4 неудобни въпроса до министър Лазар Лазаров: Защо разследвани за корупция още въртят схеми в Агенцията по заетостта?

2 9 601

Редакцията на Narod.bg продължава да разплита корупционните схеми в Министерството на труда и социалната политика, управлявано от Лазар Лазаров.

След множество сигнали за нередности в повереното му министерството и в частност в Агенцията по заетостта, свързани със сега действащия управленски екип – директор Полина Маринова и заместник-директор Кремена Калчева, и криминалните схеми в АЗ, Narod.bg отправя няколко въпроса до кабинета на Лазаров, на които е наложително да получим отговор:

Реклама

  1. Защо, г-н министър, Маринова и Калчева още са на ръководни длъжности, след като има неопровержими доказателства за множество нарушения при изпълнение на служебните си задължения?
  2. Защо, след като спецслужбите се занимават престъпленията на изброените началнички, а Полина Маринова дори е викана на разпит в Националната следствена служба , въпросната персона все още е директор на Агенцията по заетостта – за да прикрива следи, или да причини още щети?
  3. Кое, г-н министър, ви кара да повишите в длъжност човек като Кремена Калчева, която по времето на управлението на бившия директор на АЗ Драгомир Николов е била секретар на директора и подписът и стои под по голяма част от възложените договори в одитния доклад, който доказва 24 констатирани злоупотреби от 24 договора, станали по вина на възложителя АЗ и подписани от Кремена Калчева?
  4. Как е възможно човек, заподозрян в корупционни практики, да бъде назначен на висок пост, така че да получи възможност да продължи с пълна сила схемите и корупцията, в които е бил заподозрян?

Редакцията на Narod.bg очаква отговорите на министър Лазар Лазаров преди следващата публикация за престъпленията в МТСП и Агенцията по заетостта.

2 Коментара
  1. milen petrov казва

    И още един, пети въпрос , ако може, към въпросния министър, който се прави на „дръж ми шапката“ : защо продължава да държи протежето на Деница Сачева, доктора по география, шеф на Оперативната програма, не по- мал;ко корумпиран от колежките си в АЗ- Цветан Спасов?

  2. Бързия Джо казва

    Спасов,Сачева ,Николов е как да не са там? Сговорна дружина планина повдига. Как ще се крадат тия милиони без да са навързани като черва. Нов бърдак със старите курви,всички са рожби на ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.