Кметът от ГЕРБ Стефан Радев пак „блесна“: Как се крадат 1,2 млн. от Европа с велоалеи в Сливен (РАЗСЛЕДВАНЕ)

3 7 525

Няколко са „отличниците“ сред кметовете на ГЕРБ, които заслужават детайлно прокурорско внимание от Лаура Кьовеши заради криминално разходване на европейски пари – Иван Портних във Варна, Димитър Николов в Бургас, Калин Каменов във Враца, Живко Тодоров в Стара Загора, Здравко Димитров – Зико в Пловдив, Димитър Бръчков в Петрич, Станислав Дечев в Хасково. С помощ от източник в администрацията в Сливен към черния списък на пробитите кметове смело можем да добавим и Стефан Радев.

След като Narod.bg вече осветли няколко схеми на гербопитека, сега се добрахме до поредната маскирана със строителство крадлива схема, за която под отговорност трябва да бъде подведен именно кметът Стефан Радев, пионка Десислава Танева, която е негов уж бивш работодател.

СХЕМАТА

Поредната мръсотия, която изскача от Сливен, е свързана с проточилата се във времето направа на 10 км велоалеи, които глътнали близо 1,2 млн. лева от еврофондовете, а за капак вече са полуразрушени заради некачественото изграждане.

Фирмите-изпълнителки са обединени в консорциума „Сливен транспорт“ ДЗЗД, в който 90% се притежават от „Копекс и Ко“ ЕООД и „БГ Ленд Ко“ ООД, с 5% е „Агробилд“ ЕООД, като сумата за спечелената от тях обществена поръчка е 947 023 лв. без ДДС или 1 136 427 лв. с данъка.

Поради обстоятелството, че дължината на велоалеите и бюджетът, предвиден за тях, са предварително зададени като част от проекта за интегриран градски транспорт, по време на изпълнението, което включва и проектиране, община Сливен, управлявана от Стефан Радев, одобрява проект, предложен от изпълнителя, който е изцяло в негова полза и цели изпълнението на заложената дължина велоалеи с минимални средства, не скри източникът на Narod.bg от кръга около проваления кмет.

ВРЪТКАТА

Как се крадат 1,2 млн. лева с велоалеи? На много от улиците в Сливен лентите за велосипеди са направени върху съществуващото платно и ползват неговото асфалтово покритие, като само са очертани с пластмасови ограничители, конуси или бордюри.

Реклама

Така общината стеснява съществуващите улици, а целта е само една – да се облагодетелства изпълнителя на поръчката. Останалата част от алеите, които се изпълняват върху тротоарни площи, пък е с компрометирано покритие, което налага преасфалтирането им няколко пъти по любимата криминална схема на ГЕРБ „ремонта на ремонта“.

Въпреки че обществената поръчка беше възложена през 2018 г., строителството се проточи до есента на 2021-а. В същото време работата е некачествена и трасетата за колоездачи още към мига на издаване вече се нуждаеха от преасфалтиране.

Проектът, който предвижда нови велоалеи по големите булеварди в града, се изпълнява, както вече писахме, от обединението „Сливен Транспорт“. Договорът е сключен на 13 април 2018 г., като първоначално гласи, че „срокът на изпълнение на всички дейности, идеен проект и СМР е до 12 месеца, считано от датата на подписването му“.

Броени дни преди да изтече крайният срок обаче Стефан Радев и изпълнителят подписват анекс, с който се отменя едногодишния срок за приключване на строителството.

След публикация на „Сега“ по темата община Сливен в право на отговор съобщи, че краен срок всъщност има и строителните работи ще продължат най-късно до 03.05.2021 г. До юли 2021-а, цели две години след крайния срок, велоалеите все още не бяха довършени.

„Строителният надзор и инвеститорският контрол от страна на община Сливен са констатирали недобро изпълнение на полагането на асфалтова настилка по булевардите „Стефан Караджа“, „6-ти септември“ и „Христо Ботев“. Не е извършено плащане за този тип дейност“, уточнява общината. Освен това са установени непочистени участъци, разместени бордюри и нарушена съседна инфраструктура. Възложено е на изпълнителя да поправи работата си за своя сметка.

Обществената поръчка за велоалеите в Сливен е на стойност 1 136 427 лв. с ДДС и се финансира от европейския бюджет по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“

Избраният строителен консорциум „Сливен Транспорт“ ДЗЗД е от обръча на ГЕРБ, тъй като е предпочитан кандидат за обществени поръчки за строителство в града под Сините камъни, отсече източникът на Narod.bg. И също толкова често не може да се вмести в крайния срок за изпълнението им.

3 Коментара
 1. ☠️Янa Гъpkинятa☠️ казва

  ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️Бългapия cе yпpaвлявa зaдkyлиcнo oт цигaни-мacoни-бългapoмpaзци!☢️: tiny.cc/k8a4vz
  ☞☢️Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!
  ☞☢️Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!: tiny.cc/wewyuz

  ☞☢️Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB!
  ☞☢️Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe!
  ☞☢️Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и MAHГAЛИ-CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo!☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм!☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞⚡HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!⚡: tiny.cc/w1duuz
  ☞⚡Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa мaфиoзo-aнтибългapcka пacминa oт влacт!⚡: tiny.cc/ka1zuz

  ☞☢️Kмeт – OБECBA CE нa мeгдaнa, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/pmazuz
  ☞☢️Cвoдниk – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/toozuz
  ☞☢️Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – HAБИBA CE HA KOЛ, ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/toozuz

  ☞☢️Пpokypop-Maфиoз – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️Cъдия-мpъcниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/98a4vz
  ☞☢️Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!☢️: tiny.cc/98a4vz

  ☞⚡☠️Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!⚡: tiny.cc/hwczuz
  ☞⚡☠️KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!⚡: tiny.cc/b4dzuz
  ☞⚡☠️Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/4y42vz

  ☞⚡Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞⚡Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz

  ☞☠️ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/5ja2vz

  ☞☠️ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz

  ➤☠️Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz

  ➤☀️❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово❤️☀️: tiny.cc/iewyuz

  ➤☀️❤️Кой уши байрака❤️☀️: tiny.cc/newyuz

  ➤☀️❤️Шyми, шyми явope❤️☀️: tiny.cc/z2h0vz

  ➤☀️❤️Ako yмpa ил зaгинa❤️☀️: tiny.cc/13h0vz

  ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz

 2. Со керез казва

  Поповският пък прави шадраван пред общината. Хората нямат какво да пият и да се умият, предстои свирепо засушаване, несменяемият дъртофел Веселинов с шадраван ще ги секишва…

 3. Со керез казва

  Гоце фон Клозет
  Янке, бай Герги е по-известен след плебса като Гоце Трипера.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.