Мизерия в Narod.bg: ГЕРБ кметът на Сливен Стефан Радев погребва Covid мъртъвци в незаконно гробище върху краден парцел (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ)

7 74 287

От началото на Covid пандемията кметът на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев погребва мъртъвци в незаконни гробища, спретнати върху откраднат от общината парцел. Това гласи нов сигнал до Narod.bg от източник, запознат с безобразията на Стефан Радев и екипа му.

Става въпрос за  гробище в сливенския кв. „Речица“. През 2012 г. комисия към Община Сливен решава да обследва възможността за разширение на  Мемориален гробищен парк,  намиращ се в регулация.

В  протокола комисията взема решение да се направи хидрогеоложко проучване за липса на вода на поне 2,5 м, да се направи запитване до живущите в близост и да се обследва терен, който е с отстъпено право на  строеж от държавата в полза на Съюза на слепите в България (ССБ).

ПУП е одобрен от бившия кмет Кольо Милев…

Нали няма учудени, че нищо от горепосочените решения не се изпълнява.

В последствие служебно се разработва служебно подробен устройствен план (ПУП), с който се обединяват 3 парцела – един  за озеленяване, един  с отреждане за Мемориален гробищен парк и този на ССБ с за „производствено-битов комплекс“.

Източникът на Narod.bg отбелязва, че както в Мемориалния, така и в  парцела за озеленяване към тази дата са почти загробени при действаща Наредба 21 от 1986 до  2011 май, в която всъщност има изискване за  санитарно-хигиенни  зони.

Реклама

ПУП-па е одобрен със заповед на бившия кмет Кольо Милев.

В  последствие, през 2014-а, когато на власт вече е Стефан Радев, се актуват и имотите. Общината под кубинката на ГЕРБ актува и държавен имот, който е с отстъпено право на строеж в полза на ССБ, което на прост език си е чиста кражба.

Незаконният гробищен парк е на метри от домовете на хората в кв. „Речица“

От Областна управа отговарят, че правото на строеж към днешна дата не е  отнето и че са предали този имот на законния собственик.

Факт е, обаче, че няма отчуждителна преписка и по Закона за достъп до обществена информация отговарят, че актът за общинска собственост  няма правоотдаващо действие.

Въпреки това общината на Стефан Радев погребва мъртъвци в незаконното гробище от началото на Covid пандемията.

От  зам. окръжен  прокурор има изпратен документ до кабинета на Стефан Радев за това, че гробищният парк не отговаря на сега действащата  Наредба 2.

7 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  сИганска му работа. Нали знаете лафа – В Сливен има един българин и той е бай Иван Циганина.

 2. Mravka казва

  Стара ви е информацията.А и това е репортаж от Господари на ефира.

 3. Сивчо казва

  ХОРА, ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ ПАРТИЯ,,граб’ъ“
  НА 2 АПРИЛ 2023 ГОДИНА.
  За 12 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА:
  КТБ
  ЮЖЕН ПОТОК
  БУЛГАРТАБАК
  АЕЦ БЕЛЕНЕ

 4. Касабова казва

  Тъпак,само Герб!!!

 5. Бай фуй казва

  Боклук пачавра!!

 6. Со керез казва

  Голямо увеличение на пенсиите за чорапи и чорап-О-гащНиЦи. Пенсия + заплата! Питайте във Военно Хидрографска, Варна колко пенсионирани чорапи загинаха на работното си място.
  Бай дъ уей, кво стана с онзи дебел дебил Калфин?

 7. Со керез казва

  Бахти, видях го дебелия дебел Кал Фин – много бързо одъртявате, бе мамито ви сиганско!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.