Narod.bg брои милионите: Лазар Лазаров дава 17 260 097 лв. за онлайн платформа, колко е комисионната? (ФАКТИТЕ)

1 17 575

Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, за когото Narod.bg вече съобщи, че е разпитван за схеми за 47 млн. лева заедно с президента на КНСБ Пламен Димитров и бившият шеф на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, лъсна с поредната миришеща на корупция в особено големи размери обществена поръчка.

Оказва се, че буквално в последните дни на поста министър нежният Лазар Лазаров се сетил, че на ведомството е нужна онлайн платформа, за която е готов да плати 17 260 097 лева, при положение, че съществуват готови платформи, които могат да се премодулират според идеите на министъра и на хората, които ще ги администрират.

Източник на Narod.bg от МТСП предположи, че целта на щедрата обществена поръчка вероятно е прибиране на тлъста комисионна точно в последните дни от управлението на този служебен кабинет. Друг търесне ефект е овладяване и администриране на обученията за повишаване на професионалната квалификация.

https://app.eop.bg/today/264283

Ето какво официално иска министър Лазаров:

Реклама

С изпълнението  на настоящата обществена поръчка се цели изграждане, администриране и поддръжка на системна среда, част от проект за създаването на виртуална платформа за електронно обучение на възрастни, която ще предостави единна дигитална среда за провеждане на онлайн курсове за обучение за придобиване на степен на професионална квалификация или по част от професия и онлайн курсове за обучение за придобиване на ключови компетентности, за които това е възможно.

Онлайн обучението ще се провежда чрез виртуални класни стаи, виртуални библиотеки, виртуални лаборатории за практическо обучение по професиите и виртуални лаборатории за изпълнение на практически задачи по ключови компетентности, за които това е възможно.

Виртуалната платформа за електронно обучение ще съдържа електронни ресурси за учене (електронни учебни материали, електронни помагала, интерактивни уроци, електронни тестове, задания, и др.), които ще предоставят възможности и за самостоятелно учене от лицата.

Максимална прогнозна стойност: 17 260 097 (седемнадесет милиона двеста и шестдесет хиляди и деветдесет и седем) лева без ДДС или 20 712 116,40 (двадесет милиона седемстотин и дванадесет хиляди сто и шестнадесет лева и четиридесет стотинки) лева с ДДС.

Срокът за получаване на оферти е 11 април, т.е., ДАНС има време за провери изнесените от Narod.bg факти, особено в частта със съществуващи вече платформи, за да спре поредното пръскане на милиони с неясен мотив и цели.

1 Коментар
  1. Програмист казва

    Идиоти. Това ще им го накодирам за една седмица срещу 2000 лева!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.