Мародер в Narod.bg: Стефан Радев от ГЕРБ заравя мъртъвци в незаконно гробище, Сливен на бунт (ХИДРОГЕОЛОЖКИ ДОКЛАД + СНИМКИ)

0 5 635

Гробището, в което кметът на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев заравя Covid покойници, е незаконно и върху краден парцел, за което Narod.bg вече писа.

Сега, обаче, редакцията ни се сдоби с хидрогеоложки доклад, получен от общ. Сливен по Закона за достъп до обществена информация, който научно обяснява защо гробищният парк в кв. „Речица“ не трябва да се използва, защото тук годни терени за траурна дейност просто няма.

Експертизата, направена още през 2004 г., е категорична, че за траурен парк трябва да се обследват терени западно от квартала. Причината – както  почвата, така и  подпочвените води не отговарят по наредбата (виж стр.9 точка 4.8.)

Междувременно сливенци, живеещи в кв. „Речица“, вече излизат на спонтанни протести заради незаконното гробище, цъфнало току пред прозорците им – на кадрите са със светлоотразители по крачолите. За отпор на гражданите кметът Стефан Радев изпраща своите служители, предимно жени, които да възпират хорския гняв.

Реклама

Кметът на шайката, подчинен от години на пробитата земеделска министърка Десислава Танева зад октопода „Мелинвест“, е напълно наясно с криминално спретнатия траурен парк, но въпреки това от началото на Covid пандемията общинското дружество „Озеленяване и гробищни паркове“ продължава да гази закона, като погребва покойници в нерегламентирания терен, призна източникът на Narod.bg.

По думите му при всяко погребение в района е истински кошмар с жалейки и викове на близките на покойниците, които травмират жителите на квартала.

Разполагаме и с два видеозаписа, които показва ужаса, на който са подложени хората тук, но по разбираеми причини няма да ги публикуваме.

Ето го и хидрогеоложкия доклад, който казва, че теренът не е пригоден за траурен парк:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.