РЕЗИЛ: Кмет на Бойко брани агресивни роми, нападнали ченгета

2 9 091

Цигани нападнаха полицаи, започна ръкопашен бой, пристигна жандармерия и заварди цялата махала на град Стамболийски, а кметът от шайката Георги Мараджиев с опит зад решетките, за когото Narod.bg разкри куп машинации, брани мургавите престъпници.

Блокадата продължи до снощи, а мургави жители показваха потрошените си автомобили и къщи и размахваха пред камери кървави якета. До редакционното приключване на в. „Труд news“ се очакваше смислено обяснение от МВР защо в акцията са включени над 100 души и дали е била употребена прекомерна сила.

Целият екшън започнал около 19 ч. в изборния неделен ден. Из циганския квартал “Полатово” заради търговията с гласове от сутринта се разхождали служители на реда. На мръкване двама полицаи на мотори от звено “Сигма” махнали със стоп плака на 16-годишен с мотопед.

Вместо да спре, той отпрашил, а МВР служителите го погнали. По някое време младежът захвърлил мотопеда и избягал в тесните улички. Преследвачите му се опитали да го настигнат, но били пресрещнати от цяла тумба роднини и братовчеди на беглеца. Започнал ръкопашен бой, след който полицаите били прогонени и се наложило да влязат за прегледи в болница.

Реклама

Още вечерта били арестувани трима участници в нападението и било изяснено кой е 16-годишният и че е бягал от полицаите, защото няма книжка.

Около 10 ч сутринта вчера в махалата пристигнали от Пловдив части от Специализираните полицейски сили, за да издирват още цигани, които се били с техните колеги. При задържането на 23-годишен заподозрян, ромки отново нападнали униформените и мелето започнало на нова сметка.

Тогава вече в “Полатово” пристигнали за подкрепление 14 буса на жандармерията от Пловдив и София, кварталът бил напълно блокиран, а полицаите вдигнали дронове, за да следят къде мургавите се събират на групи и организират отпор.

Според кмета на Стамболийски – пробития гербопитек Георги Мараджиев, полицията била тормозила жителите на квартала през целия изборен ден, плашила ги да гласуват и най-вероятно цялата акция била продължение на този „терор“.

„Идат местни избори, Мараджиев пак на циганите ще разчита, затова ги пази“, коментира пък източник на Narod.bg от Стамболийски.

2 Коментара
  1. ЧЕСТИМЕНСКИ казва

    този квазимодо ,да се чудиш каква ли ламя го е раждала толкова грозен ,грозен и тъп но за сметка на това много нагъл я да го духа

  2. Со керез казва

    Амчи дъртофеляка от Банкя на кво мяза? И двамата майка Индия ги е родила.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.