ИЗВЪНРЕДНО: ПП отказа брак на ГЕРБ, какви са вариантите за правителство?

0 13 171

Няма да има подкрепа за кабинет с мандат или с участието на ГЕРБ-СДС. Това обявиха водачите на ПП Кирил Петков и Асен Василев на извънреден брифинг.

Те съобщиха, че Националният съвет на партията им е възложил да водят разговори за политики с всички формации в бъдещото Народно събрание. Това на практика е повторение на позицията на ПП от предния парламент.

Очаква се останалите партии в коалицията ПП-ДБ да вземат собствени решения по въпроса, след като го обсъдят в ръководните си органи. От пресслужбата на ПП съобщиха, че ще направят съвместен брифинг с другите формации в коалицията. Тепърва обаче ще кажат кога ще се случи това.

МЕЖДУОСОБИЦИ

Реклама

Изборните драми в “Продължаваме промяната“ се разрастват с пълна сила. Повод за това стана изказване на бившия зам.-министър на земеделието и основно лице на ПП по сагата „Капитан Андреево“ Иван Христанов.

Бившият кадър на партията заяви за БНР, че действащ министър от служебното правителство, е подал информация в щаба на изграждания от него нов политически проект, че се водят преговори между ГЕРБ и ДБ за съставяне на правителство. „Но не коалицията, а едната от партиите“, заяви Христанов. И уточни, че вече не поддържа връзка с ръководството на ПП.

“По време на предизборната кампания бяха постлани пътеки за съставяне на правителство“, посочи още той. „Загърбен беше разговорът за борбата с корупцията“, каза Христанов.

Според него правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би внесло още по-голямо объркване в избирателите на реформаторското политическо пространство. Но изтъкна, че подобен политически ход “би бил мъдър, защото България е в политическа криза“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.