ПАК мръсотия: Кметицата от ДПС Десислава Тодорова щипвала с ремонт на игрище (ФАКТИТЕ)

2 8 359

Уличената в конфликт на интереси от ВАС Десислава Тодорова (която все още е кмет на Борован от ДПС) ще отговаря пред „избирателите” си за поредната финансова корекция, наложена на общината от Държавен фонд „Земеделие“.

Жителите на община Борован солидарно ще плащат (от данъците си) финансовата корекция от 149 587.24 лева, заради некачествено изпълнен ремонт на минифутболно игрище, пише „Зов Нюз“.

Игрището е изградено със средства от безвъзмездна финансова помощ в размер 1 096 832.99 лева, отпусната на община Борован по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от ПРСР за периода 2007-2013 г. по договор № 06/321/01185 от 27.11.2012 г., сключен с ДФЗ.

Установеното нарушение е неизпълнение в количеството бетон и материала на футболните врати на новоизграденото селско съоръжение.

Община Борован обжалва акта  за установяване на публично държавно вземане, издаден от изпълнителния директор на Държавен фонд Земеделие пред Административен съд -Враца, където е образувано адм. д. № 647 по описа за 2021 г., с което  Административният съд във Враца отменя акта на ДФЗ за установяване на публично държавна вземане /АУПДВ/ № 06/321/01185/3/01/04/02 с изх. № 01-0800/946 от 27.09.2021 г.

Мотивите са: нарушения на административнопроизводствените правила при издаването на Акта от ДФЗ.

Върховният административен съд обаче смята, че първоинстанционният съдебен акт е неправилен и отменя решението на Административен съд-Враца.

Осъжда община Борован да заплати и разноските по делото, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че ДПС кметицата на Борован Десислава Тодорова стана известна в цяла България, след като бе уличена в конфликт на интереси, за това, че е отдала под наем всички общински пасища в община Борован на мъж, с който живее на семейни начала и имат общо дете.

Реклама

След дълга съдебна сага през 2021г. Върховният административен съд установява конфликт на интереси и отсъжда:

“ПРЕПИС от съдебното решение и административната преписка да се изпрати на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за предприемане на действия по Глава „Осма“ и Глава „Девета“ от ЗПУКИ (отм.).”

Решението е окончателно, но и до днес (2 години по-късно) Десислава Тодорова продължава да е кмет на община Борован, а мъжът, получил пасищата в общината е кандидат за народен представител от ДПС за област Враца.

Вероятно не е случаен слоганът на ДПС за тези избори -“Разум, отговорност, диалог!”, който буквално звучи като още от същия разум.

Със сигурност в община Борован “разумът” е един и същ от 2011 г. насам и се характеризира с неспазване на законите и неизпълнение на решенията на ВАС.

Но в България всичко е възможно, стига да успееш да докараш необходимите гласове на парламентарни или местни избори … с още от същия разум.

Според Тодорова над 30 млн. лв. са инвестирани в Община Борован за програмен период 2014-2020 г. Това заявява тя по време на участието си в организираната от Българската телеграфна агенция (БТА) местна конференция по проект „Европа в България: Общо бъдеще“, домакин на която е Националният пресклуб на БТА във Враца.

Според Тодорова ефектът от средствата, усвоени през стария програмен период, се състои в подобряването на жизнените условия, средата и начина на живот на хората, посочи Десислава Тодорова.

Община Борован се възползва на максимум от средства по Европейския социален фонд, казва още тя пред участниците на форума.

“Зов нюз” пита не е ли време да бъде сезирана Европейската прокуратура, която да направи цялостна проверка как точно са усвоени тези над 30 млн. лв. и подобрен ли е наистина чрез тях животът в бедната община?

2 Коментара
 1. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ tiny.cc/pcttuz казва

  卐Heil Hitler!卐 ☞⚡ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa!⚡☜ 卐Sieg Heil!卐

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC- БKП и KГБ-ДC⚡!: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи дo eдин cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!: tiny.cc/7hc1vz

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☀️: tiny.cc/cwk1vz
  ☞☠️Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = ✡️DОMUZ✡️: tiny.cc/o230vz
  ☞☠️Гнycнa, дoлнa cвoдничka = ✡️Cвинkя-Maтopицa✡️: tiny.cc/r230vz

  ☞⚡От 78 години България е под жидo-милициoнepo-цигaнcko ИГO!⚡: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт!⚡ : tiny.cc/ka1zuz

  ☞⚡ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞⚡ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞⚡ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞⚡ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞⚡ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: tiny.cc/abx1vz
  ☞Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ!⚡: tiny.cc/x4w0vz
  ☞☠️Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИHA!☠️
  ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за Бългaроубийците Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, Axмeд Иcмaилoв Axмeдoв-Дoгaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа и бpaтя Дoмycчиeви!☠️: tiny.cc/yx42vz

  ☞☠️Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд☠️!: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☠️: tiny.cc/4y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☠️: tiny.cc/6y42vz

  ☞☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☠️: tiny.cc/hwczuz
  ☞☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☠️: tiny.cc/b4dzuz

  ➤☠️✋Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!✋☠️: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☠️Гнyceн мaнгaл-cвoдниk пo Apнayтckи: tny.cl/OeszcxBG0
  ➤☠️Гнycнa дoлнa cвoдницa пo Caмypaйckи: tiny.cc/6b1zuz

  ➤☠️ДПС е името на българската мафия!: tiny.cc/vx42vz

  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦Eпизoд пъpви – «Зaплaxaтa» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/3uw1vz
  ➤❤️Време Разделно 1987: ♦♦Eпизoд втopи – «Нacилиeтo» – cyбтитиpи: бългapckи, pyckи и aнглийckи: tiny.cc/4uw1vz

  ➤❤️Кoзият рoг 1971: tiny.cc/dtw1vz

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: tiny.cc/htw1vz

  ➤❤️Васил Левски-ТВ Театър: tiny.cc/hxw1vz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 2. Д-р Менгеле казва

  По ТИРОИДА ще ги разпознаете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.