„Хюриет“: 60 млрд. лв. на тезгяха, ДПС търси гласове от Турция за коалиция с ГЕРБ

5 15 541

Целта на ДПС на изборите на 2 април е да спечели повече 40 депутатски мандата, за да участва във формирането на двупартийна коалиция в България. Това пише турският вестник „Хюриет“, като се позовава на изявление на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в Истанбул пред изданието.

„Ако минем 40, можем да участваме в двупартийна коалиция“, цитира вестникът Карадайъ, като добавя, че той е призовал избирателите да участват активно във вота в неделя.

Председателят на ДПС призова 300-те хиляди избиратели с българско гражданство в Турция да отидат до урните, пише „Хюриет“, като напомня, че резултатите от последните избори през октомври позволяваха коалиция да се направи от поне три партии.

Обяснявайки, че съюзът между двете най-големи коалиции – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, е труден, Карадайъ казал пред вестника, че това дава шанс на ДПС да стане партньор във властта. Отбелязвайки, че и двете партии се доближават до 80 депутати в социологическите проучвания, Карадайъ заявява, че ДПС могат да си партнират и с двете.

„Ако надхвърлим 40 (депутати), можем да достигнем числото 121( необходимо за мнозинство) с партньор“, казва председателят на ДПС пред турския ежедневник.

„В ЕС 60 милиарда лева чакат да бъдат усвоени в България. Тези пари не идват, защото не може да се създаде правителство и да се напишат нужните програми“, е цитиран да казва лидерът на ДПС. Той добавил, че средствата са от плана за възстановяване и от други европейски програми.

Реклама

Карадайъ уверява, че ако ДПС стане партньор на правителството, партията работи в тясно сътрудничество с Брюксел този ресурс да стигне до страната най-много до година и половина.

БТА също предава от Истанбул, че лидерът на ДПС е призовал за активно участие във вота, макар да дава подробности за коалиционните очаквания на партията.

В среща с представители на изселническите общности в град Бурса в събота той е посочил, че предстоящите на 2 април парламентарни избори в България са много важни.

„На парламентарния вот през октомври ДПС спечели над 90% от вашите гласове, но избирателната активност беше ниска. В тази връзка ви моля предупредете нашите хора, че изборите на 2 април в България са много важни за нас. Нека на 2 април масово да се явят пред избирателните урни и да дадат гласа си за ДПС“, заявил Карадайъ.

„Ако (политическата) криза не бъде преодоляна, не можем да решим проблемите на хората и гражданите. Ето защо нашата цел е да постигнем добър резултат на изборите и да станем партньор на правителството“, добави той, цитиран от БТА.

Във вечерята ифтар по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан са участвали делегация от кандидат-депутати и кметове от България, евродепутатът Илхан Кючюк и представители на изселническите асоциации от редица градове, пише БТА.

5 Коментара
 1. Съдружници казва

  Ех как се облизват Борисов и Карадайъ за бъдещи съвместни кражби, а бедните турци и българи да го дух…… . ДПС винаги е било на страната на герберските крадци и простаци.

 2. Fondation ''US 4 BG'' казва

  Връзката ГЕРБ/ДПС най-много лъсва във морския БУРГАС където ДПСфирмите строителни на Данчо МЕНТЕТА СА превзели ИМОТНИЯ ПАЗАР И СТРОИТЕЛСТВО НА АПАРТАМЕНТИ
  Община,Кметство ,СЪД,Прокуратура,Полиция,ДАНС са превзети от АЙТОСли и хора от Айтошкия балкан с турско самосъзнание и авери на ДПС.Турската нишка е много дъълга и минава през Университет “АСЕН ЗЛАТАРОВ“ изцяло ТУРЦИзиран с турски етнически студенти ,турски програми за сътрудничество и турски ОБЩИ програми
  Университет “АСЕН ЗЛАТАРОВ“ известен че дава фалшиви НЕВАЛИДНИ дипломи на ДПС депутати ,минава през Бургаски КЛИНИКИ с ТУРСКО-Сирийски капитали и стигнем до кмета Слънце от ГЕРБ който си държи милионите в ДПСарската ДБанк на името на жена си

 3. ✠Севастократ Бокодер от Арбанаси: tiny.cc/gf33vz казва

  卐Heil Hitler!卐 ☞⚡ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa!⚡☜ 卐Sieg Heil!卐

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ☞☢️Oт 78 гoдини лaйнянитe-жypнaлиcти-дeзинфopмaтopи в Koнцлaгeр-БГ пoтyлвaт oтвличaния и изнaсилвaния, тъpгoвия c жeнcкa и дeтcka плът, изтeзaния и гaвpи, yбийcтвa и oпити зa yбийcтвa, извъpшвaни oт пoлицaи-бaндити и мaнгaли-cвoдници!☢️: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC- БKП и KГБ-ДC⚡!: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи дo eдин cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!: tiny.cc/7hc1vz

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz
  ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz
  ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz

  ☞⚡От 78 години България е под жидo-милициoнepo-цигaнcko ИГO!⚡: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт!⚡ : tiny.cc/ka1zuz

  ☞⚡ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞⚡ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞⚡ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞⚡ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞⚡ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞⚡Дoлy мaфиятa!☜☞: tiny.cc/abx1vz
  ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ!⚡: tiny.cc/x4w0vz
  ☞☠️Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИHA!☠️
  ☞⚡Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞⚡Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞⚡Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за Бългaроубийците Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, Axмeд Иcмaилoв Axмeдoв-Дoгaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа и бpaтя Дoмycчиeви!☠️: tiny.cc/yx42vz

  ☞☠️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд☠️!: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☠️: tiny.cc/6y42vz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz
  ☞☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☠️: tiny.cc/b4dzuz

  ➤☠️✋Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!✋☠️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☠️Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: tny.cl/OeszcxBG0
  ➤☠️Гнycнa дoлнa cвoдницa пo Caмypaйckи: tiny.cc/6b1zuz

  ➤☠️ДПС е името на българската мафия!: tiny.cc/vx42vz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/4uw1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 1971: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър: tiny.cc/hxw1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 4. ЕРД казва

  Да ти Арбанасна Козият рог ,и Българският род кой е виновен тогава , освен теб не виждам друг !!!

 5. Lucid & Ferrous казва

  От къде накъде хора, които не живеят в България, не са български поданици и нямат намерение да се връщат ще решават кой ще кара влака тук. Бай дъ уей, това е валидно и за останалите българи по света. Ако са студенти или временно пребиваващи в друга страна – да, но онези, които вече са чужди поданици – не.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.