СКАНДАЛ: АПИ отрече опорките на уволнения заради 20 трупа Николай Нанков от ГЕРБ

1 19 411

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) опроверга опорките на бившия министър на регионалното развитие и благоустройството и доскорошен депутат от ГЕРБ Николай Нанков, че от 1 април пътищата ще останат без поддръжка.

Нанков изтъкна като причина за твърдението си, че през цялата 2023 г. няма да бъдат сключени договори за поддръжка на пътищата. Той намира повод и начин да съобщи „новината“ на всички предизборни срещи на ГЕРБ в страната.

На въпрос от „Дневник“ дали твърдението на Нанков е вярно от АПИ отговориха, че през април приключва зимното поддържане на пътищата, но действащите договори за поддържането на пътищата не са до 1 април – голяма част от тях ще приключат през юни.

Реклама

От пътната агенция уточниха, че в момента се провеждат обществените поръчки за избор на изпълнители за текущо, зимно, превантивно поддържане на пътищата и за аварийни ремонти за следващите 4 години. През тази седмица изтича срокът за подаване на офертите.

Обществените поръчки са седем и са за поддържането на автомагистралите „Хемус“, „Тракия“, „Струма“ и „Марица“, както и за републиканската пътна мрежа в шестте района за планиране – Северозападен,Северен централен район, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен район.

Нанков в продължение на дълги години беше управленски фактор в строителството и поддръжката на пътища като зам.-министър на регионалното развитие в първите два кабинета „Борисов“ и министър в третия. Беше уволнен от Бойко след катастрофата с 20 загинали край Своге през 2018 г., след което беше депутат. В момента е водач на предизборната листа на ГЕРБ в Ловеч.

1 Коментар
  1. Со керез казва

    Голямо увеличение на пенсиите, дедо! Бегай, че закъсне за судокото с мис Гащи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.