БОМБА! МВР разследва „Мис ГЕРБ“ Славена Точева за купуване на изборите

5 21 337

МВР разследва съмнения за търговия с гласове за рекордьорката по преференции във Варна Славена Точева от ГЕРБ. Това научи „Сега“ от източници в министерството. Водят се поне 3 производства, които наблюдава Районната прокуратура във Варна.

На изборите в неделя варненската прима на ГЕРБ Славена Точева, протеже на Даниел Славов – Дидо Дънката и спрягана за топ изкусителка в харема „Мата Хари“, покори нови преференциални върхове. Сега тя спечели 10 155 лични предпочитания. Водачът на листата Даниел Митов е с 4339, а вторият Красен Кралев – с 2996. Точева бе трета.

На 2 октомври 2022 г. тя спечели 7306 преференции, а звездата й изгря през април 2021 г., когато с над 6000 от 25-то място финишира втора. До ден днешен липсва правдоподобно официално обяснение за неудържимия възход на неизвестната довчера млада дама, която е очаровала гласуващите главно във варненските села.

В МВР във Варна има данни за престъпна група, организирана за изборни престъпления, която действа от изборите през април 2021 г. Целта й била да склонява избирателите да гласуват за ГЕРБ и Точева. Според данните Д.С. лично предоставил на организатора на групата – Н.Т., пари, които да бъдат предлагани на избирателите.

Н.Т. ръководел отговорници за отделни общини, населени места и социални групи. Установени са и редица участници в групата. Според източните на „Сега“ в МВР групата получавала пълно съдействие от кметовете на ГЕРБ в областта. По принцип Н.Т. бил разработван за наркотици, когато МВР стигнало до информацията и за купуване на гласове. При водените активни мероприятия е документирана и среща на Н.Т. с кандидат за депутат от ГЕРБ (различен от Точева) на 27 октомври 2021 г.

На 11 ноември 2021 г., три дни преди изборите за 47-мото НС, се пристъпило към задържане на лица, за които имало данни, че са съпричастни към групата. Самият Н.Т. се укрил, но в дома му и в ползвани от него помещения са открити множество агитационни материали за Точева.

Претърсен е и офисът на Д.С. (Даниел Славов – Дидо Дънката, б.ред.), намиращ се в хотел във Варна. От там са иззети над 23 хил. долара и близо 12 хил. лв. Образувано е разследване за изборни престъпления. По това разследване още се работи.

Реклама

През 2021 г. Н.Т. е привлечен като обвиняем по друго дело за изборна търговия, но в последствие разследването срещу него е прекратено.

Преди последните избори в МВР отново постъпила информация, че групата се е задействала за купуване на гласове. Данните били докладвани на прокуратурата с предложение да се иска прилагане на специални разузнавателни средства. Прокуратурата внесла в съда искане за СРС, но Окръжнияг съд във Варна отказал. Въпреки това, по време на предизборната кампания било организирано наблюдение на хотела, където е офисът на Д.С. Мястото обаче е трудно за наблюдение, обяснява източникът на „Сега“.

На 24 март била получена оперативна информация за лице от село Аврен, което купува гласове в полза на ГЕРБ и Точева. Били претърсени автомобилът и жилището му. Намерени са пощенски пликове, надписани с имена, в които имало по 50 лв. и флаер на ГЕРБ с преференция 103. Образувано е досъдебно производство, по което и към момента се работи под надзора на Районната прокуратура във Варна.

На 30 март е получена оперативна информация и за лице от Девня. И в неговото жилище са намерени и иззети пари и агитационни материали за Точева, както и тефтер с имена и суми. Делото е пратено в съда, който трябва да одобри протоколите за претърсването, извършено в условията на неотложност. И това производство се наблюдава от районната прокуратура.

Разследва се и сигнал, че в деня на изборите Т.Р. от Аксаково предлага по 50 лв., за да се гласува за Точева. Разпитани са 7 свидетели.

Отделно във Варна се води и разследване за корпоративен вот в полза на ГЕРБ. По него са задържани четирима души, докато си разменят пощенски пликове в заведение в кв. „Чайка“. При обиските им и претърсването на автомобилите им са намерени 6000 лв. и агитационни материали за ГЕРБ.

„Точева – за кмет на Варна“

Стела Николова (ДБ) вчера публично поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев, обвинявайки МВР, че не е свършило нищо срещу търговията с гласове във Варна. Самата Николова също пренарежда листата на ПП-ДБ във Варна, защото има 3862 предпочитания и „почти сигурно“ (нейни думи в социалните мрежи) получава мандат.

„Това за мен са най-купените избори в историята на България. На варненци ще кажа, че според мен Община Варна се управлява от хотел „Капитол“, но надали ще ги изненадам.  Като народен представител ще искам всички структури на МВР да дадат отчет какво свършиха за вота на 2 април. За Варна е ясно. Кръгла нула! Славена Точева от ГЕРБ е девета политическа сила в страната с много голям вот в Дългопол и Долни чифлик. Очаквам ГЕРБ-Варна да издигнат Славена Точева за кмет“, написа Николова във Фейсбук.

5 Коментара
 1. Со керез казва

  Много я сдъртясва черно-боядисаната коса, прясно боядисана за изборите.

 2. !!! казва

  Обаче е докарала доста перверзен вид! Ашколсун!

 3. Кой кой казва

  Мата Хари се изявява

 4. Со керез казва

  Само като си помисля кои варненци отиват в Свищовския Харвард, при наличие на ВИНС-о, аман-аман! И тази тъпа джофра ще ни управлява… Я чупка, бе калтак!

 5. Токчета с перли казва

  Курвата е много яка , няма спор! Бойко е голям късметлия, че може да ебе такова младо пиче .Представям си как я чука гола на спалнята му само по белите обувки с перли за 3 хиляди лева дето влезе с тях в Парламента.Имам голям фетиш към обувките и обичам да ближа токчета.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.