Само в Narod.bg: ГЕРБ и ДПС готвят „експертен кабинет“, за да докопат 12-те милиарда от ЕС (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)

1 18 697

Нова грандиозна подмяна на вота готви шайката ГЕРБ и съдружната й ДПС, алармира пред Narod.bg източник от върховете на сенчестата партия на Бойко Борисов.

Както първи съобщихме, в последните часове преди края на изборния ден ДПС е преляло хиляди гласове в посока ГЕРБ заради изоставането на шайката от коалицията „ПП-ДБ“.

Така партията на Ахмед Доган пожертва третата си позиция, на която удобно се настани патриотарската „Възраждане“ на Костадин Костадинов – Костя Копейкин.

Реклама

Цената, която плаща ДПС, очевидно си заслужава, коментира източникът на Narod.bg. А тя е съставяне на поредното задкулисие между Бойко и Доган с готвено „експертно правителство“ от техни верни пионки, с които да докопат милиардите от ЕС по Плана за възстановяване.

Главната цел сега е да заблудят народа, че кабинетът ще е надпартиен и съставен от „експерти“. Всичко това е заради чаканите 12 милиарда лева, които да бъдат „усвоени“ по чекмеджетата, а за нас да остане дупката от геврека, коментира добре запознатият източник на Narod.bg.

Припомняме, че Българският план за възстановяване включва широк спектър от мерки за инвестиции и реформи в 12 тематични компонента.

Той е на стойност около 12 млрд. лева (5.7 млрд. евро) под формата на безвъзмездни средства. С първото плащане ще бъдат дадени около 23% от средствата, които България трябва да получи общо по Плана. Всички средства трябва да бъдат усвоени до края на 2026 г., т.е., в рамките на 49-ото Народно събрание, ако ГЕРБ-ДПС успеят да ни преметнат и съставят свой „експертен“ кабинет.

1 Коментар
  1. […] Само в Narod.bg: ГЕРБ и ДПС готвят „експертен кабинет“, за … […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.