Сенчестите милионери: Къде изчезна най-богатият по морето – Чочо Несебърския?

3 23 629

Соченият като най-богатият по Черноморието Чавдар Александров е поредният жител на Дубай, чийто бизнес у нас се срутил след години охолен живот под чадъра на всички правителства.

Това показа проверка на „Филтър“ за актуалното състояние на плейбоя и крупен строител от близкото минало. Днес фирмите му за строителство и недвижими имоти са в ликвидация, несъстоятелност или са продадени на други бизнесмени.

В последните години има оскъдна информация за Чавдар Александров. Една от реките му изяви е свързана с любимия му спорт – ветроходството. Той беше и шеф на федерацията, но откакто живее в Дубай, се е оттеглил и от този пост.

Богатата страна от Обединените арабски емирства вече приюти Васил Божков, който е най-видният изгнаник по принуда там. След краха на хазартната му империя и 19-те обвинения Дубай отказа да го екстрадира и не позволява да бъде разпитан от следователите там.

Причината е, че Божков има инвестиции за милиони, които му дават защита. В Дубай са и босовете на криптогрупировката „Нексо“ Антони Тренчев и Коста Кънчев. Те бяха обявени за издирване през януари, след като прокуратурата, следствието и ДАНО удариха офисите им у нас по мащабно разследване за пране на пари и измами. В Дубай са още много видни представи-тели на бизнеса, престъпния свят и олигархията, а Чочо Александров е един от многото българи, които предпочитат лукса на екзотичната арабска държава.

Дали развива печеливш бизнес там, източниците на „Филтър“ не знаят, но бил в обкръжението на мощни бизнесмени от други държави, на които помагал. Връщал се в България изключително рядко. В родния му Несебър и близкия курорт Слънчев бряг от години не са го виждали да парадира с богатство, както в миналото.

А само допреди няколко години Чочо Александров беше известен с това, че има суперлуксозно ламборгини и 6 яхти, една от които струва близо 20 милиона лева. Собственик на много хотели по морето и недвижими имоти в Несебър, Слънчев бряг и София.

На пищните партита по морето негови гостенки са Ивайла Бакалова, Таня Боева, Елена Станулова и много други красавици. Една от любимите дестинации на плейбоя беше Сен Тропе, където имение имат и други новобогаташи, като Владислав Горанов, например, за което само Narod.bg писа.

Но всичко това остава в миналото, а настоящото е неизвестно за широката публика, скрито зад тайната на Дубай.

Александров се появява на бизнес небосклона през 1998 година в смутните времена на правителството на Иван Костов. Тогава регистрира основната си строителна компания „Александров Груп“.

Всъщност и дотогава той е заможен човек. Баща му Александър е част от каймака на обществото. Но истинският възход на Чочо Несебърския, както го наричат местните, е свързван с групировката ВИС-2 и близостта на симпатичния млад мъж до боса Георги Илиев.

Реклама

Чавдар Александров започва да строи ударно хотели и затворени комплекси в Слънчев бряг, след което ги продава. Въпреки мащабната му дейност обаче остава загадка как поддържа луксозния си начин на живот.

Един от бизнесите, с които Чочо Александров блестеше сред родните олигарси, беше авиокомпанията му.

Малко богаташи у нас могат да се похвалят с частни самолети – Васил Божков, Цветан Василев и още няколко, но общо се броят на пръстите на едната ръка. А тези с частни авиокомпании са още по-малко. Преди повече от 10 години например Николай Банев и Ветко Арабаджиев се опитаха да пробият в този бизнес и създадоха обща компания. Малко след това се скараха, а мнозина твърдят, че е точно заради бизнеса със самолети, в който първоначално се инвестират десетки милиони.

Истината за авиобизнеса на Чочо Александров е публикувана в молба до Окръжния съд в Бургас за откриване на производство по несъстоятелност, фирмата е основана през 2007 година.

Купен е самолет с кредит.

От 2012 година обаче фирмата няма дейност. Натрупаните загуби са за над 10 милиона лева. За изплащане на вноските по кредитите отново са ползвани заеми, които не са върнати.

В досието на Чочо Александров има и обвинение за побой от 2015 година, а изходът на делото е неизвестен и до днес. На 29 април същата година Александров е навикан в Районното управление в Несебър и остава там няколко часа. Връчват му обвинение и му налагат мярка за неотклонение „подписка“.

Причината е нападение над собственик на заведение за бързо хранене. Чочо и и гардовете му (по това веем ползва 30 силоваци, б.а.) се нахвърлят с юмруци и ритници върху 28-годишния Димитър Янков в комплекса „Съни дей 3“ на Слънчев бряг. Янков от 8 години наемал апартаменти в комплекса, построен от бияча му Чочо Александров.

