Narod.bg дава Стефан Радев на прокурор: Кметът на Сливен уреди фирма на депутат от ГЕРБ с 3 лв. капитал да лапне 114 бона за украса (СНИМКИ)

0 10 423

Пробитият кмет от ГЕРБ в Сливен Стефан Радев става клиент на прокуратурата.

Празничната украса струва на сливналии 114 000 лева, които прибра фирма от обръчите на ГЕРБ

Източник на Narod.bg от общината осветли поредна далавера на градоначалника, в която, очаквано, е замесена „наша фирма“ – дружество около бившия депутат от хунтата ГЕРБ Диан Червенкондев.

Покрай Коледните празници дойде новината, че една от най-бедните общини в България – Сливен, дава рекордните 114 хиляди лева за празничната украса. Тогава стана ясно, че в града с най-ниската средна заплата кметът Стефан Радев, който наесен ще се бори за трети мандат, брои 113 918 лева без ДДС на гербаджийската фирма „ЕЛ и КЛИМА Корект“ ООД за Коледната украса.

Панделка на абсурда е 3D джудже с коледно ботушче, които бяха поставени в центъра на града и струват близо 23 000 лева.

Само монтажът и демонтажът пък костват на опоскания бюджет 4000 лева. Друг безбожно скъп елемент в украсата на Сливен са топките по коледната елха. Според одобрената оферта гербаджийската фирма е прибрала по 23,10 лв. за монтаж и демонтаж на играчките по елхата…

Източникът на Narod.bg разкри, че от началото на властването на счетоводителя на Десислава Танева всички Коледни и Великденски украси се изпълняват именно от „ЕЛ и КЛИМА Корект“ ООД.

Реклама

Защо?

Причината е повече от ясна – дружеството е собственост и се управлява от Иван Тодоров Червенкондев – брата на бившия депутат от ГЕРБ Диан Тодоров Червенкондев, който заемаше и ключови позиции в енергетиката по времето на управление на ГЕРБ.

Проверката на Narod.bg установи, че гербаджийската фирма, лапнала обществената поръчка за наистина златната коледна украса, е с капитал…3 лева, разпределен така:

ИВАН ТОДОРОВ ЧЕРВЕНКОНДЕВ 1.00 лв. – 33.33% дял

ТОДОР АНАСТАСОВ ЧЕРВЕНКОНДЕВ 2.00 лв. – 66.67% дял

Данните от този пладнешки грабеж ще бъдат предоставени на прокуратурата, за да се спре източването на обществен ресурс от самозабравилия се кмет от ГЕРБ Стефан Радев.

Narod.bg започва серия разследвания за безобразията на чирака на компрометираната земеделска министърка от ГЕРБ Десислава Танева, за да е ясно какъв е мераклията за трети мандат Стефан Радев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.