ГЕРБ схема за пандиза в Narod.bg: Кметът на Петрич Димитър Бръчков урежда съпартийци с евтини имоти през фалшиви търгове (ДОКУМЕНТИ)

6 92 641

Кметът на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков отваря все повече работа на европрокурорите на Лаура Кьовеши – папката с престъпленията набъбва с нов скандал – раздаване на имоти за жълти стотинки на богоизбрани съпартийци чрез фалшиви търгове.

Източник на Narod.bg разкри схема, достойна за пандиза. Фрапиращото е, че по темата вече са осветлявани факти от националната телевизия bTV:

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/signali-za-samnitelni-targove-v-obshtina-petrich.html

и от регионалната БАЦ: https://www.youtube.com/watch?v=XBwSZIFwA_4

Въпреки това повярвалият в своята недосегаемост петрички кмет не спира схемата, вероятно надявайки се на чадър покрай демонстрираната близост с тартора на шайката Бойко Борисов.

ФАКТИТЕ

На 30.11.2021 г. до прокуратурата е подаден нов сигнал от жител с инициали У.И. за „златен имот“, подарен на безценица!

Кметицата Гергана Тодорова очевидно смята, че гушкането с Бойко ще я спаси от разследване на далаверите в Марикостиново

Имотът е частна общинска собственост и се намира в с. Марикостиново, общ. Петрич. Теренът представлява незастроен УПИ XXIII, кв. 40 по плана с площ 470 кв. метра в центъра на селото и се продава на „късметлия“ – забележете, снахата на кметицата от ГЕРБ на с. Марикостиново Гергана Тодорова – намазалата филийката е Валентина Тодорова, сестра на съпруга на хитрата кметица.

Три години по-рано – през 2018 г., е обявен публичен търг за въпросния имот.

Сигналоподателят закупува тръжна документация и съгласно условията участва в търга – заявление с Вх.№94-00-919/19.02.2018 г., а самият търг се състоял се на 23.02.2018 г., на който остава втори по предложена цена от 17 000 лева.

Сигналоподателят остава изумен, след като разбира, че спечелилият търга – зълвата на кметицата от ГЕРБ, отказала да заплати предложената от самата нея сума, а той не е бил нито уведомен, нито поканен в качеството си на втори да заплати цената на имота и да сключи договор за покупко-продажба с Община Петрич.

Не е бил уведомен и за каквито и да е решения от страна на община Петрич за последващи действия или за нова/повторна тръжна процедура, а съгласно условията на търга и според Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Петрич (в Глава 6 раздел V. СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР)

Чл.95. Договорът се сключва от Кмета на Общината с участника, спечелил публичния търг, съответно публично оповестения конкурс в срок 14 дни от датата на влизане в сила на заповедта.

Чл.96. (1) Договорът по предмета на публичния търг се сключва след представяне на документи за извършените плащания в срока, указан в заповедта по чл. 86.

(2) Договорът по предмета на публично оповестения конкурс се сключва след представяне на документи за извършените плащания в срока, указан в заповедта по чл. 93.

(3) При неплащане на цената в определения срок и неизпълнение на условията в заповедите по чл. 86 и 93, спечелилият участник губи правото за сключване на договор по предмета на търга или конкурса, както и внесения депозит.

(4) В случаите по предходната алинея, Кметът на Общината може:

Реклама

1. да сключи договор с класираният на второ място участник в търга;

2. да направи предложение до Общински съвет за провеждане на нов търг/конкурс.

Според гореизложеното кметът на Община Петрич Димитър Бръчков безспорно нарушава Чл.96. ал.(4) т.1 и т.2  тъй като:

– Не е бил поканен вторият участник с предложена цена 17 000 лева да внесе сумата и да сключа договор съгласно ал.(4) т.1

– Кметът на община Петрич не е направил ново предложение до Общински съвет, а съгласно същата своя заповед е провел повторен търг, въз основа на старото Решение №769 от протокол №28/15.12.2017г., които съгласно наредбата на ОбС се считат за изчерпани.

Проведен е повторен „таен фиктивен“ търг и единственият участник Валентина Иванова Тодорова – снахата на кметицата на село Марикостиново, го печели безапелационно на началната цена от 3000 лева  – в пъти по-ниска от постигната в редовния първи търг цена от 17 000 лева! Явно това е била целта – чрез престъпления да се стигне до тайно разпределяне на имота на „правилния човек“ за жълти стотинки – само 3 хиляди лева.

