Поредна мръсотия: Кръчмарката зад „Джипси бар“ стана шеф на язовирите

5 170 395

Служебният кабинет „блесна“ с поредно странно назначение. Славина Иванова, съветничка на министъра на енергетиката Росен Христов, е станала член на Съвета на директорите на държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовирите“, разкри „Капитал“. Назначението е дело на друг министър – на икономиката, защото държавната фирма е на негово подчинение. Няма данни да е проведен конкурс.

Забележително е, че младата дама има интереси в частния бизнес в сфери, твърде отдалечени от енергетиката и язовирите. Според Търговския регистър Славина Иванова е съсобственик на  дружеството „Джипси бар Лозенец“ заедно с Ивайло Драгнев. Тя е и едноличен собственик на „Джипси бохо бар“. На къмпинг „Градина“ има плажно заведение с това име.

Миналия септември водещата на тв предаването „Защо, г-н министър“ изненада Росен Христов с въпроса защо е взел в екипа си Иванова, за която се знае само, че е собственик на бар.

Енергийният министър обясни, че младата жена е веща в управлението на международни проекти и затова я е назначил за съветник. В профила си в LinkedIn Иванова сочи, че е завършила публична администрация в Югозападния университет „Неофит Рилски“ през 2015 г.

Реклама

В декларацията си по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, подадена миналия август, съветничката е написала, че  е „управител на дружество“. В Търговския регистър тя фигурира като управител на 4 фирми – ДЖИПСИ БАР ЛОЗЕНЕЦ ООД, Джипси Бохо бар ООД, Б8 Бранд ЕООД и „Иваделс – 999 – Славина Иванова“ ЕТ. В първите две фирми Иванова е вписана като съдружник, в другите е единствен собственик.

Славина Иванова не пожелала да коментира назначаването си в язовирното предприятие пред „Капитал“, насочила репортера към медийния съветник на Министерството на енергетиката. От МЕ заявили, че тя е най-подходящият избор за поста, без да се аргументират.

„Формалности“

Съветът на директорите на държавната фирма е седемчленен, като номинациите за борда се правят от няколко министерства. Иванова е от квотата на енергийното. От документите в Търговския регистър се вижда, че мандатите на директорите изтичат на 17 юли. Съветничката на Росен Христов също е назначена дотогава. Вероятно това, че е „временно“ на поста, е послужило като претекст да избегне провеждането на конкурс.

Язовирното предприятие е едно от държавните дружества, за които служебният кабинет неотдавна  премахна тавана на заплатите. Възнагражденията на директорите са тайна.

5 Коментара
 1. Со керез казва

  Чавката и неговия гълъбарник явно са решили в последен момент да щипнат каквото могат за VITSA-та – току виж се е сформирало нЯкакво си правителство.
  “ Възнагражденията на директорите са тайна.“ Възнагражденията в държавна структура НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ТАЙНА, щот им плаща данъкоплатеца., бе Джипси Бар гьонсУрати!

 2. Емо казва

  Нали и министъра трябва да вдига самолета. А народа да плаща заплатата й.

 3. Дамян казва

  Предателят пРадев и неговите крадливи министри гледат да усвоят каквото могат за последно.Цялото правителство барабар с прецедента са за затвора!

 4. Георги Домбов казва

  Пълна гнусотия тия хора нямат срам,гьон сурати , боклуци

 5. Недялко казва

  Росен Христов има проблем с жените, и то по леките. Разказвали са ми как им е пращал скъпи парфюми преди да стане министър

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.