ФИНАНСОВ ИНТЕРЕС: Баровците зад Костя Копейкин не искат правителство

0 11 335

Задачата на копейките от „Възраждане“ в бъдещия парламент отново е най-лесната – да са против всичко и всички. Хората на Костадин Костадинов – Костя Копейкин имат финансов интерес да няма редовно правителство, пише „Галерия“.

Част от спонсорите на руската пета колона били поставени отлично в служебния кабинет и бизнесът им вървял като по мед и масло.

Въпросните предприемачи щедро финансирали кампанията на Копейкини. Те не искали редовен кабинет, защото не се разбирали добре нито с коалиция ПП-ДБ, а още повече се страхували от връщане на Бойко Борисов.

Бизнес териториите им намалели силно през последните години Спонсорите на „Възраждане“ изгубили най-вече позиции по морето, където Костя Копейкин се чувства особено силен.

„Факт е, че патриотарите се разбират отлично с хората на Радев и не са отправили нито една критика към кабинета.

Реклама

Играта им е да са срещу ПП-ДБ и срещу ГЕРБ. Лесно е да го обяснят на привържениците си по линия на разпределението спрямо Русия. Така че не очаквайте промяна в поведението на Костадинов“, твърди втори източник.

„Възраждане“ ще са четвърта сила с около 12-13 процента, много малко зад ДПС, твърдят социолози. Това ще ги направи много сериозен фактор с около 40 депутати, като правителство ще може да се направи или с тях, или с хората на Доган, но за последните никой и не иска да чуе официално.

„Възраждане“ продължават и подписката си срещу еврото. Тяхната цел е да я вкарат в Народното събрание, което да предизвика дебат и решение за евентуален референдум по темата.

Според анализатори обаче партията използва тази тема и за предизборни цели. Страхът на хората от финансови сътресения след приемане на еврото се експлоатирал без никаква разумна алтернатива. Към момента по данни на лидера Костадин Костадинов в подписката за референдум за запазване на българския лев са събрани 437 000 подписа.

„Ние искаме България да е държава, те искат България и да е територия, управлявана отвън. Затова целта ми е самостоятелно управление“, каза наскоро Костя при посещение във Видин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.