Настанявал там сезонни работници, които се трудели в заведенията му за бързо хранене от май до септември. Апартаментите били купени от ирландец и българин. Един ден Янков отишъл да почисти жилищата, но не успял да влезе – патроните на бравите били сменени.

След това управителят на комплекса го насочил към служителка на Чавдар , Александров. Когато Янков пристигнал, Александров нахлул с бодигардовете си. Един от тях е криминално проявеният и задържан за дрога и рекет Калин Кирязов – Малкия Киряз.

„Апартаментите мога да ги давам под наем само аз“, изсъскал Чавдар Александров и заедно с мутрите нападнали човека. След побоя Янков се свлякъл безпомощен на земята, а негов приятел повикал полиция.

Като всеки замесен в голям бизнес Чавдар Александров има сложни отношения с конкурентите си и с мафията по морето. Освен на братя Диневи Александров е дългогодишен враг на бизнесмена и председател на общинския съвет в Несебър Димитър Янков, който беше убит през 2007 година в Бургас, а империята му наследи синът му Пейко. Янков беше особено близък с Димитър Желязков – Митьо Очите.

Несебърският наркобос остана лоялен на фамилията на богаташите и след като влезе в затвора и се озова на свобода през 2012 година. Тогава той стана ударник на Пейко Янков, а двамата и до днес са подсъдими за изнудване по дело на закритата Специализирана прокуратура.

3 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  МалеЙ! Само сИган по тази територия! Паратироида на блондираната мангалка направо ще гръмне.

 2. SIMO казва

  ЧОЧО е бушон ПЕРЕ руско-италианско мафиотски кинти на Иван Костов-Драгалевския мангал ,ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН и италиански НАРКОмафиоти от КАМОРА от САЛЕРНО Италия .ПАРИТЕ за яхти вертолети,частни самолети.ламборжини и 7 бр апарт комплекса от веригата “СЪНИ ДЕЙ“ и комплекс “ЕДЕН“ 30 лукс пуул вили ,кооперации в Ст.Загора ИДВАХА от ИТАЛИЯ където Драгалевския мангал КОСТОВ и арменския КГБеец Хампарцумян имаха контакти с мафиоти от ИТАЛИЯ
  ДЪЩЕРЯТА на мангала Костов е омъжена за италиански банков служител мъжка секретарка на боса на УНИкредито груп банк клон МИЛАНО а арменския циган Хампарцумян е шеф на БГ клонове на УНИкердито груп във Бълагария с месечна заплата достигаща понякога 300.000 лв на месец
  ОПГ-Костов,КГБХампарцумян,КАМОРА -САЛЕРНО използваха ЧОЧО като пералня а от време на време го пращаха по мокри поръчки да ВЗИМА и товариБЕЛО с ЯХТИТЕ
  ХАМПАРЦУМЯН и КОСТОВ са стари РУСКИ ГРУ агенти през 90-те са въртяли мръсни РУСКИ Държавни ГРУ/ФСБ пари в КАНАДА във бизнес от Минно добивната промишленост.ГРУ ги е ползвало за избягване санкции на РУСКИ компании в КАНАДА като БУШОНИ защото са църни и НЕ мязат на РУСНАЦИ
  По данни на полицейската служба EUROPOL,службите за борба с-у прането на пари AMLA EU и италианската Финансова полиция Guardia di Finanza УНИкредито банк ПЕРЕ кинти на РУСКАТА мафия ,руските служби ФСБ /ГРУ и клонове на Италианската мафия от САЛЕРНО и Неапол
  ВИС2 всички знаят че се занимаваще с внос и логистика на БЕЛО и беше под ЗАКРИЛА и чадър на СДС на КОСТОВ-Драгалевския мангал
  ЧОЧО финансираше НАСКО местен невразачен несебърлия който играеше за ГЕРБ и БОЙКО на изборите

 3. ◍•ᴗ•◍✋Лeнa Mycтaka✌️ казва

  ☞⚡Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/a5w0vz
  ☞☢️Случайни там горе няма, aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☢️: x.gd/4QzML

  ➤☢️Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!☢️: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Oплeтeни ca в пpеcтъпни cxeми kaтo свински черва!
  ☞☢️Koaлициятa, koятo ни дokapa Жaн Bидeнoв нa влacт, ce kaзвaшe Дeмokpaтичнa лeвицa – в днeшния cъcтaв нa cъщoтo, koeтo дopи нe cи нaмepи имe, ca Дeмokpaтичнa Бългapия, лeвицaтa ПП, зeлeнaтa пapтия и kaзиoннo БЗHC!☢️: 350.my/Hog4pjEu

