Игра на тронове в Narod.bg: Валентин Вацев реди партията на Иван Гешев

0 13 171

Безспорен геополитически експерт от левия спектър, но и човек, който от време-навреме залита в конспиративни теории. Това е най-краткото описание, което можем да направим на идеолога, който стои зад бъдещата партия на главния прокурор Иван Гешев – университетският преподавател доц. Валентин Вацев, научи Narod.bg от свой човек в държавното обвинение.

Припомняме, че ние първи разкрихме за плановете на Гешев да оглави свой политически проект като контрапункт на атаките от целия политически спектър персонално към неговата и като цяло към работата на прокуратурата.

Засега е ясно, че във времето след изборите на 2 април прокурор №1 ще започне все по-усилен градеж на патриотично ориентирана формация, която ще привлече голяма част от електората на ГЕРБ.

Според нашия източник причината за формирането й е предателството на Бойко Борисов – тарторът на хунтата смята да хвърли Иван Гешев „на вълците“ с промени в законодателството за отговорността и съдебното преследване на главния прокурор, които шайката ГЕРБ ще подкрепи, според изявления на нейния лидер.

Затова и в нашенската игра на тронове Гешев бил решен да оглави своя партия, с която да противостои на щенията на ГЕРБ и съдружните й политически субекти.

Реклама

Главен идеолог на бъдещото движение ще е Валентин Вацев, категоричен е информаторът на Narod.bg. Доцентът е роден през 1950 г. във Варна. Завършил е Философско-историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. До 1997 г. е член на Изпълнителното бюро на БСП. Дългогодишен преподавател в Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ).

На широката публика Вацев е познат с безпощадния си език, аргументираните си критики към всички властимащи, но и със залитания към спекулативни теории и прогнози, които доста често не се сбъдват.

Пример – само два дни, след като Русия нападна Украйна на 24 февруари 2022-а, Валентин Вацев заяви пред БНР следното:

„Тази война ще завърши първите дни на март с победа на Русия. Русия печели тази война и това не е известно само на българските озверели медии, които от 48 часа не могат да се измъкнат от истериката, която им индуцираха от някакви страни.“

Ясно е колко далновидна бе прогнозата му – дойде април 2023-а, а войната все така продължава да взима жертви и от двете страни и да срива световната икономика.

Дано при сглобяването на партията на Иван Гешев геополитическият експерт прояви повече сензитивност, завърши информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.