Само в Narod.bg: Кметът от ГЕРБ Калин Каменов поведе Враца към фалит, народът плаща 1,9 млн. (СПИСЪК за Лаура Кьовеши)

2 130 543

Кметът от хунтата ГЕРБ във Враца Калин Каменов смело поведе града към фалит. Източник на Narod.bg от Общинския съвет призна, че близки до ГЕРБ фирми печелят всички обществени поръчки в областта, кметът захлебва, а народът плаща финансовите корекции, които занижени са на стойност 19 милиона лева…

За поредните скандални обществени поръчки в община Враца сигнализираме компетентните органи, ето ги в цифри:

Проект № BG16M1OP002-5.004-0001-C05 “Модернизиране на градския транспорт в община Враца “

По проекта са проведени обществени поръчки за избор на изпълнител на доставчик с предизвестен изпълнител, за което са наложени на Община Враца финансови корекции на стойност 904 191.09 лв. 

  1. По обществена поръчка за доставка на специализирано оборудване с работна площадка за оптимизиране експлоатацията на новопридобитите превозни средства – тролейбуси” е проведена процедура и е сключен договор с изпълнителя „СаЗ“ ООД. Общата стойност на договора е 414 670.00 лв. След извършен одит от страна на Управляващия орган са открити нарушения в документацията на проведената обществена поръчка по избора на изпълнител и е наложена финансова корекция в размер на 25.00 % от стойността на сключения договор възлизаща в размер на 103 667.50 лв.

Реклама

2. За изграждане на кабелни трасета на зарядни станции е проведена процедура и е сключен договор с изпълнителя ДЗЗД ЕЛ ТРАНСПОРТ ИНЖЕНЕРИНГ. Обща стойност на договора е 497 971.20 лв. След извършен одит от страна на Управляващия орган са открити нарушения в документацията на проведената обществена поръчка по избора на изпълнител и е наложена финансова корекция в размер на 25.00 % от стойността на сключения договор възлизаща в размер на 128 000.00 лв.

3. За доставка на 13 броя е-автобуси с дължина 12 (+/-1) метра и зарядни станции към тях е проведена процедура и е сключен договор с изпълнителя АВТО ИНЖЕНЕРИНГ ХОЛДИНГ ГРУП ЕООД. Обща стойност на договора е 12 727 276.00 лв. След извършен одит от страна на Управляващия орган са открити нарушения в документацията на проведената обществена поръчка по избора на изпълнител и е наложена финансова корекция в размер на 5.00 % от стойността на сключения договор възлизаща в размер на 636 363.80 лв.

4. За избор на застраховател за „Застраховане на електробуси и специализирано оборудване, със застраховка – „Пълно автокаско“ и „Гражданска отговорност“ е проведена процедура и е сключен договор с изпълнителя ЗАСТРАХОВАТЕЛНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО „ОЗК – ЗАСТРАХОВАНЕ “ АД. Обща стойност на договора е 144 639.16 лв. След извършен одит от страна на Управляващия орган са открити нарушения в документацията на проведената обществена поръчка по избора на изпълнител и е наложена финансова корекция в размер на 25.00 % от стойността на сключения договор възлизаща в размер на 36 159.79 лв.

Според експерти корекциите следва да са много по-високи, но под натиск са били свалени до 1 808 380 лева! Кметът Калин Каменов дължи много отговори за прахосничеството на средства в най-бедния регион на ЕС, които скоро ще му бъдат зададени от хората на европрокурор №1 Лаура Кьовеши, категоричен е източникът на Narod.bg.

Данните са видими в ИСУН – ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И НАБЛЮДЕНИЕ НА СРЕДСТВАТА ОТ ЕС В БЪЛГАРИЯ.

2 Коментара
  1. ivan казва

    румънката е слаба ракия ще се измъкне калинчо

  2. янко витанов пъдаров казва

    още малко и ще изметем тия парашутисти приятели! от 2015 град на автопилот само провал искаме промяна не юноши голобради бледни бойковчета!времето е наше! ще чегъртаме насухо есента!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.