Социолозите: ГЕРБ е втора на вота, Стефан Янев изпада (ПРОЦЕНТИТЕ)

3 13 111

Около един процент е разликата между двете водещи коалиции по-малко от три седмици преди парламентарните избори на 2 април. Към днешна дата преднина имат „Продължаваме промяната – Демократична България“ пред основния си конкурент ГЕРБ-СДС.

Това сочи ново социологическо проучване, проведено от изследователския център „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“. Анкетата е направена в периода 6-12 март чрез 1005 ефективни интервюта с пълнолетни граждани в страната.

Резултатите показват подкрепа от 26,5% за ПП-ДБ срещу 25,6% за ГЕРБ-СДС. На трета позиция е ДПС с 13,6%, с лека преднина пред „Възраждане“ (12,9%). Още само една партия събира подкрепа над 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание – БСП със 7,5%.

Реклама

„Причина за електоралната ерозия при социалистическата партия е навлизането в нейното поле на нов играч в лицето на „Левицата“. Новата лява коалиция разполага с 3,5% сред гласуващите“, посочват от „Тренд“.

Под прага са още „Български възход“ (3,6%) и „Има такъв народ“ (3,1%). 5.1% от анкетираните пък посочват, че не подкрепят никого. „Резултат от тази опция е преразпределен между всички формации, тъй като той не участва в крайния изборен резултат при парламентарни избори“, коментират от социологическата агенция.

47% от всички интервюирани декларират, че ще упражнят правото си на глас на 2 април.

Очакваната избирателна активност според данните от изследването на „Тренд“ ще бъде между 2,5 млн. и 2,7 млн. гласоподаватели.

3 Коментара
  1. Гербава кочина казва

    Крадците на Борисов ни окрадоха до кости и всичко което в момента изпитва България е благодарение на герберските кражби и корупция.

  2. Дано казва

    Без съмнение! „Династията Бойкова“ изобщо НЕ трябва да съществува. Много гласуват по инерция, а и защото са били и искат да съществуват зависими!

  3. ИСТИНАТА казва

    ОБЯСНЕТЕ,КАК така при тези ДАЛАВЕРИ,КРАЖБИ,ПРЕСТЪПЛЕНИЯ извършени и продължаващи да се ИЗВЪРШВАТ от ОПГ „герб“, ПЕТОРНИТЕ ЕКСПЕРТИЗИ направени на БОСА им „другарят“Борисов със СНИМКИТЕ,КЮЛЧЕТАТА,ЕВРОТО,……..,ТЕ -ОПГ „герб“,пак са над 20% ???? КАК е ВЪЗМОЖНО ТОВА,вместо да НАМАЛЯВАТ ,те се УВЕЛИЧАВАТ !!! НАИСТИНА ли са толкова ГОЛЕМИ КРАЖБИТЕ НАПРАВЕНИ от ОПГ“герб“,защото друго логично обяснение няма?!?!?! Имаш ПАРИ,ПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИ !!!???? Така ли е???? Българиоооооооооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.