БЕШЕ ВРЕМЕ: Червеният милионер Петър Кънев аут от НС, нокаутиран от щангист

3 18 517

Световният и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев се готви да нокаутира досегашния фаворит на социалистите в Бургас – мултимилионерът с щекотливи мераци Петър Кънев, съобщи „Уикенд“. А според запознати никак не е изключено бившият шеф на федерацията по щанги и настоящ водач на „Левицата” в морския МИР да се окаже и топлата връзка за осъществяването на бъдеща нова коалиция с мащабно представителство между лявото, дясното и центъра, в случай, че ПП-ДБ спечелят първото място на вота на 2 април.

Коджабашев бе съветник не на кого да е, а на бившия министър на спорта Радостин Василев – днес водач на „Промяната” в Плевен. Щангист № 1 вече е разгърнал социална програма пред избирателите си, за разлика от Петър Демакса, който разчитал на стари лаври в Бургас, предвид факта, че се гласи за пореден мандат в Народното събрание, шушукат недоволни от разпрделението на първите места в листите бесепари.

И напомнят, че една от причините Корнелия Нинова да предаде левите гласове и да гласува заедно с ГЕРБ и ДПС „за” връщането на хартиените бюлетини, се криела именно при Кънев.

Реклама

Опонентът на Коджабашев от години върти една от най-успешните печатници в страната, единствена лицензирана за голяма част от видовете хартия и защити върху нея, ползвана за бюлетините за изборите. Неофициално се говори, че „Демакс” отново е подизпълнител на поръчката за БНБ и че сумата, която ще спечели от завръщането на хартиения вот, е огромна.

В случай обаче, че БСП загуби мандат в Бургас и „Левицата” го отмъкне, това ще представлява пряк удар за „Позитано” 20. Както е добре известно, Петър Кънев е един от най-лоялните и щедри благодатели за касата на червените. През годините даренията му възлизат на стотици хиляди левове и неведнъж именно той е успявал да закрепи бюджета на Столетницата, когато е бил на дупки я заради дългове, я заради редица национални вотове, гълтащи милиони за агитация.

В същото време Коджабашев, който бе и общинар в Бургас, е добре познат в града, изтъкват разочарованите от БСП и виждат в негово лице възможност спортните бази да се ремонтират с по-бързи темпове от досегашните, особено като се има предвид безкрайната сага с арената.

3 Коментара
 1. Со керез казва

  Амчи, що тъй? Дедото със старческия приапизъм внасяше колорит в обора НС! Дано баба Цоцолана Дончева, блондираната мангалка Мая и фронтмена на бай Герги Седефчов, неандерталеца пЕтков се закачат!
  Барабар с Кирчо и Асенчо, и примата от Банкя, менажерията е готова.
  Бай дъ уей, какво стана с евреина Емил Циганов?

 2. кандидат - синоптичка казва

  Никак не останах доволна. За някои неща не е достатъчно да имаш пари. Безобразие !

 3. Со керез казва

  гУгУ.бг, амчи те пенсиите отдавна са надхвърлили заплатите – питайте бай Герги Трипера и Мунчо СиноПтичкин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.