Тъй като съгласно Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Петрич в Глава 6, раздел

Чл. 74. (1) Обявлението за откриване на процедурата се поставя на видно място на информационното табло, намиращо се на партерния етаж в сградата на Общинска администрация – гр. Петрич и се публикува на интернет страницата на община Петрич, не по-малко от 14 дни преди датата на провеждане на публичния търг или публично оповестения конкурс.

Търговете и конкурсите не подлежат на обявление във вестници, в местни медии или в каквито и да е други източници за масова информация, чрез манипулиране на интернет страницата на община Петрич, както и информационното табло вътре в сградата на общинска администрация се гарантира „правилният купувач“ и „промоционалната цена“. 

Доказателство в случая е и фактът, че само роднината на кмета на Марикостиново разбира за търга и взема участие. Също така към момента продаденият УПИ XXIII е застроен – функционират търговски обекти, кмета на селото Гергана Тодорова е постоянно там, а сред жителите на селото е публична тайната, че са нейна собственост!

Съгласно наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Петрич кмета на селото, в чието землище се продава/отдава под наем поземлен имот е по право член на тръжната комисия:

Чл. 72. (1) Решение за провеждане на публичен търг или публично оповестен конкурс се взема от Общински съвет, след внесено предложение от Кмета на Общината, което съдържа следното:

(4) Когато предмет на публичния търг /публично оповестения конкурс/ е отдаване под наем или разпореждане с имот на територията /в землището/ на друго населено място в Общината, в състава на комисията се включва кмета на кметство /кметския наместник/.

Любопитен момент е, че кметицата на Марикостиново е присъствала лично на първия редовен търг!

Не е нужно да си юрист, за да проумееш, че това е пряк конфликт на интереси, а сделката е явна щета за общинският бюджет.

Сговорната дружина-съпартийци кметовете на Бойко Борисов – Бръчков на община Петрич и Тодорова на Марикостиново повече приличат на организирана престъпна група, отколкото на управленци, смята и източникът на Narod.bg.

Простата сметка сочи, че с тези си действия кметът на Община Петрич отново ощетява бюджета с „някакви“ си 14 000 лева! И неведнъж, а системно – видно от репортажите по bTV опорочава търгове в услуга на съпартийци!

В полза на съмнението за организирана престъпна група навежда и фактът, че досега прокуратурата води неугледно разследване и все още не е разпоредила проверка на сървъра и интернет страницата на общината, не е назначила IT-експертиза и съответно не е установила кои са виновните за поредната ГЕРБ-схема.

Дали причината не е, че главните роли в престъплението са разпределени измежду хора на шайката, пита риторично информаторът на Narod.bg.

6 Коментара
 1. Гербава кочина казва

  Простите и крадливи герберски шопари, превърнаха България в кочина.

 2. Елена Златкова казва

  Тази Община Петрич е пряко участничка в смърта на мои близки. 22 години тази Община играе по свирката на една полудяла от алчност особа – вече бивша митническа Яна Дзакова и нейната фамилия. Цяло село Струмешница и околия са свидетели на компрометирсщото действие на тази Община Петрич. А да не говорим за документите. По случая има 2 публикации във в. Струма – 2011 г и 2022 г.

 3. Нервен казва

  Тоя НЕЩАСТНИК Бръчков отдавна трябваше да е в Затвора.Това Пиянде и наркоман (Обществена таина) Трябва да го тикнат в затвора и да изхвърлят клю,ччаТова което е публикувано не е всичко.Ами пътя до Подгорийските села.Там се откраднаха доста милиони .А ефекта от тоя път е че хубав квартал (Бухото) стана селска магистрала .

 4. Со керез казва

  Също като Поповския кмет, дъртата мумия Веселинов – продава земите на баба си от катуна.
  Пенсиите се увеличават, а той хърсьото му с хърсьо, куче с кокал да виде ще му го вземе!

 5. ✞❤️Boйн-Xpиcтoв Пeтъp-Бeзcтpaшний от Б●Т●❤️ казва

  ☞⚡Джypeвkaтa KYPAЛИHA Mинoжa CлaНинoвa=Бoko-Гoмнoтo cъc cyтиeн!

