НАП проверява българите с имоти в Гърция – сред тях аверите на Бойко Екатерина Захариева, Мирослав Найденов, Плевнелиев и Димитър Зоров

1 18 001

След Дубай Националната агенция по приходите е започнала проверки на българи с имоти и в Гърция. Проверяват се доходите им и дали те съответстват на имотното им състояние.

Това съобщи пред БНТ изпълнителният директор на НАП Борис Михайлов. „В момента текат проверки, някъде правим и ревизии, ако установим, че има недекларирани доходи. В такива случаи налагаме 10% данък плюс лихва за съответния период.

Някои случаи даваме на КПКОНПИ, ако се прецени, че имотът трябва да бъде конфискуван. При проверките повечето граждани си доказват парите“, обясни Михайлов.

Narod.bg припомня, че 320 кв. м палат в южната ни съседка има близката до Бойко Екатерина Захариева, бившият президент от шайката Росен Плевнелиев и ексминистърът Мирослав Найденов, който притежава 4 къщи в Пефкохори. Тук палат има и кашкаваленият бос до Бойко Димитър Зоров.

Реклама

Борис Михайлов увери, че когато приключат проверките, ще уведоми обществеността за резултатите.

Шефът на НАП посочи, че продължават и проверките на българи с имоти в Дубай. Както стана известно още миналата година 23-ма българи с имоти в Дубай са проверени. За четирима от тях се провеждат и данъчни ревизии.

Над 100 хиляди лева неплатени данъци до момента са събрани в резултат на тези ревизии, съобщи Борис Михайлов. Скоро от Дубай ще получим и пълния списък на българите с имоти там. Става дума за около 200 души, посочи още той.

Шефът на НАП отрече да има чадъри над определени фирми и даде пример с „Лукойл“, който за първи път от 2007 г. насам платил през миналата година корпоративен данък. „Има и други фирми, за които в предишни години е имало чадъри, но сега всички фирми внасят данъците си в бюджета“, увери Михайлов.

Той отчете, че към средата на март НАП са събрали 6.4 млрд. лв. приходи, което е 752 млн. лв. или 13% повече от същия период на миналата година. Постъпленията от ДДС са с 211 млн. лв. или с 9% повече.

1 Коментар
  1. Uncle SAM казва

    A НАП ЩЕ провери ли жената до ГЕШЕВ /Детелина Ханкова/ на НЕЙНО име се водят доста ИМОТА в Тесалоники/СОЛУН/ Гърция и 1-ръкав Халкидики Касандра

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.