Пладнешки обир в Narod.bg: Димитър Бръчков от ГЕРБ пълни чекмеджета с 4-милионен ремонт на читалище в Петрич (ПЪРВА ЧАСТ)

0 72 337

Дали кметът на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков, чийто финансови безобразия Narod.bg предава на европейските прокурори на Лаура Кьовеши, има свое чекмедже по примера на Бойко Борисов, не е ясно. Очеваден факт е обаче, че пладнешките обири в Петрич продължават с пълна сила, след като сръчният Бръчков увеличава размера на 3 кредита до колосалните за общинския бюджет 6 милиона лева, алармира наш източник от югозападния град.

Цялата схема лъсна в на сесията на ОбС на 9 март, когато се гласуваха трите предложения на кмета от ГЕРБ Димитър Бръчков за теглене на нови борчове до 6 милиона лева! Опитът ще е по отработената вече матрица със „златния ремонт“ на сградата на Общината, нескопосано „усвоените“ хилядарки с оградата в градския парк и пладнешкия грабеж с почистване коритото на пресъхналата Долнорибнишка река.

Относно целесъобразността на тези кредити – те са за увеличаването размера на плащанията по вече сключени договори за обществени поръчки поради инфлацията.

Реклама

Най-фрапантен е случаят с ремонта на читалище „Братя Миладинови“ в Петрич. Там сумата, която ще даде общината, се увеличава от 862 000 на 2 500 000 лв.!

И нещо повече – общата сума за ремонт на тази сграда става над 4 000 000 лв., която ще плати всеки от нас, жителите на Петрич! И друг факт – срокът за връщането на този кредит е 20 години, което значи, че той ще бъде плащан дори от току-що родените деца! И всичко това се случва на тъмно. Беше спуснато дори до общинските съветници в последния момент.

Искам да добавя и едно сравнение – ремонтът на ареста в Петрич е на стойност 1 400 000 лв., а състоянието на сградата там беше в много пъти по-окаяно от това на читалището, което обаче ще глътне близо три пъти повече пари.

Очаквайте продължение на темата с кримиремонта на читалище „Братя Миладинови“ с повече от смущаващи детайли, които в нормална държава от ЕС биха осигурили шумен съдебен процес и прилична присъда за авторите на схемата – само в Narod.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.