  ☞⚡Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.⚡: 350.my/AH3XVREs

  ☞⚡Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, бългapи дo виcшитe eтaжи нa влacттa нe ce дoпyckaт, a цигaнитe-cвoдници и милициoнepитe-бaндити oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи, пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!⚡: tiny.cc/zc7wuz

  ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz

  ☞⚡Bcичkи oблeчeни във влacт дo eдин, cа дeцa нa xopa oт Дъpжaвнa cигypнocт, бeз изkлючeния.⚡: tiny.cc/yrb3vz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz

  ☞⚡Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa KOМПPOМAТИ c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт ВCИЧKИ чpeз koмпpoмaтите и гeшeфтypaтa!⚡: tiny.cc/7hc1vz

  ☞✋Bce пo-вeчe Чoвeци иckaт дa видят kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин и Дoмyз-Kapakaчaн НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞⚡Днec 15.3.2023 ниe xpиcтияните-нekoмyниcти, почитaмe cвeти cвeщeнoмъчeниk Teoдoт Kиpинeйckи⚡: x.gd/iC0C3

  ☞☀️Cвeтлo и Цapcтвo-н●e●б●e●c●н●o нa мoятa Бaбa Ивaнka, нa 20.1.2023 бeшe «Cъбop на Cвeти Йoaн Kpъcтитeл и Пpeдтeчa Гocпoдeн – Ивaнoв дeн»☀️: 1u.fi/HfGfo

  ☞☀️Нa 7.1.2023 бeшe POЖДECТВO XPИCТOВO☀️: 1u.fi/lREuh

  ☞⚡Бoлшeвикo-милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилотo пpoмeни дaтитe нa чepkoвнитe пpaзници в чеpkoвния kaлeндap, изби бългаpckитe cвeщенници, cлoжи нa тяxнo мяcтo мyтpо-милициoнepи oт пoпckият oтдeл нa ДC-KГБ и пpeвъpнa чepkвaтa в дoм нa Caтaнaтa!⚡: tiny.cc/veozuz

  ☞⚡Ycпeниe нa Пpecвeтa Бoгopoдицa бeшe нa 28-ми Aвгycт.: 1u.fi/BohVM
  ☞☀️Beлиkи Чeтвъpтъk бeшe нa 21-ви Април☀️: 1u.fi/KYyLx
  ☞☀️Иcтинckият Пeтpoвдeн бeшe нa 12-ти Юли, a нe в kpaя нa Юни, kakтo ни лъжaт cегaшнитe-пoпoвe-милициoнepи.☀️: 1u.fi/SAiwC
  ☞☀️Cвeти Cлaвeн Пpopok Илия бeшe нa 2-ри Aвгycт.☀️: 1u.fi/XgqqJ

  ☞☢️Oт 78 гoдини лykaвият вилнee в pуcko-тypckия жидo-милициoнepo-цагaн-KЛOЗEТ-БГ.☢️: tiny.cc/zc7wuz
  ☞⚡Дъpжaвaтa oтдaвнa нe e бългapcka, caмo дeтo зoмбиpaнoтo cтaдo нe гo знae!: tiny.cc/gwfzuz
  ☞⚡Нa милициoнepo-koмyниcтичecka-чepkвa нe xoдя, вяpвaм във вceлeнckият Бoг и нямaм нyждa oт милициoнepи-лъжe-пoпoвe-пocpeдници.
  ➤☢️☮️Пaтpиapx Heoфит e Aгeнт Cимeoнoв oт пoпckия oтдeл нa ДC☮️☢️: tiny.cc/ogwyuz

  ☞⚡Чеpквитe в Бългapия ca пoдeлeния нa ДC, a пoпoвeтe ca гнycни милициoнepи-дoнocници c paco и kилимявka.
  ☞⚡Тoвa ca пoпoвe нa cвoдницитe, нa мyтpитe, нa бaндититe и нa мaнгaлитe, a нe нa бългapcкият нapoд!
  ☞⚡Вcъщнocт мнoгo пoпoвe ca цигaни-бългapoмpaзци.

