Само в Narod.bg: Още двама изборни търговци на ДПС арестувани – плащат от 15 до 100 лв. на глас

0 25 807

Още двама търговци на гласове в полза на ДПС паднаха в капана на МВР, съобщи източник на Narod.bg под пагон. На 21.03.2023 г. при проведена спецоперация за противодействие на битовата престъпност и купуване на гласове съгласно график, утвърден от главсека на МВР, провеждана на територията на ОДМВР Ямбол и във връзка с получена оперативна информация за манипулиране на избирателните права на гражданите са установени данни за извършени две престъпления по чл. 167, ал. 2 от НК, както следва:

Реклама

Първият случай касае извършени обиски на адрес в гр. Ямбол, ул. „Росица 52“, обитаван от Марина Жорова Янкова на 32 г., при които е установен и иззет тефтер, в който са изписани имена, прякори и суми на лица. Налице са данни за извършване на банкова дейност без разрешение „лихварство“ по смисъла на чл. 252 от НК, при която се обещава на определени лица предоставяне на имотна облага в размер от 15 до 30 лв., както и не начисляване на лихви по отпуснатите им  в заем суми, с цел да ги склони да гласуват в полза на ДПС на предстоящите избори за НС. Образувано е досъдебно производство по описа на ОДМВР Ямбол по чл. 167, ал.2 от НК.

При друг обиск в търговски обект в гр. Стралджа, ул. „Дъбрава“ 7, собственост на Веселин Добрев Тодоров на 38 г., е установена и иззета тетрадка с изписани в нея имена, прякори и срещу тях – дадени суми. Налице са данни, че Тодоров с прякор „Весито“ въздейства на свободния вот на лица от ромската общност в Стралджа, предлагайки им суми от 20 до 100 лв. да гласуват в полза на ДПС на изборите на 2 април. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Стралджа по чл. 167, ал.2 от НК.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.