговото.НЯМА ,ДЯДО“,ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО НА БАНКЯНСКИТЕ РАЗБОЙНИЦИ,НИТО НА ТЕХНИТЕ БАТКОВЦИ ОТ ДРУГАТА КРАДЛИВА ОРГАНИЗАЦИЯ.Шзбори и пак избори,докато престъпницитие бъдат разгромени,а банкянския багдадски крадец не бъде вкаран в затвора,заедно дузина свои дружки.

 3. !!! казва

  Проблемът е, че такива евентуални министри с безупречна репутация няма.

 4. Иван Тодоров казва

  „Най-същественият фактор за съставяне на правителство у нас е войната в Украйна. Там събитията не се развиват особено добре за Украйна и за НАТО.“

  Това като го прочетох и ми стана ясно и за професора може би и за друго.

  Точно обратното, не се развива добре за Московия. Те отдавна загубиха войната.

 5. Schatz казва

  Константинов се прегърна с мафиота от Банкя поради корупционни причини, и сега бълва неистини за ПП и ДБ. Такива са всички изпита на хранилката му, която пълни от българите.

 6. sir John казва

  Проф.Константинов мишкува за ГЕРБ и служи ато техен бушон броейки и манпуларайки за ГЕРБ
  Публична ТАЙНА че ЦВь.Цвь 6-апартаментчиков този “ТИТАН“ на Евроатлантизма стратег водач УРЕДИ на много ДОХОДНА и сладка службица в Софийското РВД -Ръководство Въздушно Движение БАБАТА-жената на проф.КОНСТАНТИНОВ която взима над 12.000 ЛЕВА на месец +БОНУСИ на всеки 2-3 месеца по 12.000 =1 ЗАПЛАТА
  БАБАТА-жената на Кобстантинв НЯМА ценз за РВД НЕ шпреха ДОЙЧ ноу спийк ЙНГЛИЙШ но взема яко ГЕЛТ-МОНИ-ПАРИ за НАГРАДА от всчко знаещия професор се ОЧАКВА да ЛЪЖЕ,БРОИ и маниулира за крадците мафиоти межд.престъпници бандити от ГЕРБ

 7. Мики Маус казва

  Въпреки „победилият капитализъм“ и наложената „демокрация“ в България, НИКОЙ не ме е питал по каноните на демокрацията съгласен ли съм България да членува в НАТО. Не желая да си плащам за „сигурността“ осигурявана от НАТО, защото от влизането ни в НАТО никак не се чувствам сигурен!
  Тъй, че дедо Мишо, ако много люби НАТО – еирплейн, суиткейс, Коуланд, НАТО!

 8. […] Проф. Константинов издаде: Ще има кабинет на ГЕРБ и ДПС! […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.