ПРЕСТЪПНИК: Топ депесар изкарва по 10 000 лева на ден с бракониерство (СНИМКИ)

2 12 679

С незаконно отсечени дърва са заловени шефът на Общинския съвет в Сърница – 50-годишният Салих Салихов Османджиков и 23-годишният му син. До ареста на видния политик от Родопите и неговия наследник се стига след заложен хитър капан от полицията. Ченгетата действат по сигнал от горски служители, че Османджиков има навика да зарежда с нелегална стока дървопреработвателното си предприятие.

Синът на председателя на ОбС-Сърница е в схемите на дървената мафия

Топ депесарят и синът му действат през почивните дни, разчитайки, че горските тогава не патрулират. Всяка събота и неделя те пускат в действие моторните резачки в гориста местност край градчето. Разфасованите за няколко часа трупи се товарят покрити с платнище в два огромни пикапа, собственост на фамилията.

Служили в горското стопанство разказват, че Салих Османджиков умишлено не ходел на бракониерска сеч с високопроходимия си камион. По горските пътища около Сърница има доста камери, който следят стриктно за преминаване на тежки машини.

Заснетите камиони задължително се проверяват дали натоварените трупи са маркирани с контролна горска марка, а шофьорът носи в себе си превозен билет, който е допълнителна гаранция, че става дума за законна сеч.

Един от пикапите на дърварите Османджикови

Все пак общинарят Османджиков не бие път напразно. На всеки от двата семейни пикапа „Мицубиши“ може да се натоварят около два кубика дърва. При 5-6 курса на ден цехът на Салих Османджиков може да се снабди с нелегална дървесина за десетина хиляди лева, обясняват горски. И това само за един ден!

Месеци наред схемата на общинския шеф върви перфектно с малко помощ от разсеяни горски стражари, чиито роднини са на работа в община Сърница.

Естествено, те нямат никакъв интерес да се престарават, ако не искат близките им да останат без работа насред кризата.

Реклама

За щастие, не всеки от стражарите е склонен да си гледа работата през пръсти. След продължило няколко седмици наблюдение горските успяват да разкрият мястото, от където общинарят и синът му секат нелегално дървета.

Миналата събота в акцията по залавяне на политика-бракониер се включват и ченгета от Велинград. За да няма съмнение във вината на Османджикови баща и син, полицаи и горски действат под прикритие.

Двамата бракониери са наблюдавани, докато режат дърветата и ги натоварват в пикапите. След това автомобилите са проследени до дъскорезницата на Салих Османджиков. Едва когато той и синът му започват да разтоварват трупите, ченгетата се появяват.

Както може да се очаква, дърветата нямат горски марки. Спипаните в крачка бракониери няма как да обяснят произхода на трупите и са арестувани, а двата пикапа – откарани до Районното управление на полицията във Велинград. Срещу баща и син Османджикови са образувани досъдебни производства и са тикнати в ареста за 24 часа.

Горските стражари и ченгетата се надяват, че при толкова изобилни доказателства, поне този път няма да им се размине.

Хора от Сърница припомнят, че бракониерските дейности на шефът на общинския съвет Салих Османджиков са публична тайна от години.

Срещу него има множество сигнали, че има навик да сече повече дървета от позволеното му от горското стопанство, но те потъват в „дебелата папка” на полиция и прокуратура. Все пак, понякога безобразията му са толкова нагли, че няма как властите да не реагират.

В края на 2021 г. служител на фирмата му „Османджик” е спипан при рутинна проверка от Регионална дирекция по горите – Пазарджик, че е отсякъл осем дървета без позволение. Оказало се, че това е само началото на далеч по-голям набег. За да си улеснят работата, хората на Салих Османджиков дори си прокарали нелегален горски път, по който да свалят трупите към чакащите ги в дерето камиони.

В доклада на горските са описани и още множество нарушения на правилата как точно трябва да се извършва подборна сеч.

Макар нарушението да не е маловажно, на шефа на Общинския съвет в Сърница е съставен акт за смехотворните 100 лева. Ченгета, който да разследват безобразията, дори и не са уведомени. Така политикът се разминава само със символичната глоба.

2 Коментара
 1. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/pcttuz казва

  卐Heil Hitler!卐 ☞⚡ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa!⚡☜ 卐Sieg Heil!卐

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC- БKП и KГБ-ДC⚡!: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи дo eдин cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!: tiny.cc/7hc1vz

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz
  ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz
  ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz

  ☞⚡От 78 години България е под жидo-милициoнepo-цигaнcko ИГO!⚡: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт!⚡ : tiny.cc/ka1zuz

  ☞⚡ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞⚡ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞⚡ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞⚡ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞⚡ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞⚡Дoлy мaфиятa!☜☞: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ!⚡: tiny.cc/x4w0vz
  ☞☠️Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИHA!☠️
  ☞⚡Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞⚡Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞⚡Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за Бългaроубийците Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, Axмeд Иcмaилoв Axмeдoв-Дoгaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа и бpaтя Дoмycчиeви!☠️: tiny.cc/yx42vz

  ☞☠️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд☠️!: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☠️: tiny.cc/6y42vz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz
  ☞☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☠️: tiny.cc/b4dzuz

  ➤☠️✋Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!✋☠️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☠️Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: tny.cl/OeszcxBG0
  ➤☠️Гнycнa дoлнa cвoдницa пo Caмypaйckи: tiny.cc/6b1zuz

  ➤☠️ДПС е името на българската мафия!: tiny.cc/vx42vz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/4uw1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 1971: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър: tiny.cc/hxw1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 2. Lucid & Ferrous казва

  Божей, това е нищо. В моята паланка, в Поповската община, през пролетта дневно минаваха по 20 тира с трупи за Туркието – един месец. Разбиха асфалта, разбиха пътища. Регионът е земетръсен, освен това има и свлачища. Кого ли го хебеца – дъртофелът от Банкя или Чавката! През ум не ѝ минава на управленската ни и политическа сган, че предстои геокатастрофа, а горите СМЕКЧАВАТ УДАРА. Ако си мислят, че ще се спасят в скъпарските си имения, ще имат много здраве от Архангел Майкъл.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.