  ☞☢️Paдeвaтa мaфия e в cимбиoзa с Бokoвaтa мaфия, бизнecмeнитe им и aвepите им ca eдни и cъщи!☢️: 350.my/J1SkBGch

  ☞⚡Нa Kюнплaц във Bиeнa ca дc-пpиятeлитe нa бaщa мy нa Kиpy, kpaдцитe c kyфapчeтaтa oт вpeмeтo нa дpyгapя Лykaнoв!☢️: x.gd/qLlim
  ☞⚡Бащата на Кирил Петков е Петко Петков, който в съучастие с Петко Тарашманов, и двамата от БКП-ДC, открадва от завод „Електроника“ 187 млн.долара, изнесени първоначално в Австрия и след това в Канада.
  ☞⚡Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв c kyпeнaтa диплoмa зa yчитeл пo биoлoгия, cтapшинkaта-дoнocниk oт ДC-BKP, от ceлo Cokoлoвo-Лoвeшko, e kyпил мaйka мy Maнгeca-Beнeтa от ceлo Гpaмaдe-Дyпнишko, зa двe oвцe и eднo мaгape.
  ☞⚡Пo вpeмeтo нa Лykaнoв, Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв пpeнacяше kyфapчeтaтa c пapи нa вeличиятa oт ЦK нa БKП и ДC в Aвcтpия cpeщy koмиcиoннa.
  ☞⚡Пocлe, Бaщaтa нa Циган-Kиpy, Циган-Пeтko Пeтkoв бeшe вpъзka мeждy гeн. Acпapyxoв и гpупиpoвkитe.
  ☞⚡A Бaщaтa нa на Циган-Асен Bacилeв, дълги години е бил зам-шеф на KAT-Xасково.
  ☞☢️Kиpy-Измaмaтa e ckлючил фиkтивeн дoгoвop зa 1-млн. лв. c koнcyлтaнтитe WHITE&CASE oт Xapвapд!☢️: x.gd/L3EvJ
  ☞☢️Циган-Kиpy нaлял 100-бoнa във фиpмa нa kyмa cи Бopиcлaв Cтeфaнoв!☢️: x.gd/XJJj7
  ☞⚡Нa изпpoвoдяk oт влacттa, Пpocтo-Kиpo пpибpa плaж, милиapди и eднa бaнka: x.gd/0LilO
  ☞☢️Гербопитек и човек на Кирил Петков лапнаха златни имоти в Царево☢️!: x.gd/BBJkM
  ☞⚡Биo-лaбopaтopийтe нa Kиpy-Измaмaтa, cъбиpaт гeнeтичeн мaтepиaл oт бългapckият нapoд зa «Биг Фapмa» нa Бил Гeйтc и фoндaциятa «Pokфeлep», c цeл cъздaвaнaтo нa «eтничeckи вakcини-бългapoyбийци»!: tiny.cc/axvzuz
  ☞☢️Министър на на Кирил Петков свързан с Axмeд Доган!☢️: x.gd/luiJz
  ☞☢️Kиpy и Acaн ce xвaнaxа нa гepбepacтkoтo xopo!☢️: x.gd/DbdAX
  ☞☢️„Пpoмянaтa“ и ДБ ce oплeтoxa c ГEPБ и ДПC!☢️: 350.my/SxVQptJN
  ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs
  ☞☢️Kиpy-Измaмaтa ce cpeщa ТAЙНO с Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг!☢️: x.gd/DmNy5
  ☞☢️Mъpтъвци „пoдпиcвaт“ избopнитe kнижa нa пapтиитe в Koнцлaгep-Бългapия!☢️: 350.my/fV5tMvTi
  ☞⚡Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo kpoи cxeмa c Дoгaн-Coпoлa oт Дpъндap зa избopитe!⚡: x.gd/3i60f
  ☞⚡Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.⚡: 350.my/wOXKw09B
  ☞⚡Боко-Мравояда-ОМЕРТА⚡: tiny.cc/ejduuz

  ➤⚡Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo, целува ръката на Доган-Сопола от ceлo Дръндар⚡: tiny.cc/f1b1vz

  ☞⚡Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!⚡: tiny.cc/zy04vz
  ☞⚡Никой не трябва да ходи до урните!
  ☞☢️He нa глacyвaнe, a HA БYHT cpещy ДЪPЖABATA-MAФИЯ тpябвa дa ce вдигнe нapoдa, власт се взема caмo с оръжие!☢️: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞⚡Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.