Старица-затворник в Narod.bg! Нелегални социални домове плащат такса „спокойствие“ в МТСП, къде е Лазар Лазаров?

2 7 651

Пореден разтърсващ скандал в дом за възрастни хора, който по закон е под наблюдението на Министерството на труда и социалната политика на известния със своята тънка душевност и нежни влечения Лазар Лазаров, разбуни обществото преди дни.

Заключена, без достъп до храна и до тоалетна – така подалата сигнала жена твърди, че открива майка си, само три дни след като я настанява в дом за възрастни хора. Решила да я посети изненадващо, а в дома не открила хора от персонала, освен охраната на социалното заведение, предаде Нова телевизия.

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, разказва дъщерята и допълва, че в дните, които майка ѝ прекарва в дома, възрастната дама не е била обгрижвана и дори не е била преобличана. Емилияна Стойнева настанява майка си на 5 март, а на 8, в Деня на жената, решава да я поздрави лично и я посещава. За да види ужасяващата картина.

Собственикът на социалното заведение, естествено, отхвърля обвиненията, като има своя версия за случилото се.  Собственикът на дома за възрастни хора обясни, че жената била в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие. Това била и причината да бъде държана под ключ. Димитър Алексиев твърди, че това била моментна мярка в името на сигурността на пациентката.

Реклама

„Тя се съблича, налита на другите пациенти на бой, сваля си памперса”, коментира той. По думите му възрастната жена сама се преобличала многократно, а кофата, за която дъщерята твърди, че била пълна с урина, била забравена от служители, които мили пода!

Така за пореден път се оказва, че ръководеното от Лазар Лазаров Министерство на труда и социалната политика (МТСП) не изпълнява функциите си или умишлено продължава да си затваря очите за подобни случаи. Подопечната му Агенция за качеството на социалните услуги, която е на негово подчинение, очевидно не изпълнява своите функции. Служители от Агенцията твърдят, че има домове в които не се извършват проверки, а собствениците им си плащат такса „спокойствие“ на ръководството на Министерството на труда и социалната политика. Публична тайна са и десетките домове, които работят необезпокоявано извън закона.

Дали това е поредната корупционна схема, която ощетява най-уязвими българи? Корупцията във ведомството на министър Лазаров Лазаров, която се замита под килима, е особено жестоко престъпление, защото съсипва човешки съдби и лишава от живот хората в нужда. Още колко загубени живота трябва да отчетем, за да реагират покровителите на Лазаров и колко според тях е цената на човешкия живот, пита информаторът на Narod.bg.

Очаквайте в Narod.bg подробности за злоупотребите в Агенцията по заетостта, „надутите“ обществени поръчки в МТСП и продължаващата практика на злоупотреби в Програмата за храни. По груби сметки злоупотребите на социалния министър и приближените му надхвърлят 100 млн. лева. Които можеха да отидат за помощ на пенсионери, инвалиди и безработни…

2 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  Този, като го гледам, и най-омразния си котарак няма да му оставя да гледа за два часа.

 2. ☠️Cyзaнa Hиkoлoвa☠️ казва

  ☞⚡БГ-Дeпyтaт=CВOДНИK, БAНДИT и ПPECТЪПНИK!:
  ☞☢️MAФИЯ: Дeпyтaтът Taнeр Kaдиp Tюpkoглy измaми бeдняk, пpипиca мy фиpмa cъc 134 000 лв. бopчoвe!☢️: 350.my/pncVk7N9
  ☞☢️Aвcтpия издиpвa дeпyтaтa Ивaн Димoв, пpиятeл нa Kpаcьo Чepния!☢️: 350.my/dx5S0UrN
  ☞☢️MAФИЯ: Дeпyтaтът Димитъp Гaмишeв, oтkpaднaл 202 000 лв. и yбил чoвek, ce paзминa c пaндизa!☢️: 350.my/I9JqcFx9
  ☞☢️ГABPA: Cъдът cпpя дeлo cpeщy дeпyтaтa-yбиeц Юceин Beйceлoв!☢️: 350.my/yHn0M0t3
  ☞☢️ПАЗЕТЕ СЕ: Крадат личните данни от референдума на Костя Копейкин, тeглят kpедити и пocле ви kapaт дa вpъщaтe пapи, koитo ниkoгa нe стe взeмaли, мoжe дa ви oнeмaт и жилищeтo!☢️: 350.my/y61LgicK
  ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бългapитe ca ckoвaни oт cтpax, зaщoтo «Bъзpaждaнe» kpaдaт личнитe им дaнни!☢️: tiny.cc/d8i4vz
  ➤⚡Koльo Kитaeцa: Дeпyтaтa-пpecтъпниk Злaтaн Злaтaнoв oт Bъзpaждaнe⚡: tiny.cc/ffd3vz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.