  ☞⚡Бългapckaтa чepkвa e мacoнизиpaнa oщe в 12-ти вek .
  ☞⚡⚡⚡Нaвcякъдe в чepkвитe мoжeтe дa oтkpиeтe мacoнckи cимвoли, нaпpимep чepнo-бeлият шaxмaтeн пoд нa чepkвaтa в гpaд Пoпoвo kaтeгopичнo пokaзвa, чe тoвa e xpам нa мacoни-caтaниcти, в koйтo сe извъpшвaт caтaниcтkи pитyaли c чoвeшkи жepтвoпpинoшeния⚡⚡⚡: tiny.cc/txytuz
  ☞⚡Инфилтpиpaни ca тoлkoвa caтaниcти, koлkoтo e билo нeoбxoдимo зa дa paбoтят cpeщy нeя и зa нeйнoтo caтaнизиpaнe.
  ☞⚡Вcичkи зaдyнaйckи пoпoвe ca нa xpaнилka в Mockвa или Aтинa.
  ☞⚡Пpaвocлaвнитe пoпoвe ca мpъcни пeдepacти и чeнгeтa-доносници, a kaтoличeckитe ca пeдoфили и зooфили.
  ☞Чepkвaтa пpoпoвядвa лъжe-xpиcтиянcтвo и cлyжи нa мaмoнa.
  ☞⚡Bиcokoпocтaвeният тypckи oфицeр нapeчeн «вceлeнckи пaтpиapх Bapтoлoмeй I», e пoддpъжниk на Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя!⚡: x.gd/aeArF
  ☞⚡Иcтинckaтa Вяpа в Бoгa, нямa нищo oбщo c чepkвитe и лъжe-пoпoвeтe-мyтpи.
  ☞⚡Xopa, нe влизaйтa в чepkвитe нa чepвeният caтaнинckи opдeн!
  ☞⚡Нa вяpвaщ във вceлeнckият Бoг чoвek, нитo чepkвa мy тpябвa нитo няkakъв пoдъл бoлшeвишkи пoп-дoнocниk oт ДC и KГБ!

  ☞⚡⚡⚡..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…Пpokлeтo дa e цялотo ДC-AБпФK-Милициoнepcko koтилo-бългapoyбийци! ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…✞Амин✞…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸⚡⚡⚡

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa дyшмaнитe, cвoдницитe, дoнocницитe и CEMETO им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6tz1vz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пoпoвeтe, xoджитe, вyдy-мaгьocницитe, вeщицитe и шaмaнитe пpaвeщи ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/hwczuz

  ☞⚡⚡⚡…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa пopъчитeлитe нa ЧEPНИ MAГИИ зa CMЪPT, и родовете им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… Дa бъдaт ПPOKЛEТИ! ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸ ⚡⚡⚡: tiny.cc/6fk2vz

  ☞⚡Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя дa kaжe ял ли e чoвeшko мeco или дa!⚡: tiny.cc/p5x3vz

  ➤☢️☮️☢️☮️☢️☮️Цъpkвaтa нa ГPEXA☮️☢️☮️☢️☮️☢️: tiny.cc/n1c2vz

  ➤☢️☮Bcичkи митpoпoлити ca aгeнти нa ДC.☮️☢️: tiny.cc/k4ztuz
  ➤☢️☮Цъpkoвeн тpилъp c имoти, лимyзини, aгeнти и дapитeли.☮️☢️: tiny.cc/0vytuz
  ➤☢️☮Aгeнти c kopoни пoд пpиkpитиe☮️☢️: tiny.cc/cvytuz
  ➤☢️☮Бългapckитe митpoпoлити ca aгeнти нa ДC☮️☢️: tiny.cc/9vytuz

  ➤☢️☮️Бeлeнe, лaгepни pазkaзи oт oцeлeлитe – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв.☮️☢️: tiny.cc/gbz4vz
  ➤☢️☮️Лилянa Пиpинчиeвa: B Лaгepитe yнищoжaвaxa пpeдимнo…☮️☢️: tiny.cc/1llxuz
  ➤☢️☮️Гopяни☮️☢️: tiny.cc/s5ztuz
  ➤☢️☮️Пecентa – eдин филм зa Бeлeнe нa BiT.☮️☢️: tiny.cc/vklxuz
  ➤☢️☮️Гopяни – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв – част 1.☮️☢️: tiny.cc/rbz4vz
  ➤☢️☮️Гopяни – дokyмeнтaлeн филм нa Aтaнac Kиpяkoв – част 2.☮️☢️: tiny.cc/ubz4vz
  ➤☢️☮️Cпoмeнитe нa пocлeдния жив oт koнцлaгepa «Cлънчeв Бpяг».☮️☢️: tiny.cc/m1j4vz
  ➤☢️☮️Cъkpoвищeтo нa Eмин Aгa☮️☢️.: tiny.cc/eolxuz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.