ОСВЕТЛЕН: Ето го Благой Андонов, пребит от олигарха Велико Желев

1 22 105

Благой Андонов, който разтърси държавата с обвинения рекет и побой срещу бизнесмена Велико Желев и първо бе осветлен от Narod.bg, се оказа от Петрич. Баща му работи в местното ВиК, а петричани познават семейството му като добро и почтено. Кое обаче е накарало Андонов да се обяви срещу работодателя си, това се питат хората в южния град, които познават Андонов, пише Struma.com.

Работил в петричка фирма, Андонов се ползвал с авторитета на доказано талантлив инженер, който бил забелязан от „Хидрострой“ на Велико Желев. От фирмата го поканили да работи при тях, при това на отговорна шефска длъжност, като му осигурили многократно по-високо възнаграждение от това, което получавал в Петрич. Така преди около 5-6 години той започнал работа в мощната  „Хидрострой“.

Идвал в Петрич с луксозни служебни автомобили, казват, че имал фирма във фирмата, която работила като подизпълнител на поръчки на „Хидрострой“, т. е ползвал е всякакви екстри като добър и надежден специалист.

Реклама

Изведнъж Благой Андонов изригна и пусна бомбата, че е бил бит и изнудван от бизнесмена Желев да подпише дълг от 68 000 лева. Това обвинение костваше ареста на бизнесмена и гаранция от 20 000 лева, за да излезе на свобода. Желев категорично отрича обвиненията „Това е повече от смешно. Той е откраднал много повече пари” и го обвини в сериозни злоупотреби.

„Когато се разделихме, бяхме в моя кабинет. Поканихме всички хора, които бяха в офиса в съседната зала и излязохме заедно, без да има напрежение.

Пред колегите той каза защо напуска – защото злоупотребил с пари”, тръди олигархът на ГЕРБ. Къде е истината предстои да се изяснява. Петричани обаче цъкат с език и се чудят – откъде смелост у Благой Андонов да скочи срещу един от най-могъщите хора около Бойко Борисов, при това с такива сериозни обвинения?

1 Коментар
  1. Плашлив казва

    Баси грозните муцуни – сякаш са ги дялали с каменна брадва в тъмна пещера!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.