Само в Narod.bg: Велико Желев арестуван след побой над Благой Андонов – счупил му носа да подпише измислен дълг за 80 000 лева

0 49 201

Стана ясна причината за ареста на строителя на ГЕРБ Велико Желев! Източник на Narod.bg от разследването разкри, че поводът е брутален побой над негов служител в опит да го накара да подпише фалшиви документи, че дължи 80 000 лева на „Хидрострой“ АД.

През 2021 г. Велико Желев назначава Благой Андонов за директор „Строителство“ в любимата строителна компания на шайката – „Хидрострой“. Няколко месеца по-късно Андонов вижда, че обектите на фирмата вървят зле и на 6 февруари подава заявление за напускане по взаимно съгласие. Всичко изглежда точно до 23 февруари, когато от „Хидрострой“ го викат да си вземе трудовата книжка и да се види с боса Велико Желев.

Същинската цел на срещата става ясна, когато Андонов влиза в офиса на Желев. По това време вече е назрял скандалът със Северната тангента и разкритията, че „Хидрострой“ е спестила 1/3 от асфалта за сметка на качеството и пътната безопасност.

На срещата строителният бос от обръчите на ГЕРБ обвинява Андонов в кражба и го кара да подпише запис на заповед, че дължи 80 хиляди лева, които уж е откраднал.

Реклама

След като Андонов отказва, Желев собственоръчно го удря и му чупи носа. След това влизат две мутри, които му нанасят жесток побой. Така заставят служителя да подпише заповедта за 80 хиляди и го принуждават да признае пред всички, че е присвоил парите.

Андонов веднага отива в „Пирогов“ за епикриза, след това в Първо РПУ, където следовател Радка Славова образува преписка №367. Всичко това се случва още на 23 февруари. Оттогава насам няма нито един знак, че по преписката е започнало да се работи. За сметка на това на Андонов му се обаждат и го заплашват да оттегли сигнала срещу самозабравилия се строителен бос.

Посъветван е да се откаже, защото вече имало прокурорски чадър над Велико Желев, а МВР министърът Иван Демерджиев синхронизирано бил спрял разследването. Оказа се, че това не е вярно – все пак развилнелият се Велико Желев вчера бе арестуван за 24 часа.

До късно снощи полицаи претърсваха имотите му в София и Варна. Самият той беше задържан по-рано вечерта и присъства на огледите в офиса му на столичния булевард „Цар Освободител“, купен за 10.85 милиона евро от вдовицата на убития бизнесмен Емил Кюлев – Весела.

Палатът на „великия и жилав“ строител на ГЕРБ край „Св. св. Константин и Елена“

По същото време екипи на МВР претърсваха и вила на Велико Желев близо до варненския курорт „Св. св. Константин и Елена“. Разследването се води от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Строителят на ГЕРБ е бивш директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на мандата на правителството на НДСВ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.