Адвокат изригна: Братът на Ненчо Балабанов съсипа „Български възход“ в Сливен, не гласувайте за тях! (СНИМКИ)

1 14 587

Адвокат Любомир Кючуков напуска редиците на бутиковата партия на Стефан Янев „Български възход” в Сливен. В отворено писмо до медиите юристът заяви, че не е съгласен с избора на Георги Балабанов, брат на популярния комик Ненчо Балабанов, за водач на листата с кандидати за народни представители в Сливенски избирателен район и водената от партията политика.

Публикуваме пълния текст на писмото без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми Дами и Господа,

Уважаеми съграждани от Сливен,

Обръщам се към Вас като Член на Управителния съвет на Общинската организация на ПП „Български възход“. Както много от Вас знаят и съм споделял, че откакто се завърнах през 2020 г. в България нямах никакво намерение да се участвам в политически проекти. Също като повечето от Вас, аз съм отвратен от политическата корупция и начина, по който работят политиците на прехода във България.

В навечерието на последната предизборна кампания имах възможност да се срещна единствено с Виолета Комитова, от обкръжението на Стефан Янев. Допаднаха ми техните идеи и политическата платформа на новосъздадената ПП „Български възход“. Намерих и съмишленици в лицето на г-н Димитър Балъкчиев – един от учредителите на партията, и други приятели.

Това беше мотивацията ми да се включа като техен съмишленик и да започнем създаването на структурите на партията в Сливен. Приех да участвам в изборите на 02.10.2022 год., като кандидат от листата на Коалиция „Български възход“ за 21 МИР Сливен.

 С общи наши усилия тази партия стана част от 48-ия Парламент и беше представена от 12 народни представители, начело с ген. Стефан Янев и г-жа Виолета Комитова.

По време на кампанията и след като бяха избрани, ген. Стефан Янев не намери време да се свърже с нас дори по телефона, за да благодари, че му финансирахме партията.

Въпреки това, с подкрепата и координирано с Изпълнителния Съвет в София, ние проведохме събрания за създаване на Общинските структури ПП „Български възход“ в Област Сливен и избрахме управителни органи.

Реклама

Днес съм изненадан от факта, че сега без да бъде уведомена Общинската организация, г-н Георги Балабанов, представен като Секретар на ПП „Български възход“, е работил до момента в сянка, и създавал паралелни структури чрез хора, които той е избирал еднолично в общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Иде реч за същия Балабанов, който до момента е работил като сътрудник на лицето Николай Бареков и е заминал заедно с последния в Европейския Парламент да изкара едни спокойни 5 години на голяма заплата, за сметка отново на българските избиратели.

Сега мандатът и престоят на двойката Бареков/ Балабанов в Брюксел е приключил. Затова последният търси друга възможност да влезе отново в политиката и в Народното събрание, този път чрез ген. Стефан Янев и ПП „Български възход“. Всички ние знаем много за политическото номадство във България, но аз не съм свикнал да приемам мълчаливо подобни хора.

Това, което ме изненада крайно неприятно е обстоятелството, че ген. Стефан Янев, не познава и не зачита приноса на хората от Областните и Общинските организации, които финансираха със свои средства предизборната му кампания и са изградили местните структури на партията.

За него те са само пълнеж, които той продава на Бареков, срещу някакви обещания за влизане в Брюксел. Считам, че дейността на Балабанов, в навечерието на поредните избори, уронва единствено престижа на ген. Стефан Янев и ПП „Български възход“. Показва неговата нелицеприятна картина, прикрита зад лъжливите намерения за промяна и „работа в интерес на българските граждани“.

Всичко това доказва за пореден път убеждението на нас, българските граждани, че не можем да се надяваме на положителна промяна в настоящата политическа обстановка, след като хора, които са спечелили известно доверие, като ген. Стефан Янев, попадат в плен на политически търговци като Бареков и Балабанов. По този начин действат всички сегашни политици на статуквото.

Аз уважавам артиста и комика Ненчо Балабанов. Но действията на брат му Георги Балабанов не са смешни, а предизвикват единствено отвращение.

С настоящото обявявам, че не приемам действията на ген. Стефан Янев, които противоречат на неговите публични изяви, и спирам да работя за ПП „Български възход“.

Не Ви съветвам да гласувате за тях.

Помислете си за кого ще гласувате на 02.04.2023 год.

Адвокат Любомир Кючуков

1 Коментар
  1. Така е казва

    Не знам тези от Възхода що за стока са, но ще изчезнат от политическата сцена, ако се докоснат до крадливата партия ГЕРБ и до крадливите депутатати на Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.